Nők egyenrangúsága?
Figyelt kérdés
A legjobb fiú barátommal összevitáztunk pár dolgon. Azt mondta, hogy ,,addig ne akarjanak a nők egyenjogúságot amig elvárják, hogy a férfi kinyissa előttük az ajtót." Én véleményem szerint a nőt is ugyanolyan ember számba kell venni és tisztelni hisz ő fogja kihordani a gyerekét nem kevés fájdalommal. (Nyilván kölcsönös tisztelet kell). Viszont, ha nem lenne a nő egyenrangú a férfinak kéne eltartani, hiszen a régi felfogás szerint a nőnek a helye otthon, és kuss van. Szerintem a nő is dolgozzon és ugyan annyi joga van minden máshoz mint a férfinak, de az udvariasság nem összekeverendő. Ajtót kinyitja előttem egy jól eső érzés és az udvatiasságnak/tiszteletlen egy jele. Én személyszerint nem várom el csak fenn akadtam ezen a mondaton. Engem anyukám úgy nevelt, hogy ne szoruljak senkire a jövőben és semmiképp se függjek egy férfitól. Nem gondolnám, hogy kevesebb vagyok csak azért mert lánynak születtem. A férfiak miért gondolják felsőbb rendűnek magukat? Mi a véleményetek? (a barátommal csak vitáztunk nem haragszunk egymásra viszont érdekel a véleményetek mert engem kicsit furán érintett) 17/L2020. ápr. 20. 23:24
31/32 anonim válasza:
#30-asnak. Van benne valamennyi igazság, de azért nem ennyire fekete-fehér a helyzet. Ha a leányzó kifejezetten egy "férfias" munkát/hívatást választ, vagy egy férfiak által dominált szervezetben szeretne magasabb pozíciókba kerülni akkor valóban sokkal nehezebb dolga van, már csak egyszerűen azért is mert férfiakkal kell versenyeznie. Ugyanakor rengeteg olyan szakterület van ami abszolút nők által dominált (nővér szakma, gyógyszerészet, gyermek gondozás, divat ipar, stb, lehetne még hosszasan sorolni). Ezeken a területeken nem gondolom, hogy nehezebb dolguk lenne, mint egy férfinak, sőt. Ha viszont férfiak által dominált szakterületen akarnak érvényesülni nyilván rengeteg akadály fog eléjük gördülni, már csak maguk a férfiak is például, abban a közegben pedig versengés lesz, senki nem fog csak úgy felállni, hogy tessék itt van foglald csak el nyugodtan ezt a pozíciót, csak úgy kedvességből. Egy magas státuszú/minőségű munkakörért magától értetődő, hogy meg kell küzdeni (úgy értem normál/általános esetben, most hagyjuk azokat azt amikor valaki csókos/rokon útján jut feljebb). Erre a fajta versengésre/"szelekcióra" szükség van, hogy valóban kompetens ember kerüljön az adott helyre (bár való igaz, hogy sokszor a "leghangosabb"/ legagresszívabb kerül feljebb, de nem ez az általános, az összes esetnek csak egy kisebb részét teszi ki). Nyilvánvaló, hogy ha egy területet férfiak dominálnak és közöttük nők is versenyezni akarnak, akkor nehéz dolguk lesz, nem tudom mért sírnak ezen annyian, szerintem eléggé magától értetődő a dolog. Korábban már kifejtettem azt is hogy a nők miért keresnek bizonyos helyeken kevesebbet, mint a férfiak ugyanazért a munkáért. Röviden: több, jól leírható szociálpszichológiai oka is van, és igen ott van közöttük az előítélet / hátrányos megkülönböztetés is, de ez jóval kisebb szerepet játszik, mint ahogy azt sokan gondolják. Ezt a problémát már sok okos ember kutatta (szociálpszichológusok, statisztikusok) ha valaki nem hisz nekem, nyugodtan olvasson utána.
32/32 A kérdező kommentje:
30/ kislány? 24 évesen te aztán nagyon idős vagyxd a nőknek nehezebb dolga van ez tény de az ilyen nagyképű majmok miatt mint te akik azt gondolják hogy ők többek attól, hogy fiú. Ahelyett hogy ilyen lenéző vagy a női nemhez inkább segítenél nekik. Ha lenne a jövőbe egy lányod ilyen életet szánnal neki? Szánalmas. Szerintem zárjuk le, elfogadom az álláspontod de nem értek vele egyett egyáltalán. Ha tovább folytatjuk csak vita lenne és se neked se nekem nem változna a nézőpontom. Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
2020. aug. 13. 07:30
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!