A kutyabolondok miért agresszívak?
Megfigyeltem már, hogy közösségi oldalakon ha felvetődik egy téma állatvédelemről, akkor rövid időn belűl anyázások, nyílt fenyegetőzések, lincshangulat alakul ki. Szerintem is, ez az állatvédelem már nagyon túl van tolva, már a legtöbb ember átesett vele a ló túloldalára.
Meg ha történik valahol, hogy megölnek egy kutyát, akkor egyből meg akarják lincselni, 1000 év börtönért üvöltenek, tüntetni mennek a háza elé. Embereket ölnek meg nap, mint nap. Mégse lép fel egy közösség sem a gyilkos ellen ilyen szinten. Vagy csak nekem tűnik fel, hogy az állatvédők, a legagresszívabb állatok?
Kérdező, én még mindig kíváncsian várom a válaszaidat. :)
Bemásolom őket újra, hátha. :)
- Honnan veszed, hogy nem lépnek fel az emberek az embergyilkosok ellen?
- Hogy lenne túltolva az állatvédelem, ha még mindig nincs ilyen ügyben kb. semmi hivatalos szinten?
- Mit csináljon a kutya, ha ne ugasson? Csak nem kotkodálhat...
- Melyik a nagyobb bűn? Írni róla pár kommentet, mint az állatvédők csinálják, vagy elindulni otthonról és tényleg, a valóságban felgyújtani, megcsonkolni, stb módon kínozni érző élőlényeket, mint az állatkínzók?
Plusz egy új: azt írod, "Akkor mégis mire ez a nagy rettegésed, hogy a kutyádat valaki bántani akarja?" - az megvan, hogy sok elmebeteg válogatás nélkül mérgezi a kutyákat például?
+ nem csak a kérdezőtől, hanem bármelyik lepontozótól továbbra is érdekel, hogy milyen tudományos forrásra hivatkozva vélik úgy, hogy az állatok nem éreznek fájdalmat, félelmet.
Amúgy kérdező, annyira cuki ez a "Te kezdtél el személyeskedni" duma attól, aki már a nyitókérdésben is lenéző, személyeskedő stílusban nyilvánult meg. :DDD
"Már tényleg ott tartunk, hogy a kutyáknak több joguk van, mint az embereknek."
Ismét, még egyszer, újra megkérdezem: ezt honnan a túróból veszed? Miért kell ilyen kényszerképzetekre alapozva fröcsögni? :D
"zavarja a folyamatos ugatás, annak miért kötelessége eltűrni?"
ismét egy ismételt kérdés: az ordító kisbabát miért kötelessége eltűrni a szomszédoknak?
"az hogy az ember feladja a nyugalmát, azért hogy az állat jól érezhesse magát, az nem normális dolog."
Igen, mert az ember körül forog az univerzum, az ember nyugikája mindennél IS fontosabb. (Szerinted komolyan ez a "normális"? :D Azt, hogy kényelmes, azt elfogadom, de ne legyen már normális. :D )
A síró kisbaba, éjfélkor járkáló, vihogó felső szomszéd, a direkt hangos, durrogtató motorosok nem zavaróak?
Mi is kvázi állatok vagyunk, csak nagyobb agytérfogattal és túl sokat képzelünk magunkról..
Milyen zaj forrása hülye gyerek ? Egy élőlényről beszélsz nem egy nyikorgó hűtő ajtóról.
Az ilyen ember csodálkozik ha meg akarják lincselni és nem érti miért.
1: Nem azt mondtam, hogy az embergyilkosok ellen nem lépnek fel, de hasonlítsd már össze egy embergyilkosság hír alatt a kommenteket és egy kutyagyilkosság alatt. Jó persze szörnyűlködnek az emberek egy embergyilkosságnál is, de annyiban ki is merül. Nincs olyan forrongás, lincshangulat, mint egy kutyagyilkosságnál.
2: "Semmi hivatalos szinten"? Nem tudom mire gondolsz. Letöltendő börtönbüntetést még valóban nem szabtak ki. Ugyanis a törvény sem egyértelmű. A törvény azt mondja "ha valaki gerinces állatot megkínoz" Nem írja le pontosan mit kell érteni kínzás alatt. Pl. ha valami cél érdekében történik az állatgyilkosság? Vagy pl. mit lehet állatkínzásnak venni. Disznóvágás annak számít? Vagy patkánymérget helyezhetek ki a fészerembe? A patkány is gerinces. Vagy pl. a vadászat? Ott szórakozásból ölnek gerinces állatokat.
3. Nem, a kutya nem kotkodálhat! Ti állatvédők mindig ezzel a szöveggel jöttök. De szerintem erre ti is tudjátok a választ. Az a kutya amelyik meg van nevelve, max csak jelzésértékkel ugat. Szerintem ez nem zavarná egyik szomszédot sem. A kutyákat többnyire házőrzőként tartják. De amelyik kutya szó szerint mindenre, egy udvarba beszálló lepkére, egy légyre, mindenre ugat, az a gazdának sem jó. Mert az a kutyája ugatását háttérzajként megszokja, és ha valami fontosat jelez a kutya, arra sem fog felfigyelni. Csak hát ehhez foglalkozni is kéne az állattal, amit a legtöbb kutyás nem tesz, mert csak divatból van tartva az állat.
4: És amikor azok írnak pár kommentet akik nem rajonganak a kutyákért, akkor azt már egyből agresszívan köpködik. Melyik a nagyobb bűn? Embert vagy állatot ölni?
5: Akik válogatás nélkül mérgezik a kutyákat, az én lakóhelyemen is volt ilyen, a lakótelepi füves részen dobáltak szét mérget. Igen, ez elítélendő. De az ilyen esetek sem ok nélkül történnek, és nem biztos hogy a tettes elmebeteg. Csak bele kéne képzelni magad a helyükbe, akik mondjuk ott próbálnak élni, de folyamatos kutyaőrjöngést kénytelenek elviselni. Plusz a park nem csak a kutyásoké, mint ők azt hiszik. Akik mondjuk kimennek oda gyerekkel és bokáig érő kutyszrban kénytelenek tapicskolni, hát az elég bosszantó. És egyszer sem láttam, hogy közteres ezért büntetett volna meg kutyást. Tehát a kutyagazdáknak, nem csak jogaik vannak, mint ők azt hiszik, hanem kötelességeik is. Ha ennek eleget tenne mindegyik, akkor valószínű nem történnének válogatás nélküli mérgezések sem. És hát eleve, a kutyás közösségnek is ki kéne vetni maguk közül a bunkó kutyásokat, mert ő miattuk bélyegzik meg az egész kutyás közösséget.
6: Én ilyet nem emlékszem, hogy írtam volna, hogy az állatok nem éreznek fájdalmat, félelmet. Én azt írtam, hogy az állat nem gondolkodik, hanem ösztönök alapján él. És nem pontoztam senkit.
7: Nézd már meg, hogy te milyen stílusban írsz, és én milyenben. A válaszok többsége, személyeskedő, agresszív, "ki ha én nem" gyűlölködés. De a kutyásoktól, kb. ilyesmi válaszokra számítottam, és ennek az okára akarok rájönni. Ezért írtam ki a kérdést.
8: Az ordító kisbaba valamilyen okból ordít. Pl. fáj a hasa, fogzik stb. De valószínű a síró kisbabát, az anyuka rövid időn belül kezelni fogja. Meg a kisbaba, mégis csak egy ember. Annak pedig lakásban a helye. A kutyának pedig nem feltétlen van lakásban a helye. Főleg egy olyan gazdánál, amelyik nem tudja és nem is akarja kezelni kedvence ugatását. Te is voltál valaha ordító kisbaba, téged is elviseltek a szomszédok. Egyébként ti kutyások miért utáljátok a kisbabákat? Most akkor én is elmondhatlak titeket mindenféle gyerekgyilkosnak? Talán hajlamod van rá, innen meg már csak egy lépés hogy megtedd.
9: Akkor sem fontosabb egy kutya egy embernél. Az kutya gazdájának kötelessége arról gondoskodni, hogy az állata ne zavarjon másokat. Ha nem képes erre, akkor annak állatot sem kéne tartania. De nem az embereknek kell feladnia a nyugalmukat, azért hogy az állat jól érezhesse magát. Miféle gondolkodás ez?
Továbbá, válaszold már meg, hogy egy csótány, darázs, ágyi poloska élete, miért ér kevesebbet egy kutyáénál. És akkor megkapod arra is a választ, hogy az emberi élet, miért fontosabb a kutyáénál.
Kérdező, a darázs, ágyi poloska, csótány ezek mint kártevő rovarok.
Valószínűleg nem él olyan ember aki szívesen látná őket az otthonában.
"Nem írja le pontosan mit kell érteni kínzás alatt. "
A mérgezést te minek neveznéd kérdező ?
De mint írtam, nem tudok veled beszélni mert hiányzik belőled az empátia más élőlények felé.
A parkokban eldobott méregcsalis részt pedig te sem gondoltad komolyan, hogy el kellene gondolkozni, hogy miért történik.
Valószínűleg soha nem volt kutyád aki mosolyt csalt az arcodra amikor éppen hazaértél a munkából, akitől jobb kedved lett ha szomorú voltál.
Számodra valószínűleg hihetetlen lehet, de vannak szerencsére sokan akik családtagként szeretik a kisállataikat.
Szerinted nekik milyen érzés lehet azt végignézni, ahogy meghal a kisállatuk mérgezés miatt, mert egy beteg ember eldobálja a méregcsalikat ?
Fogalmad sincs, mert nem vagy rá képes, hogy ezt elképzeld.
Nem vagy teljesen ép és az a szomorú, hogy te erről nem tudsz.
Szerinted a te világszemléleteddel az ég világon semmi baj nincs, ez a normális.
Pontosan ezért nem érted azt sem, hogy miért ilyen hangnemben beszélnek veled jelen esetben itt az emberek.
Tény és igaz, te normális fogalmazol, mindenféle személyeskedés és rágalmazás nélkül. Éppen ezért olyan szomorú a te eseted.
Látszólag egy értelmes( valószínűleg tanult )ember vagy csak képtelen vagy az empátiára.
Hidd el nekem kérdező, amikor eljutunk oda, hogy az állatkínzókat tényleges letöltendő börtönre ítélik akkor megváltozik a közhangulat is.
Ezt a mit értünk pontosan állatkínzás alatti részt pedig ne kezd megint. Nagyon jól kellene tudnod mindenféle körülírás nélkül is mi tartozik ide.
A mérgezés pont ilyen.
#Kérdező
"Nem azt mondtam, hogy az embergyilkosok ellen nem lépnek fel"
??
De ezt írtad, meg hogy egy ember lefejezésére csak lájkokat kapnál. Most akkor melyik?
"a törvény sem egyértelmű. A törvény azt mondja "ha valaki gerinces állatot megkínoz""
Miről beszélsz?
6. § (1) * Az állatnak tilos indokolatlan vagy elkerülhető fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okozni, az állatot károsítani
Mi nem egyértelmű ezen pontosan? Komolyan kérdezem.
"Pl. ha valami cél érdekében történik az állatgyilkosság? Vagy pl. mit lehet állatkínzásnak venni. Disznóvágás annak számít? Vagy patkánymérget helyezhetek ki a fészerembe? A patkány is gerinces. Vagy pl. a vadászat? Ott szórakozásból ölnek gerinces állatokat."
Ez ugye most ilyen trollkodós, viccesnek szánt kérdés? :D
"11. § * (1) Az állat életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad. Elfogadható oknak, körülménynek minősül különösen az élelmezési cél vágóállat esetében, a prém termelése, az állományszabályozás, a gyógyíthatatlan betegség, illetve sérülés, a fertőző betegségek felszámolása, valamint az azok ellen való védekezés, a kártevők irtása, a másként el nem hárítható támadás megakadályozása, a tudományos kutatás, valamint közegészségügyi veszély elhárítása."
Ismét komolyan kérdezem: ezen mi nem egyértelmű?
A 3. pontodat nem másolom be, csak újra megkérdezem, hogy: oké, de akkor ugyanezek vonatkoznak a gyerekekre is, igaz?
"Melyik a nagyobb bűn? Embert vagy állatot ölni?"
Te a kommentelést állítottad szembe az állatkínzással. Melyik a nagyobb bűn azok közül? Továbbra is kíváncsi vagyok.
"Akik mondjuk kimennek oda gyerekkel és bokáig érő kutyszrban kénytelenek tapicskolni, hát az elég bosszantó."
Ja, de az is bosszantó mikor az anyukák a parkba pisiltetik-kakiltatják a gyereküket.
"Ha ennek eleget tenne mindegyik, akkor valószínű nem történnének válogatás nélküli mérgezések sem."
Naiv vagy.
"Nézd már meg, hogy te milyen stílusban írsz, és én milyenben."
Megnéztem. Mit kéne észrevennem? Te írsz arról, hogy kutyákat kéne mérgezni mert az olyan mint a csirkevágás, én nem. Ezen kívül?
"Az ordító kisbaba valamilyen okból ordít. Pl. fáj a hasa, fogzik stb."
Igen, ahogy a kutya is valamilyen okból ugat.
Aztán később meg a neveletlen kutya és a neveletlen gyerek is üvölthet minden ok nélkül.
Továbbra is várom, hogy mi a különbség.
"Egyébként ti kutyások miért utáljátok a kisbabákat?"
Hol írtam hogy kutyás vagyok?
Hol írtam hogy utálom a kisbabákat?
"Most akkor én is elmondhatlak titeket mindenféle gyerekgyilkosnak?"
Amint megmutatod hogy hol írtam olyan választ hogy szerintem tök jó lenne megmérgezni a szomszéd gyerekét, egyből elhordhatsz.
"De nem az embereknek kell feladnia a nyugalmukat, azért hogy az állat jól érezhesse magát."
Én VaGyOk A vILáG kÖzEpE ♥
"Továbbá, válaszold már meg, hogy egy csótány, darázs, ágyi poloska élete, miért ér kevesebbet egy kutyáénál."
Miért válaszolnám meg? Hol állítottam én, hogy kevesebbet ér? Én a felsoroltakat ugyanúgy nem bántom.
Nem mindenki akar ám kiirtani mindent ami él és mozog, hogy nyugalmasabban tündökölhessen az emberlét pompájában. :)
07.46 78%-os
1: A parkba wécéző kisgyereket nem láttam mifelénk.
2: Ki írt ilyet, hogy kutyákat kéne mérgezni? Az volt a kérdés, jogilag, miben különbözik a csirkevágástól?
3: Azért egy kutyát továbbra sem kellene emberhez hasonlítani.
4: Az "én vagyok a világ közepe" azt a kutyások hiszik, hogy ők azok, a kutyájukkal együtt.
Nem vitázom veled, mert te kiforgatod amit írok, és teljesen másról kezdesz el írni. Olyanokról, amiket én nem is írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!