Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nők egyenrangúsága?

Nők egyenrangúsága?

Figyelt kérdés
A legjobb fiú barátommal összevitáztunk pár dolgon. Azt mondta, hogy ,,addig ne akarjanak a nők egyenjogúságot amig elvárják, hogy a férfi kinyissa előttük az ajtót." Én véleményem szerint a nőt is ugyanolyan ember számba kell venni és tisztelni hisz ő fogja kihordani a gyerekét nem kevés fájdalommal. (Nyilván kölcsönös tisztelet kell). Viszont, ha nem lenne a nő egyenrangú a férfinak kéne eltartani, hiszen a régi felfogás szerint a nőnek a helye otthon, és kuss van. Szerintem a nő is dolgozzon és ugyan annyi joga van minden máshoz mint a férfinak, de az udvariasság nem összekeverendő. Ajtót kinyitja előttem egy jól eső érzés és az udvatiasságnak/tiszteletlen egy jele. Én személyszerint nem várom el csak fenn akadtam ezen a mondaton. Engem anyukám úgy nevelt, hogy ne szoruljak senkire a jövőben és semmiképp se függjek egy férfitól. Nem gondolnám, hogy kevesebb vagyok csak azért mert lánynak születtem. A férfiak miért gondolják felsőbb rendűnek magukat? Mi a véleményetek? (a barátommal csak vitáztunk nem haragszunk egymásra viszont érdekel a véleményetek mert engem kicsit furán érintett) 17/L

2020. ápr. 20. 23:24
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem érzem magam feministának, de engem nőként is úgy neveltek, mint a férfi testvéremet, hogy nekem is ugyanúgy el kell végezni (itt most a ház körüli) teendőket, mint tesómnak vagy a szüleimnek. Ezáltal én olyan személyiség lettem, aki egy pl villanykörte kiszereléséhez vagy favágáshoz nem hív férfi segítséget, hisz már meg tudom csinálni. Én nekem furcsa is, hogy ha nehéz tárgyakat pakolni kell, akkor a férfi "nem engedi meg, hogy segítsek", mert ez férfi munka, ilyenkor megmondom, hogy már pedig szeretnék én is segíteni és elbírom az adott tárgyat. Valahogy bennem már az van, hogy ott segítsek, ahol tudok.

Nem várom el, hogy kinyissák az ajtót, kapjak virágot/csokit nőnapra, de jól esik, ha erre gondolt a férfi, ezt igyekszek azzal hálálni, hogy én is ugyanúgy kedves vagyok vele, nem bunkózok vele.

Engem pl nem érdekel, hogy egy férfi többet keres nálam, ilyen téren régi módi vagyok, keressen ő többet, de tudja, hogy nekem is van keresetem és nem akarok tőle függeni.

2020. ápr. 21. 09:34
 22/32 A kérdező kommentje:
Hűha először is nagyon köszönöm, hogy leírtátok a véleményeteket. Pár ember összekeverte a dolgokat... az egyenjogúság nem egyenlő az udvariassággal, szerintem ma már egy nő sem várja , hogy kinyissák előtte az ajtót és beengedjék őt elsőnek ha épp úgy illik. Amit elvárhat a nő az fordítva is megkell, hogy legyen. (Pl.figyelmes gesztusok, tisztelet, bizalom stb.) Olvastam elmentünk így rózsa és csoki irányba is... szerintem nincs semmi baj, ha aki tetszik megleped egy szál rózsával. Nem nagy költség, de jól esik a nőnek az ilyen gesztus. Ha elmegyünk valahova és megakarna hívni valamire én nem hagyom, viszont ha nagyon erősködik hagyom abban az esetben hogy tudom legközelebb én fizetek. Ha elmegyünk vacsorázni kellemetlen, ha kifizeti nekem, de olyankor azt mondja, hogy ne csináljam már és neki lenne kellemetlen ha elővenném a pénztárcát. De én amondó vagyok ha mindenképp fizetni akar fizessen, de ez legyen viszonozva. De ne azért hívja meg, hogy elvárja utána hogy szétrakja a nő a lábát.
2020. ápr. 21. 10:57
 23/32 anonim ***** válasza:
24%

"Ironikusnak tartom, hogy aki csak a leghallványabb mértékben is megpróbálta védeni a férfiakat"

Ezt már sajnos máshol is láttam: a nők borzalmasan erőszakosak tudnak lenni - ha TELJESEN biztosak benne, hogy semmiféle következménye nem lesz.

Ez valószínűleg a nevelésből következik, mivel a férfiakat arra nevelik, hogy tapasztalják meg az életben az erőszakosságuk következményeit. Meg is tapasztalják, ezért fogják vissza magukat.

A nőket viszont arra nevelik, hogy NE legyenek erőszakosak - csakhogy az egyenjogúság azt is jelenti, hogy ők is erőszakoskodhatnak, ha akarnak.

Na, az életben nem nagyon fognak, azért nem hülyék.

De a virtuális térben nincs fék. Ott azt csinál, amit akar - kontoll nélkül.

Jelige: "Mert én megérdemlem!"

2020. ápr. 21. 11:49
 24/32 A kérdező kommentje:
23 nem mondasz hülyeséget, sok múlik a nevelésen. De viszont mindkettő nemben megvan a kivétel
2020. ápr. 21. 14:55
 25/32 anonim ***** válasza:

Persze, sok normálissal is találkoztam.

De volt olyan is, aki rámcsapta az ajtót, mert előreengedtem, de nem nyitottam ki neki.

2020. ápr. 21. 16:11
 26/32 Sunshinedoll ***** válasza:
68%

Szerintem aki ezen problémázik, az alig várja, hogy a nők pofájába b-ssza az ajtót, és ha társadalmilag elfogadott lenne, akkor meg is tenné.

Nem tudom, mennyi energia egy ajtót kinyitni, de nem sok. És senki nem várja el, hogy egy random vagy BÁRMILYENvagy MINDEN ajtót kinyissanak nekünk, csak azt, amelyiket az adott pillanatban mind a ketten megközelítünk. Szóval ha így is úgyis ki akarja nyitni, akkor itt nem a kinyitás a probléma, hanem az, hogy nem ő megy elől. És ez bizony az igazi gondja: hogy még egy ilyen jelentéktelen dologban is ő akar elől lenni a nők felett.

2020. ápr. 21. 17:43
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Te hülye vagy.

ELŐRE ENGEDTEM.

És ERRE csapta rám az ajtót!

A NŐ csapta rám az ajtót, és nem fordítva volt!

2020. ápr. 21. 18:41
 28/32 anonim ***** válasza:
0%

kérdező:

Igen, kevesebb vagy mert lánynak születtél. Ez a szomorú valóság. A férfiak mindig felsőbbrendűnek fogják magukat tartani, mert azok is vagyunk. 24/F

2020. aug. 7. 23:43
 29/32 A kérdező kommentje:
28 Egy nő hozott világra. Egy nőtől kapod az életedet inkább tisztelnéd őket minthogy felsőbb rendűnek gondold magad. Nem vagy több sőt ilyen felfogással még kevesebbnek is gondolnálak. Nem lennék a párod helyébe, aki a gyerekedet fogja nevelni, megszülni, VILÁGRA HOZNI, aki főz neked aki mos rád aki megcsinál minden házi munkát, tisztességgel elmegy ezek mellett dolgozni és amikor haza megy azt mondod neki hogy nem ér fel hozzad mert te fiú vagy? Anyukád szenvedett azért hogy te éljél. Kérlek állj elé és mond azt hogy ő kevés egy férfihoz képest. Remélem nem találkozok hozzád hasonlóval. Tisztelni kéne egymást és amíg az egyik nem tiszteli a másikat ne várjon semmilyen kapcsolatot, legyen az baráti vagy bármilyen.
2020. aug. 12. 07:33
 30/32 anonim ***** válasza:
49%

Ide figyelj kislány. Lehet, hogy még fiatal vagy, de majd megver az élet. Hidd el nagyon sok hozzám hasonlóval fogsz még találkozni. Ha például majd az általad felsorolt tipikus női házimunkán kívül szeretnél érvényesülni az életben, értsd ez alatt: karrier; na ott fogsz pofára esni. Ugyanis a hozzám hasonló férfiak által dominált világban egy nőnek 100x nehezebb dolga van, ha kilép az ajtón.

A barátod se véletlenül mondja azt, amit mond, bár burkoltan.

2020. aug. 12. 18:33
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!