Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok nőnek miért kardinális...

Sok nőnek miért kardinális kérdés, hogy megházasodjon meg gyereket szüljön?

Figyelt kérdés
Ezt szingli 30 éves férfiként kérdezem. Aki nem tervez gyereket, meg introvertált, s nem igazán ismerkedős

ma 00:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én speciel nem akarok gyereket, de elég egyértelmű, hogy ez egyik, vagy talán konkrétan a legfontosabb döntés, amit meg kell hozni egy embernek az élete során. Teljesen más irányba visz el az élet, ha gyereket vállalsz és sokan erre szimplán vágynak.

A házasság meg szimplán hagyomány és valamennyi stabilitással is jár az életben.

ma 00:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Mert megvan az anyagi hátterük és közel a rokonság akik be tudnak segíteni a gyereknél, amikor vinni kell fogászatra, különórákra vagy lehet riadóztatni, ha a gyerek ágynak esik hirtelen.

Én ezért nem is erőltetem nőként a gyerek témát. Néha örülök, hogy a munkanap végén leülök és csak bámulok magam elé. Elképzelni se tudnám, hogy még leellenőrizzem a gyerek leckéjét, gyakoroljak vele, rohanjak szülőire, elmenjek érte a magánórájára.

Ráadásul az egyik szülőm nem él, a másik a világ végén él, nekem kéne intéznem MINDENT, ha a gyereknek különórára kell mennie, ha a gyerek reggel lebetegszik, ha a gyereket korábban el kell hoznom a suliból, ha a gyereknek fogászatra kell mennie.

És mindezt akkor, ha EGÉSZSÉGES gyereket szülök.

Arról nem is beszélve, hogy voltam kisgyerekes szülő munkatársa és az agyamra mentek a folyamatos előbb lelépéssel, műszakcserével vagy azzal, hogy automatikusan én vittem az ünnepnapokat, így tudom mennyire utálnának a munkatarsaim is.

Az én szüleim is távol a rokonságtól vallaltak be engem, még tisztán emlékszem, hogy baxogatta anyámat az óvoda, hogy késve érkezett értem, hogy ordibált velem elsőben a leckeírás alatt, mert olyan fáradt volt, hogy egyszer kiborult az apám, mert értem kellett jönnie, mert rosszul lettem.

Szeretetben nőttem fel, de 2024 van, a mesterséges intelligencia sorra zabálja fel a munkaköröket, már nem kapkodnak úgy a munkaerőért mint régen, ezért külön stressz lenne a munkat illetően, hogy a gyerek mellett csinálom.

ma 00:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Ennek sok oka lehet.. Azt gondolja, hogy az anyasággal automatikusan jár majd neki a tisztelet. Azt hiszi, az anyaság valami érdem, sikerként könyveli el, neki az a személyisége, hogy ANYA. A legtöbb, amit elérhetett az életben az az, hogy anya lett. Ennyit elég is volt letennie az asztalra. Lehetséges, hogy kozervatív, vallásos fundamentalista, bigott vallásos, akiknél szexelni csak szaporodás céljából lehet, ezért nem használ óvszert, se fogamzásgátlót, abortusz meg hájjjj, mint ördög a tömjénfüsttől... Az is lehet, hogy becsúszott, egyikük sem akarja, de kicsúsztak az időből, már nem lehet elvetetni. Lehet a szüleik akarnak unokát és anyagailag, érzelmileg zsarolják őket.

Lehet babázni akar, hogy újra megélhesse a gyerekkorát, vagy azért, mert olyan jó volt, hogy újra át akarja élni, vagy mert annyira rossz volt, hogy be akarja pótolni a kimaradt emlékeket. Mamacsoportok aktív résztvevője lesz, fő téma: mennyit evett a gyerek, milyen a gyerek széklete, milyen színűt kakilt a gyerek és HJAJJHHH!!! A falra hányta megint a borsófőzeléket, a cumit meg hozzámvágta, ugyee milyen ÉÉDIIII?? 🤩🤩😘😍 Vagy sok gyereket szeretne, mert szereti a nagycsaládot, lévén "már ídesanyámnak is 12 gyereke vót, hát áz á természetes. Dikk.."

Van, aki anyagi megfontolásból vállal gyereket, lakáshitel, CSOK céljából és legalább 3-at, hogy minél több kedvezmény üsse a markát. Vagy nem akar visszamenni dolgozni, mert a munka szar és különben is, a főnök és a kollégák köcsögök, nem kell a stressz, inkább otthon marad babázni, a sajátját százszor jobban elviseli, mint idegen, idióta gyökereket..

ma 00:38
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt is írtam, hogy problémamemtes gyerek... na az egyik ismerősöm gyereke SNI-s és felnevelte, egyedül, de még emlékszem mennyire volt neki ez "gyönyörű", konkrétan néha éreztem, hogy az agyára megy a saját gyereke.

Egy másik ismerősöm most neveli az SNI-s gyerekét, szegény nő idegileg a padlón van.

Na ha velem is ez lenne...

ma 00:40
 5/6 anonim ***** válasza:
3# És persze a legtriviálisabb: egyszerűen csak szeretne saját gyereket. 3-as voltam. 🙂
ma 00:53
 6/6 anonim ***** válasza:
A nők alapvető célja (társadalmilag és genetikusan is), hogy anyává váljanak. Ezt úgy kell érteni, hogy a legtöbb nő szeretne saját családot, saját gyerekeket. Ez különben igaz a férfiakra is, de mivel az anyaszerep más mint az apaszerep, ezért úgy mondom, hogy sokkal mélyebb érzés az anya részéről anyaszerep.
ma 01:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!