A kutyabolondok miért agresszívak?
Megfigyeltem már, hogy közösségi oldalakon ha felvetődik egy téma állatvédelemről, akkor rövid időn belűl anyázások, nyílt fenyegetőzések, lincshangulat alakul ki. Szerintem is, ez az állatvédelem már nagyon túl van tolva, már a legtöbb ember átesett vele a ló túloldalára.
Meg ha történik valahol, hogy megölnek egy kutyát, akkor egyből meg akarják lincselni, 1000 év börtönért üvöltenek, tüntetni mennek a háza elé. Embereket ölnek meg nap, mint nap. Mégse lép fel egy közösség sem a gyilkos ellen ilyen szinten. Vagy csak nekem tűnik fel, hogy az állatvédők, a legagresszívabb állatok?
"nagy téma a tűzijáték betiltása"
Talán túlélhető, és a kutyákon kívül még jó sokan örülnének neki. :)
"Kedvenc mondatuk: "mé micsinájon nyávogjon?" Ebből látszik, hogy a legtöbb kutyás magasról tesz arra, hogy a kutyája zavar másokat, úgy vannak vele, mindenki igazodjon ő utánuk."
Hát de most érted, tényleg mit csináljon... Mások meg gyereket szülnek a panelba és "tesznek arra", hogy másokat ezzel zavarnak. Ja, a kisbaba ordít, a kutya meg ugat. Beszéld meg velük, hogy ne tegyék. :D
"az utóbbi néhány évben lett csak óriási divat a kutyatartás"
Úgy érted az utóbbi néhány száz évben, gondolom.
Amúgy össze-vissza írsz, eddig még az volt a bajod hogy páran kiakadnak az állatkínzáson, most meg már az hogy ugat a kutya a panelban...?
Kérdező, és/vagy másvalaki aki lepontozta a #12-es válaszom, mutatnátok valami forrást ami alátámasztja, hogy gerinces állatok nem éreznek félelmet, fájdalmat? Kíváncsi lennék a tudományos eredményekre, amikre hivatkozva állítjátok, hogy nem éreznek. :)
#08.10
Nem össze-vissza írok, javaslom gyakorold egy kicsit a szövegértelmezést. Tehát, ha a legnépszerűbb közösségi oldalon követelnek valamit a kutyások, és egyesek felhozzák nekik ellenérvként mondjuk az ugatás zavaró jellegét, akkor minden esetben, a kutyások kelnek ki magukból.
Senki nem írta, hogy az állatok nem éreznek, azt írtam, ösztönök alapján élnek és hát primitívebb faj az embernél. Azzal nem értek egyet, hogy az embereknek kell alkalmazkodni az állatokhoz.
A kutyatartás pedig az utóbbi 4-5 évben lett divat, előtte nem tartottak ennyien kutyát, főleg lakásban.
#Kérdező
De, össze-vissza írsz, először az állatkínzás a téma, utána meg hogy be akarják tiltani a tűzijátékot.
Nem írtad, hogy nem éreznek, csak alaposan le lettem pontozva amikor írtam, hogy igenis éreznek félelmet, fájdalmat. Még mindig kíváncsi vagyok, hogy mire alapozva tagadják ezt néhányan.
A kutyatartás nem az utóbbi évek divatja attól még, hogy a te lépcsőházadban most szereztek kutyát ketten. (Gondolom hasonló kaliberű megfigyelésre alapozod a kijelentésed.)
1. Gyanítom, hogy csak provokálni akarod az embereket, de megpróbálok korrekt választ adni, rendben?
2. Az állatkínzás nincs eléggé büntetve, aki állatot kínoz, nem fog megállni az állatoknál, és ezt nem ismerik fel a törvényhozók és a büntetés végrehajtók. Tökmindegy, hogy az az állat kutya, macska, sün, bármi...
3. Bármilyen rétegben vannak bunkók, munkahelyen, állattartók között, kisgyerekesek között, idősek között, fiatalok között, iskolában... stb. De nem szabad általánosítani.
4. A kutyának a gazdi mellett jó, ha foglalkoznak vele megfelelően, mindegy, hogy lakásban vagy udvaron. Van olyan kutyafajta, amit nem is lehet kint tartani.
5. Nekem lakásban van mentett kutyám, de az otthon töltött idő mellett én tanítom, sportolok vele, és nem mellesleg sikerült elérnem, hogy újra bízzon az emberekben, ne vetődjön a kerékpárosok után, ne lásson mindenkiben ellenséget. Ez viszont sok munka volt, sok sajt és sonka, ráadásul célzottan viszem ingerközelbe, hogy szokja, és még mindig van vele munka, de rengeteget javult. Van a közelünkben egy deszkapark, ami mellett van egy kutyafuttató. Egyes kutyások utálják, én kifejezetten örülök neki, mert tudom oda vinni a kutyámat az ilyen jellegű zajokhoz szoktatni úgy, hogy közben a kutya nem tud nekimenni a futiból azoknak, akik a deszkaparkban szórakoznak. Ugat? Igen, még, de már lenyugtatható, már elterelhető a figyelme, már csóválja a farkát, már nem félelemből ugatja ezeket az embereket. Ha sose vinném ingerközelbe, sose szokná meg.
6. Ugatósság nevelhető, van, aki nem foglalkozik vele, van, aki igen, de nem megy egyik percről a másikra. Idő, kölyöknél is, mentett kutyánál is. Mint ahogy a gyerekek hangoskodása is nevelés kérdése, azért az sem kevésbé kellemetlen egy panelban egy problémás család esetén.
7. Kutyaszart a gazdik egy csoportja összeszedi, egy másik csoportja nem, sajnos az előbbiek fölött is ítélkeznek az utóbbiak miatt. Én mindig összeszedem, vagy ha hasmenés, leöntöm vízzel. Egyszer volt olyan, hogy magas fűben nem láttam, hogy pisilt vagy kakilt, a kutyának csak a feje teteje látszott ki, annyira nem nyírták a füvet sem futiban sem parkban, és nem találtam kupacot, ha mégsem pisi volt, elnézést, az eset után viszont ollóval mentem abba a futiba, és nekiestem a magas fűnek. Nekem szuka kutyám van, néha úgy pisil, hogy távolabbról kakilásnak látszik a póz.
8. A tűzijátékot azóta nem élvezem, hogy boldog-boldogtalan hozzáférhet, és nem hozzáértők kezében balesetveszélyes, tűzveszélyes. Kutyám csak másfél éve van, leszarja a tűzijátékzajt, viszont már sokkal a kutyám előtt is zavartak a petárdázók (gyerekkoromban még nem volt betiltva, sok baleset volt belőle), és az ész nélkül tűzijátékozók, eltévedt rakéták. Szóval ezt valóban jobban kellene szabályozni.
Na igen, ez jellemző. Ha valakivel nem egyezik a véleményem, akkor már biztos egyből provokálni akarok.
"aki állatokat kínoz, az nem fog megállni az állatoknál" Ezt többször olvastam a válaszok között. Mégis az állatvédők azok, akik EMBEREKET akarnak nyíltan karóbahúzni, meglincselni, és egyéb válogatott kínzási módszereket alkalmazni. Melyik a nagyobb bűn? Embereket vagy állatokat kínozni? Akkor ki is az agresszor? Mondhatjuk, hogy az állatvédők a legnagyobb álszentek?
Ha azt írnánk egy közösségi oldalra, hogy lefejeznénk egy kutyát, akkor már egyből meg akarnának keresni, de ha azt írnánk hogy lefejeznénk egy embert, akkor egy csomó lájkot kapnánk rá.
"Mégis az állatvédők azok, akik EMBEREKET akarnak nyíltan karóbahúzni, meglincselni, és egyéb válogatott kínzási módszereket alkalmazni. Melyik a nagyobb bűn?"
Melyik a nagyobb bűn? Írni róla pár kommentet, mint az állatvédők csinálják, vagy elindulni otthonról és tényleg, a valóságban felgyújtani, megcsonkolni, stb módon kínozni érző élőlényeket, mint az állatkínzók?
Komolyan kérdezem. Melyik nagyobb bűn?
"Ha azt írnánk egy közösségi oldalra, hogy lefejeznénk egy kutyát, akkor már egyből meg akarnának keresni, de ha azt írnánk hogy lefejeznénk egy embert, akkor egy csomó lájkot kapnánk rá."
Ha ezt komolyan gondolod, akkor vagy problémáid vannak, vagy a közösségi oldalakon vannak olyan ismerőseid, csoportjaid hogy gyakoriak a mentális problémák.
#11.36
Írd már le, a részemről mi volt az a támadó fellépés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!