A kutyabolondok miért agresszívak?
Megfigyeltem már, hogy közösségi oldalakon ha felvetődik egy téma állatvédelemről, akkor rövid időn belűl anyázások, nyílt fenyegetőzések, lincshangulat alakul ki. Szerintem is, ez az állatvédelem már nagyon túl van tolva, már a legtöbb ember átesett vele a ló túloldalára.
Meg ha történik valahol, hogy megölnek egy kutyát, akkor egyből meg akarják lincselni, 1000 év börtönért üvöltenek, tüntetni mennek a háza elé. Embereket ölnek meg nap, mint nap. Mégse lép fel egy közösség sem a gyilkos ellen ilyen szinten. Vagy csak nekem tűnik fel, hogy az állatvédők, a legagresszívabb állatok?
#4-es, erezni ereznek, ez bizonyitott, de kozel sem ugyan ugy, mint mi. Ez egy eleg nagy tulzas. Az ember sokkal osszetettebb, tobb mindent erez, mint egy kutya. Naluk az erzelem az megrekedtek egy erdekes, de az emberhez kepest azert megis csak primitiv szinten.
Es ember alatt nyilvan egy egeszseges, atlag emberre gondolok, nem pedig valami szelso esetre.
A kérdés szempontjából lényeges érzelmek (félelem, fájdalom, halálfélelem stb) pontosan ugyanúgy megvannak az állatoknál is.
Nyilván a komplexebb érzelmek más tészta, de itt pont a "legprimitívebb" érzelmek a lényeg. A fájdalom az fájdalom, akár emberről, akár kutyáról, akár hörcsögről van szó.
Rendszeresen támogatok állatmentő alapítványokat, illetve ha lehetőségem van személyesen is segítem a munkájukat. Nekem megnyugtatja a lelkemet, ha állatokat segíthetek. Ha megkínzott állatot hoznak, aki lábra állni sem tud, akkor jobb híján kisírom magam, majd teljes erőmmel azon vagyok, hogy minél hamarabb meggyógyuljon és később álom gazdihoz kerüljön. És igen, elmondhatatlan tehetetlenséget érzek mindenen egyes alkalommal, mikor a kuka mellett szatyorba rakott kölyök kutyát találnak vagy szuka kutyának tüzeléskor biztosítótűvel szúrják át a nemiszervét, hogy ezzel "megoldják" az ivartalanítást.
Én továbbra is segíteni fogok, mert szuper látni, mikor egy mentett kutya igazi gondoskodó gazdihoz kerül. Elfogadom, ha emiatt más szemében agresszív kutyabolond leszek.
Egyértelműen provokálni akar a kérdező.
Te mit is tettél eddig az emberekért kérdező?
Én dolgoztam önkéntesként hajléktalanszállón például.
Te? A nagy emberszereteteddel?
Tudod azt vettem észre, hogy akik ezeket a demagóg ember vs kutya, állat, jaaaj az állatoknak több joga közhelyeket puffogtatják, valójában gyűlölik a többi embert, és sokkal több időt fektetnek mások ekézésbe. Mint például a kérdésed.
Akiket én ismertem agresszív, családjukat bántó emberek, azok az állatokat is bántották.
"Ettől még kell foglalkozni vele, etetni, stb., de a családtag az már kicsit más. Nehogy már az legyen a baj, ha valaki nem alszik egy ágyban a kutyával" Ez meg másik, te is csak fekete-fehéren szinte undorodova látod azt aki FELELŐS állattartó és nem csak használati tárgynak cseszi ki a kertjébe a kutyát...nálunk a kutya családtag, de nem jön be az ágyba és állítom nagyobb tisztaság van nálunk, mint a legtöbb "állat nem lehet a lakásban embernél" ismerősünknél. A legtöbb ilyen ismerősöm, aki beszólt a kutya miatt, pl. előszeretettel sétálgat cipőben a szőnyegen, kezet alig mos még wc után sem..miről is beszélünk?
Pl. minden Decemberben és augusztusban nagy téma a tűzijáték betiltása. Amit természetesen a kutyások követelnek. Hivatkozva arra miszerint zavarja a kutyájukat. Mindig vannak néhányan akik felvetik a kutyaugatás és a közterületen hagyott kutyasz.r dolgot, hogy az meg másokat zavar. Ez a kutyásokból egyből agresszív reakciót vált ki. Kedvenc mondatuk: "mé micsinájon nyávogjon?" Ebből látszik, hogy a legtöbb kutyás magasról tesz arra, hogy a kutyája zavar másokat, úgy vannak vele, mindenki igazodjon ő utánuk.
Valaki kérdezte miért a kutyásokra hegyezem ki a kérdést. Azért mert az utóbbi néhány évben lett csak óriási divat a kutyatartás. Azzal rosszul fogalmaztam, hogy kutyabolondok, inkább divat-kutyatartóknak mondanám, mert legtöbbnek sem tapasztalata, sem ideje nincs a kutyára, többnyire egy panellakásba van egész nap bezárva, ahonnan naponta 10 percre le van víve. A kutya nekik csak azért van, mert divat.
Egyetértek azzal, hogy egy állatnak nincsenek olyan érzelmei, mint egy embernek. Ugyanis egy állat nem gondolkodik, csak ösztönei vannak. (tudom hogy ez némelyik emberről is elmondható, de az állatoknál ez bizonyított)
Az ilyeneknek csak a szájuk nagy. Ha ott lenne előttük a támadó, vagy látnának egy állatot a bajban, nem csinálnának semmit.
Facebookon sokan arcoskodnak.
Nem egyszer láttam már út szélén elütött állatot, forgalmas helyen is, de egy ember se állt meg segíteni pl a még élő, sérült állatnak.
Volt olyan aki csak lefotózta (hulla fotózót is láttam már) és ment tovább.
Szóval ennyit az állatvédelemről.
Amúgy nem csak a kutyabolondok aggresszívak, a macskások, hörcsög kedvelők is.
Tagja vagyok facebookon egy pár sziámis csoportnak, nagyon bolondok ott az emberek. A legelmebetegebb állatbuz1k akiket valaha láttam azok a törpehörcsögösök. Nem is gondolná az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!