Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan szokjak le erről a...

Hogyan szokjak le erről a rossz szokásról?

Figyelt kérdés

Folyton tépem a számat, illetve a számról a bőrt, és ezt legtöbb esetben nem is veszem észre. Néha viszont tudom is, hogy tépem, mégsem jut el az agyamig teljesen, hogy mit csinálok. Sokszor véresre tépem már szinte a számat. Még kisgyerekként szoktam hozzá, több, mint 10 éves szokás. Folyton kenegetem valamivel, mert akkor kisebb az esélye,hogy piszkálom, plusz próbálom gyógyítgatni vele, de nem mindig jut eszembe.

Mit csináljak?? Nagyon kéne a segítség, nehezen bírom megállni, ha van egy kis repedés a számon, máris tovább tépem.:(

2020. júl. 20. 12:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Kézzel, vagy foggal?

Mert ha kézzel, akkor arra jó a rágás elleni körmömlakk.

Ha foggal, akkor az jó, ha valaki rád szól, mert te nem veszed észre. Persze ez munkahelyen nem működik.

Továbbá ha nem csak a tünetet akarod megszüntetni, hanem az okát, akkor kezdj el stressz keselessel foglalkozni. És tudatosítsd, mikor vagy feszült és azt mi okozza és azt hogyan lehet tudatosan kezelni és nem tudat alatt, mint a rágás, vagy egyéb kényszer cselekvések.

2020. júl. 20. 12:22
 2/13 anonim ***** válasza:
Ugyanígy vagyok, csak én az ujjaimon tépem a bőrt, sokszor már annyira, hogy ömlik belőle a vér. Nálam ez munkahelyi stressz miatt van, így aránylag egyszerűen kezelem. Egy ideje iszok nyugtató teát, azóta sokat javult a helyzet. Nem lehet, hogy te is stressz helyzetben csinálod?
2020. júl. 20. 12:22
 3/13 A kérdező kommentje:

Igazából akkor is csinálom, ha stresszelek, és akkor is, ha csak elgondolkodom valamin, vagy elmerülök valamiben. Ha szabad a kezem, legtöbbször ösztönösen a számhoz nyúlok:(

Egyelőre van itthon zöld tea, akkor azt megpróbálom minden nap iszogatni!:)

2020. júl. 20. 12:39
 4/13 anonim ***** válasza:
Ez kényszerbetegség, gyógyszer nélkül nem fog elmúlni. Mikor én nappal fegyelmeztem magam, álmomban kezdtem csinálni.
2020. júl. 20. 12:55
 5/13 anonim ***** válasza:

Miss Sporty körömrágás elleni lakk

KB 500 forint.

Én 40 éves pasiként használom. Hatásos, segít megállni a szájba nyúlást.

Rossman-ban szerzem be.

2020. júl. 20. 13:05
 6/13 anonim ***** válasza:
Önkontroll kell hozzá. Meg lehet állni ha magadra szólsz hogy márpedig ne. Legközelebb próbáld ki hogy nem csinálod akkor se mikor szeretnéd. Ezt csak így lehet. Nekem is van egy kisebb kényszerbetegsem, nem súlyos, és én ezt teszem mikor előjön a késztetés és működik és ritkábban jön elő.
2020. júl. 20. 14:15
 7/13 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, csak még annyit higy a kényszerem nem csak a körömrágásra vonatkozott, olyan is volt hogy lerágtam a körmöm de a körömlakkal együtt, nem érdekelt hogy rossz íze van, de azt gondoltam hogy én úgy is le fogom rágni. Meg is tettem. Mikor magamra szólok hogy márpedig nem, az működik. A szájtépés nagyon zavaró egy kívülálló számára, engem pl nagyon zavar mikor valakinem állandóan a szájában van a keze. Ez is motiváció lehet.

Amúgy ez nem csak kényszer, hanem csak rossz szokás is lehet, nem tudom nálad miért van.

2020. júl. 20. 14:24
 8/13 anonim ***** válasza:

Könnyű azt mondani, hogy önkontroll. Magas lóról.

Csakhogy, aki akkor fixál orálisan, amikor izgul, el van merülve a gondoltaiba, annak nem az önkontrollra felhívás segít, mert pont teljesen máshol jár agyban és nincs jelen, tekintve, hogy introvertált gondolodásmódja van, ami ilyenkor egy a másik világban zajlik, nem a valóságban. Akik ilyenek, azoknak ez a természetes és minden más kellemetlen, megerőltető, mint egy 5 éves gyereknek 24 óráig visszatartani a viseletet.

2020. júl. 20. 20:56
 9/13 anonim ***** válasza:

8.Mi? Én tényleg nem vitázni akarok de fogalmad sincs mit jelent az introvertált szó.

Nem magas lóról beszélek hanem tapasztalatból.

2020. júl. 20. 21:17
 10/13 anonim ***** válasza:
Mikor jól futnak az életem dolgai, csökken ez a kényszeresség.
2020. júl. 20. 21:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!