Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti nem gondoljátok, hogy a...

Ti nem gondoljátok, hogy a bipolárisokkal és skizofrénekkel szemben elég durva a diszkrimináció?

Figyelt kérdés

Ez nem egy állítás, ez egy kérdés.

Nekem jelenleg viszont ez a véleményem, de meggyőzhető vagyok másról is...

Tudom, hogy ezek a betegek veszélyesek lehetnek magukra és másokra is... Főleg kezeletlen ül, de van aki gyógyszeres terápia mellett sem lesz tünetmentes.

Ezt aláírom.

De én azt veszem észre, hogy sokakban velük szemben egy nagyon mélyről jövő ellenszenv van, vagy akár gyilkos indulat...

Többször voltam tanúja annak, hogy valaki például azt mondta, hogy "A skizofrénia nem gyógyítható véglegesen, de kezelhető, a beteg tünetmentesen tartható", erre az a válasz érkezett, hogy "Dehogynem gyógyítható, ólommal"... Stb.

Én azt érzékelem, hogy a társadalmunk legtöbb tagja gyűlöli ezeket a pszichés betegeket... Persze ez tényekkel nem támasztható alá, lehet, hogy tévedek.

Például lehet, hogy egy bipoláris, vagy skizo 10+ éve teljesen tünetmentes, normális, a kezeléseknek hála, de lehet akár diplomás is, csak nehezen fog munkát találni... És persze arra is vannak példák, hogy találtak jó munkát, de nem ez a jellemző.

Mentális betegeket nagyon sokszor nem alkalmaznak, akkor sem, ha amúgy nincs vele semmi baj.

Még megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató munkahelyeken is van, hogy az ilyen betegeket illegálisan, de egyszerűen figyelmen kívül hagyják.

Ti mit gondoltok a témáról?

2020. máj. 11. 10:42
1 2 3 4 5 6
 51/52 anonim ***** válasza:
48%
A bipolárisokkal szembenit mondjuk megértem. Veszélyesek és agresszívak, erőszakosak.
2022. dec. 23. 17:17
 52/52 anonim ***** válasza:
54%

Az én főnököm például bipoláris és olyan kontrollálatlan őrjöngései vannak ha valaki rosszat szól vagy nemet mer mondani, hogy nem tudod megveri vagy leszúrja az alkalmazottat.

Tiszta szívből gyűlölöm, azt se bánnám ha elnyomná egy kocsi.

2022. dec. 23. 17:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!