Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gondolok túl mindent,...

Miért gondolok túl mindent, miért elemzem minden múltbéli cselekvésem?

Figyelt kérdés
Mindent túlságosan túlgondolok, már-már felemésztően. Eltöltök egy kis időt egy társaságban, akiket annyira túlságosan nem ismerek, de ott és akkor érezhetően mindenki jól érzi magát, és miután hazaérek, elemzem a mozdulataimat, a cselekvéseimet, a szavaimat. Hogy vajon mennyire voltam természetes, mennyire voltam önmagam, vajon mit gondolhattak egy mondatomról. Vajon kínos voltam-e? Máskor is előfordult már, de most még erőteljesebb, mintha egy ördögi kör lenne. Fogalmam sincs, hogyan lehetne ezen változtatni, ezért is szeretnék tőletek segítséget kérni. Nektek mi vált be, hogyan hagytátok el ezt a “tulajdonságot”?
ma 00:48
 1/1 anonim ***** válasza:

Ez általában valami trauma reakció.

Korábban megszoktad, hogy a szociális esetlenséget szigorúan büntetik, mondjuk pl egy iskolai bullying szituáció. Esetleg valaki olyan volt az életedben, aki kiszámíthatatlanul volt agresszív, hisztérikus és ezeket a kitöréseket próbálod tudat alatt is kerülni.

ma 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!