Valahogy megszüntethető "teljesen" a szorongás?
Ha nyugtatót veszek be - alprazolam - akkor érzem úgy magam, ahogy évekkel ezelőtt, a szorongásom kezdeze előtt. Évek óta teljes álomszerűség-érzésem van, ez csak akkor szűnik meg ha veszek be gyógyszert.
Ez csak észrevétel, nyilván nem így akarom megoldani a problémám. Előre is köszi a válaszokat!
Megszüntethető. Sőt, jobbat mondok: dobd ki a gyógyszert a kukába! Nem kell hozzá.
Önuralommal és türelemmel szüntethető meg. Ugyanis nem egyik pillanatról a másikra fog elmúlni, de fokozatosan halványodik, míg egyszer csak - erre utólag visszatekintve jössz rá - már el is felejtetted, és sehol sincs.
Ha gyógyszert szedsz, azzal csak elodázod a problémát.
Köszi a választ!
Nem szedem rendszeresen, leginkább akkor szoktam ha végképp nem tudok aludni. Havonta 1x ha van ilyen.
Tudsz nekem konkrét módszert? Pl meditáció, ilyenek.
Nekem semmi konkrét módszerem nem volt, egyszerűen meg AKARTAM gyógyulni. Mondogattam - sőt: írtam - magamnak, hogy ez butaság, nincs okom félni, tessék elindulni, felnőtt nő vagyok, röhejes ez a viselkedés... És igenis elindultam, csináltam. Az elején kértem családtagot, hogy jöjjön velem, ne egyedül menjek, de mentünk folyamatosan.
Aztán egyedül is. Mindig volt nálam füzet és toll, és ha kellett, írtam a vonaton is. "Minden rendben, milyen hülyeség ez a félelem, hagyd már, eddig sem volt semmi bajod, most miért lenne...?" - Ilyeneket.
Mindig volt nálam is gyógyszer, hogy "majd beveszem, ha nagyon kell". Megnyugtatott, de SOSEM vettem be.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!