Hogy viszonyulsz az utcai szemetelőkhöz?
Szoktam szólni kedvesen mosolyogva, hogy "elnézést, valamit elejtett!"
(Szívem szerint nem kedvesen szólnék.)
Ki tudnám nyírni őket, de komolyan. Rettenetesen irritál.
Társasházban lakom viszonylag belvárosban, folyton szedem az utcán és a házunk előtt is a szemetet mások után. A párom már a múltkor rám szólt, hogy ne szedjem fel, majd felszedi, aki eldobta (egy csomó szalvéta volt eldobálva a ház előtt). Két napig néztem, ez idő alatt tömérdek ember megfordult a házban és senki nem szedte fel. Végül nem bírtam tovább és bedobtam a szemétbe, persze jól felcsesztem magam.
Nekem semmi bajom magukkal a hajléktalanokkal, de ha valamit utálok, az a szemetelésük.
Jönnek kukázni és menetrendszerűen kidobálják az összes szemetet a kukából, aztán otthagyják. Mi a fenéért nem lehet visszapakolni??? Sokkal nagyobb empátiával lennénk irányukba, ha nem lennének ennyire igénytelenek!
Nem hiszek benne, hogy attól megváltoznak, mert egy járókelő rájuk szól. Ha lenne büntetés, akkor lehet, hogy változnának.
Egyébként láttam már varjút is szemetelni.
Én pl. tudom hogy nem fog megváltozni, nem is ez a célom, de legalább azt a szemetet mégis kidobja a kukába, amit az én szemem láttára hajított el.
(1. voltam)
Én még csak anyázós reakciókat láttam másoktól. Nem vagyok egy kétajtós szekrény, hogy beszarjanak tőlem.
Amúgy egy időben az utcán eldobált alu üdítős és sörös dobozokat összeszedegettem kutyasétáltatás közben (kukából nem, csak ami el volt szórva fűbe, bokor alá) és visszavittem olyan szelektív visszaváltóba, ahol le lehetett vásárolni. Nem sokat adnak 1-1 ilyenért, de a semminél több, és 1-1 kenyér ára mindig összejött. :-)
En is sokszor felszedem az eldobott uveget stb es bedobom a kukaba.
Ha kutyas otthagyja az orrom elott. Megmondom,h adok inkabb zacsit.
Magamban ideges vagyok,h nem dobjak ki a kukaba a szemetet az emberek.
Illetve miert nincs sokkal tobb becsuletes utcasepro
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!