Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Előfordult már, hogy megláttat...

Előfordult már, hogy megláttatok az utcán egy idegen embert, és valami miatt annyira megnyerőnek tűnt számotokra, hogy úgy éreztétek, szívesen megismernétek?

Figyelt kérdés

Ha igen, mi fogott meg benne? Miért éreztetek így? Leszólítottátok végül, vagy inkább visszafogtátok magatokat?

Ha írtok kort és nemet is, akkor azt megköszönöm :)

Részemről egy hasonló eset ugrik be, ami nagyon megmaradt.

Pár éve egy nyáron, Budapesten utaztam a 7-es busszal Újpalota felé, és valahol Budán felszállt a buszra egy 30-as évek végi/40-es évek eleji korabeli nő. Rövid, sötét haj, napszemüveg, flip-flop papucs, fekete nadrág, hosszúujjú, laza, fehér férfiing (félig felgyűrt ujjakkal, 2-3 gomb begombolva), alatta egy halványlila póló. Babakocsit tolt és épp telefonált valakivel.

Pont előttem a forgóban állt meg, és hallottam ahogy telefonál. Néztem őt és ránézésre nagyon kis jókedélyű, mosolygós, közvetlen asszonynak tűnt. Tetszett az a laza, öltözködési stílusa is, valamiért vagány, de rendes nőnek gondoltam.

Mégsem szólítottam le, mert nem jutott eszembe semmilyen ürügy, ami természetesnek és nem tolakodónak tűnt volna, pláne úgy, hogy még telefonált is közben valakivel.

Hamarabb leszálltam, mint ő, és azóta is átkozom magamat, hogy nem voltam kicsit tökösebb és nem utaztam tovább a busszal, hátha időközben abbahagyja a mobilozást, és tudtam volna kezdeményezni valami kis beszélgetésfélét, ha máshogy nem, legfeljebb a babával kapcsolatban.

Azóta ha a 7-esen utazok, mindig reménykedek, hogy újra felszáll, és akkor végre léphetek az ügyben, de ennek az esélye kábé a nullával egyenlő :D

26/F

2020. jún. 1. 19:42
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
97%

Egyszer a postára mentem. Letettem a biciklimet, ő épp jött ki a postáról. Találkozott a tekintetünk és belém vágott a villám. Nem emlékszem a külsejére, csak arra, hogy sapkában volt. Emlékszem, az futott át az agyamon, hogy de megkérdezném, hogy ezt most ő is érezte?

Aztán mentünk mindketten a dolgunkra kétfelé. Már legalább 15 éve ennek, de még most is emlékszem rá. Nem ismerném fel, ha újra látnám.

2021. jan. 31. 01:48
 32/43 anonim ***** válasza:
81%
Igen. En is megtetszettem neki. Gyerek is lett a dologbol de mar nem vagyunk egyutt😄
2021. márc. 22. 07:45
 33/43 anonim ***** válasza:
95%

Szia,

Alain de Botton ír könyveket, az általad említett a jelenséget érintően is (már ha megalapozott választ szeretnél a kérdéseddel kapcsolatban...)

Nesze egy kivonat a 'Hogyan gondolkodjunk másképp a szexről'-ből:

\\\ Ha azt mondjuk valakire, azért tetszik, mert „szexis”, az úgy hangzik, mintha felszínes értékek alapján, sértően minősítenénk a másik emberi lényt. Ebben a kérdésben a kultúránk igencsak szigorú: civilizált körökben nem talál kedvező fogadtatásra, ha kizárólag a külseje alapján nyilatkozunk pozitívan valakiről. […] Az emberekre belső és külső tulajdonságaik összességeként tekintünk, és az előbbit részesítjük előnyben az utóbbival szemben.

Ugyanakkor nehéz letagadni, hogy a külső megjelenés rémisztően fontos szerepet játszik sorsunk és vágyaink alakulásában. Mielőtt még esélyünk lenne alaposabban megismerni valakit, már úgy érezhetjük, szívesen lefeküdnénk vele, jóval azelőtt, hogy leültünk volna vele beszélgetni a múltjáról, az érdeklődési köréről és az érzéseiről. […] Esetleg megpillantunk valakit az utcán, és rögtön arról ábrándozunk, milyen boldogan mennénk el vele nyaralni, pusztán arra az intellektuálisan magas színvonalú érvre hivatkozva, hogy jól néz ki. […]

Pontosan mihez is vonzódunk? Az evolúciós biológia e tekintetben határozott és meggyőző válaszokat kínál. Logikája szerint egyszerű és konkrét okból vonzódunk a szépséghez: az egészség ígérete miatt. Az, akit „szépnek” nevezünk – vagy fesztelenebb kifejezéssel élve „szexisnek” tartunk –, lényegében olyasvalaki, aki erős immunrendszerrel és rengeteg életerővel rendelkezik. Azért kedveljük az ilyen embereket – másképpen fogalmazva: azért izgatnak fel bennünket –, mert velünk született intuíciónk, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan hozzunk meg bonyolult döntéseket, azt sugallja, velük az átlagosnál nagyobb esélyünk lenne egészséges gyermekek nemzésére. […] Azokat az embereket tartjuk szexisnek, akiknek a vonásai szimmetrikusak (vagyis arcuk jobb és bal oldala egyforma), egyensúlyban vannak, arányosak, és nem torzak. […] Ez a tudományág felmenti a fizikai vonzalmat a felületesség vádja alól. Elismeri ugyan, hogy embertársainkat a kinézetük alapján ítéljük meg, de azt állítja, e külsőségek csöppet sem lényegtelenek, valójában nagyon is fontos tulajdonságokra utalnak: […]

Egy idő után azonban a vonzódás biológiai magyarázata kissé lehangolóvá válik, hiszen egyetlen kritériumra korlátozza szexuális érdeklődésünket, nevezetesen arra, hogy a másik mennyire látszik egészségesnek. Nem mintha ez nem lenne fontos tényező. Figyelembe véve viszont azt a számos kívánalmat, ami egy sikeres közös élethez szükséges, a reménybeli társ iránti pozitív érzéseinknek mindenképpen több dolgon kell alapulniuk, mint a másik egészségessége. Ebből a tudományos zsákutcából Stendhal egyik aforizmája kínál kiutat: „A szépség a boldogság ígérete.” […] Eszerint sokkal többről van szó, mint a jó egészség. Azért találjuk szépnek a másikat, mert arcvonásai miatt ösztönösen olyan belső tulajdonságokat tulajdonítunk neki, amelyek hasznosak lehetnek egy sikeres kapcsolat kialakításában. Előfordulhat például, hogy a vonásaiból olyan erényekre következtetünk, mint a határozottság, az intelligencia, a megbízhatóság, az alázatosság vagy a frivol humor. Ha lehetséges, hogy az orr formájában tudat alatt a betegségekkel szembeni ellenállás bizonyítékát látjuk, miért ne fedezhetnénk fel a türelem biztos jelét az ajkakon, vagy a felszabadító nevetés ígéretét az élet abszurditásán a szemöldök ívében? […]

Az, ha ágyba akarunk bújni valakivel, mert fizikailag vonzónak találjuk, nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem veszünk tudomást a „valódi énjéről”. Épp ellenkezőleg. A jóság izgató formája – vagy Stendhal megfogalmazásában: a boldogság ígérete – az, ami felizgat bennünket; ahhoz szeretnénk buzgón közelebb kerülni, amit leolvastunk a másik ajkáról, bőréről, szájáról és szeméről. […]

Vajon miért nem ugyanolyan arcok és ruhadarabok tetszenek mindenkinek? […] Ha magyarázatot szeretnénk kapni saját szexuális ízlésünkre, érdemes megvizsgálnunk nem kevésbé szubjektív ízlésünket a művészetek terén. […] Worringer érvelése szerint gyerekkorunktól fogva hiányolunk valamit. Szüleink és a környezetünk a legkülönfélébb helyzetekben hagytak cserben minket, ezért személyiségünkben megjelentek a sebezhetőség és a kiegyensúlyozatlanság jelei. Ezek a hiányosságok döntően meghatározzák, mely művészi alkotásokat találjuk vonzónak vagy taszítónak. […] Azokat a dolgokat keressük a művészetben, amelyek az életünkből hiányoznak. „Szépnek” tartunk egy művet, ha képes kitölteni bennünk a pszichológiai értelemben vett űrt, és „csúnyának”, ha olyan hangulatokat vagy motívumokat erőltet ránk, amelyeket fenyegetőnek érzünk, vagy amelyekből már eleve túl sokat kaptunk. […]

Ebből a megközelítésből kiindulva izgalmas következtetésekre juthatunk azzal kapcsolatban, miért tartunk egyes embereket szexisnek, másokat pedig nem. […] Mivel mindnyájan a művészetben és a szexben teljesedhetünk ki, nem meglepő, hogy ezeken a területeken a kompenzációs mechanizmusaink is hasonlóak. Az, hogy kit vagy mit tartunk „szépnek” és „szexisnek”, elárulja rólunk, hogy a lelkünk mélyén mire vágyunk a belső egyensúlyunk helyreállításához. […] ///

'A filozófia vigasza' c. könyvében mindezt kiegészíti Schopenhauer tézisével a szerelemről; lényegében arról ír, hogy az 'életösztön' gyakran olyan emberek felé irányítja egy egyén figyelmét, akik sok tekintetben az ellentéteik lehetnek (mindezt az utódnemzés érdekében, és azzal a széndékkal, hogy kiküszöbölje az egyén személyes hiányosságait, tökéletlenségeit [azaz nőies férfit a férfias nő vonza, a szertelent az összeszedett, stb., stb.]). Schopenhauer ehhez még azt is hozzáfűzte, hogy az a személy, aki a legmegfelelőbb az utódnemzés szempontjából, ritkán az a hosszú távú együttélés kérdését illetően (az ellentétek miatt).

2021. márc. 31. 01:01
 34/43 moozygoo ***** válasza:
44%
Még soha
2021. ápr. 13. 19:06
 35/43 anonim ***** válasza:
Igen, szokott ilyen történni, elég jól leírtad. Nők is, férfiak is. Volt, hogy egy idős néni-nagyon jó stílusa volt ruhaügyileg is- szóba elegyedett velem, mert annyira néztem (pedig általában nem bámulom az embereket), pár megállót utaztunk, majd leszállt, de én úgy megismertem volna. Ugyanez megtörtént egy fiatalabb lánnyal is. Most meg a futárral kapcsolatban érzem ezt, aki rendeléseinket kihozza. Valamiért nagyon szimpatikus, de hát csak nem fogom zaklatni munkaidőben a hülyeségeimmel.
2021. ápr. 15. 00:06
 36/43 anonim ***** válasza:
91%

Persze, de ez ellenkező neműeknél szerintem elég gyakori ugye... :D

Férfinél nem volt ilyen, és szerintem nem is lesz.

2021. jún. 16. 18:31
 37/43 anonim ***** válasza:
91%
Munkahelyen van par ember akit megismernek de sajnos nem egy munkakorben dolgozunk
2021. aug. 27. 05:22
 38/43 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon ritkán, nagyjából pár évente egyszer.
2021. szept. 22. 18:06
 39/43 anonim ***** válasza:
91%
Igen!
2021. szept. 23. 18:26
 40/43 anonim ***** válasza:
96%
Volt, egyszer nagyon korán mentem a busszal a munkába és a buszon állt egy nagyon helyes, szexis pasi, göndör fekete hajjal, nagy barna kiskutyaszemekkel. Látszott rajta, hogy morcos és utálja ezt a korai órát és ahogy találkozott a tekintetünk, ez valamiért úgy felhúzott, hogy nem tudtam kiverni őt a fejemből. Amikor már egy hónapja gondolkodtam azon, hogy a f.rancba, minek is nem mentem oda hozzá! - kiderítettem a nevét, és írtam neki, hogy találkozzunk. 9 éve együtt vagyunk 😀
2022. jan. 9. 15:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!