Nem gondoljátok félelmetesnek hogy ez a gyakorikérdések oldal és hogy most írom ki ezt a kérdést egyszer csak egy nagyon homályos emlék lesz, messzi régmúlt, majd teljesen homályba merül?
A legtöbb pillanat ilyen, ezt el kell fogadni. Semmi félelmetes nincs ebben.
Ne aggódj, 2-300 év múlva egyébként nem csak a pillanat fog megsemmisülni, hanem a komplett emberiség. Ha így haladunk, még annyi sem lesz.
Lesz helyette más, de 2-300 év múlva mi már nem leszünk itt. :-)
Szerinted mit szólnának a régi uralkodók, ha tudnák, mi lett egykori váraikkal, amikben ma már nem lakik senki, és némelyikből már csak a romok maradtak meg, amiket nem építettek újjá, mások pedig múzeumokká alakultak?
Ja igen vagy meghal az emberiség vagy egyre hülyébb lesz. Mily fájdalmas is lenne, ha kimaradnánk a fejlettebb, jobb életből.
Mi is csak olyanok leszünk mint az egykori királyok. És EZ, szar érzés.
Nem félek tőle. A munkahelyemen kitaláltam egy eljárást, ami éves szinten milliókat spórol a cégnek. Meg is valósítottam, bemutattam és elutasították, mert túl gyorsan lehet vele dolgozni. Néhányan használjuk cégnél, mert szeretünk hatékonyak lenni. Rossz szemmel néznek ránk.
Innentől jelentéktelen kérdések homályba merülése nem igazán az a kategória, amit félelmetesnek tartok.
Nekem az volna a félelmetes, ha minden elmúlt pillanat azonos intenzitással lüktetne bennem. Például az a kb. 20000 alkalom, amikor nagydolog után kitöröltem hátul. Ha nem teszem, most igen kellemetlen következményeit élném át, tehát nem mondhatom, hogy nem volt fontos, ellenben nem őriz semmi lélekemelő emléket. Van, amit jó részleteiben elfelejteni, és csupán annyi emléket megőrizni belőle, hogy a tanulság ne vesszen el. Ha pedig tanulság sem volt, akkor mindenestül.
Ha neked jelent valami fontosat, hogy kiírtad a kérdést, akkor számodra még sokáig meglesz a tanulsága. De még csak bele sem gondoltál, amikor például a "merül" szó m betűjét írtad: 330 karakter begépelésének emléke nemhogy 2-300 év, de a másodperc törtrészéig, ha létezett (vagy addig sem).
Néhány őskövületet a múzeumban csodálnak meg, más maradványokat olaj formájában becsurgatnak az autókba, a maradék 99,99%-ról pedig csak következtetni tudja egy gondolkodó elme, hogy egyáltalában léteztek. Egykori gazdáikat aligha érdekli, hogy mára mi lett belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!