Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha a gyermeked harmadmagával...

Ha a gyermeked harmadmagával érkezik messzi otthonából, te nem örülnél neki? Miért feszélyez valakit, ha meglátogatják és miért nem tud túllépni rajta?

Figyelt kérdés

Ismertek olyat, vagy tapasztaltátok már, hogy valakinek minden baja van, ha mennek hozzá látogatóba? Illetve nem mennek persze, mert nem hív meg soha senkit. Utálja, ha van más valaki az otthonában, még ha családtag megy, azt sem szereti, csak elviseli. Az sem zavarja, ha a másik ez miatt 5 órát vezet le aznap, meg 5 órát tud a családdal lenni összesen.

Ő szívesen megy máshova egyébként.

Miért ilyen valaki?

tegnap 15:34
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Ja, ottalvásról szó sem lehet. Mert úgy szetettünk volna menni és van üres szoba, semmiről nem kellene gondoskodnia miattunk pluszban. De neki az is macera, ha ki kell mosni az ágyneműt utánunk (mosógéppel).

És kérdezi a másik családtagom, miért nem maradunk másnapig, én meg ott hebegek habogok...mit mondjak erre...

tegnap 15:42
 2/15 anonim ***** válasza:
28%
Igen vannak ilyen emberek sajnos
tegnap 15:44
 3/15 anonim ***** válasza:
82%

Mondjuk egyeztess vele, mielőtt mész és ha nem akarja, akkor nem csakazértis beállítasz és mártírkodsz, hogy de te 5 órát vezettél.

Harmadmagaddal meg pláne nem mész senki nyakára váratlanul és úgy sem, ha csak rólad volt szó, erre te odaviszel még plusz két főt.

tegnap 15:55
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek ilyen embert igen. Teljesen kontrollmániás, ő a személyes tere megerőszakolásának érzi azt, ha leülsz az Ő székére, az Ő poharából iszol egy kávét, mittomén. Akkor is ezt csinálja ha ő hív át valakit és próbálja játszani a házigazdát, közben meg látod, hogy szétveti az ideg.. Én nem megyek ilyen helyre akkor se ha hív, szóval nem érdekel, nem kell látogatnom.

Az mondjuk tök érthető ha valaki nem örül annak, ha bejelentés nélkül odaviszel valakit, mert az nettó pofátlanság.

tegnap 16:51
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is utálom a vendégeket.
tegnap 17:15
 6/15 A kérdező kommentje:

#2; 4: senki nem mondta, hogy váratlanul állítunk be, 2-3 hete meg van beszélve, hogy lemegyünk, fontos esemény miatt.

Amúgy igen, kb ez teljesen leírja a helyzetet, amit az elején írsz #4. Mondjuk nem mártírkodva, de a feszültséget érezni.

#5, meg tudnád fogalmazni, miért? Van konkrét oka?

Én egyébként azért sem értem, mert teljesen az ellenkezője vagyok, persze előtte szóljon azért aki jönni akar, nehogy ne legyek itthon, de a gyerekem(ék) bármikor jöhetnek majd, váratlanul és aludni is.

A nagynéném is olyan, mint én, ő is így érzi természetesnek, anyám (mert róla van szó amúgy) meg egyszerűen nem érti, hogy a nagynénémékhez mindig jönnek a gyerekek unokák, vagy ők mennek hozzájuk, mi az kb., hogy ha ezért nem érnek rá, meg hogy mindig van valami. Na kb. ennyire nem kompatibilis a témával... Videochat oké, személyes kontakt NO. Vagy csak úgy, ahogy neki jó.

Ez nem introvertáltság...vagy az lenne?

tegnap 20:07
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Valami olyasmi lehet. Én is ilyen vagyok amúgy. Még ha rövid időre is jön valaki, zavar, feszélyez. Az okát nem tudom megmondani, meg azt is tudom, hogy nem így kéne lennie, mégis ilyen vagyok. Viszont én magamból indulok ki, és azt képzelem, hogy mindenki ilyen (pedig tudom, hogy nem), ezért másokhoz sem szeretek emiatt menni. Jobban szeretek semleges helyen találkozni emberekkel.
tegnap 20:11
 8/15 anonim ***** válasza:
77%

Igen, és tapasztalatom alapján onnan van, hogy gyerekkorában nem voltak meg az egészséges határai. Tudod ez a "nem volt gyerekszobája" dolog, amit nem szószerint érdemes értelmezni, hanem kicsit átvitt értelemben ugye arról szól, hogy nem voltak határok gyerekkorától kezdve.

Így, akinek eleve szét vannak cseszve a határai, nem tudja egészségesen fenntartani, vagy megvédeni őket, mert soha nem alakulhatott ki neki, neki egy ilyen helyzet plusz terhelés, akkor is ha amúgy szeret, és szívesen van együtt veletek.

tegnap 21:07
 9/15 A kérdező kommentje:

Uh, tök jó amit írtatok, #7, #8, nagyon elgondolkodtató!

Tehát lehet, hogy a gyerekkori én-határok hiánya miatt érzékenyebb most, ha valaki belép az "intim szférájába", ami neki történetesen a lakása, a saját "birodalma", vagy akár a szokásainak a fenntartása (amibe mi belerondítanánk, azzal hogy ott vagyunk)?

Az is lehet, hogy extrém módon próbalja fenntartani / védeni a határait (ami nála kijjebb van)?

Mondjuk azt nem tudom hogy nála konkrétan mi volt ennek a kiváltója, de át fogom gondolni, az alapján, amiket tudok róla.

Köszönöm mégegyszer, nagyon hasznosak voltak a válaszok!

tegnap 21:46
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Vannak emberek akik egyszerűen nem szeretik, ha az otthonukban, személyes terükben zavarva vannak. Ez nem "betegség" hanem egy normális emberi érzés, mert nem vagyunk egyformák.

Én is úgy vagyok, mint 7-es. Nem szeretek mások otthonában lenni és azt sem szeretem, ha az én otthonomba jönnek mások. Szeretem ha megvan a magam kis "birodalma" amibe nem lép be senki. Semleges helyeken szívesen találkozom, szívesen beülök valahova, szívesen megyek programokra.

tegnap 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!