A kutyabolondok miért agresszívak?
Megfigyeltem már, hogy közösségi oldalakon ha felvetődik egy téma állatvédelemről, akkor rövid időn belűl anyázások, nyílt fenyegetőzések, lincshangulat alakul ki. Szerintem is, ez az állatvédelem már nagyon túl van tolva, már a legtöbb ember átesett vele a ló túloldalára.
Meg ha történik valahol, hogy megölnek egy kutyát, akkor egyből meg akarják lincselni, 1000 év börtönért üvöltenek, tüntetni mennek a háza elé. Embereket ölnek meg nap, mint nap. Mégse lép fel egy közösség sem a gyilkos ellen ilyen szinten. Vagy csak nekem tűnik fel, hogy az állatvédők, a legagresszívabb állatok?
Vannak akik agresszívak nem egyenlő azzal, hogy a kutyabolondok agresszívak.
Agresszív embereket pedig bármilyen közösségben találsz.
Amiért az anyukák is. Mert számukra ez egy kedves dolog, amiben érzelmileg involváltak.
Meg egyébként sok ember rém taplón tud nyilatkozni olyan dolgokban, amikben nem vett részt a másik oldalról.
Az emberi élet kioltását a törvény bünteti. Sokszor túl enyhén igaz, de bünteti.
Az állatok védelme korántsem ennyire jó.
Hiába van törvény ha nem veszik komolyan és a kiszabható börtönbüntetéssel sem élnek az ítélet hozók.
Egy állat is ugyan úgy érez mint egy ember, és bizonyos tekintetben jobbak az embereknél.
Szóval amikor valaki szándékosan megkínoz vagy megöl egy állatot akkor normális, hogy az emberek igazságot követelnek.
Gondolj bele. Van egy kutyád aki veled él már évek óta és családtagnak tekinted.
Valaki megöli mert olyan kedve van és semmi komolyabb büntetést nem kap érte. Sőt nem is nagyon keresik ki lehetett a tettes.
Ez téged nem töltene el haraggal ?
Szóval a kérdező nem jól látod. Nincs túltolva ez a téma.
Véleményem szerint ugyan olyan súlyos bűnnek kellene minősülnie egy állat életének kioltása mint egy emberének.
Elősször viszont el kellene odaig jutni, hogy a szaporítókat olyan horror összegekre büntessék, hogy eltűnjenek örökre és a fejekben is rendet kellene tenni, hogy egy állat nem arra való, hogy a kert végébe zárd és néha kimenj hozzá ha olyan kedved van.
Aki nem képes egy házikedvencet a családja részének tekinteni az ne tartson állatot.
Csodálkozol? Az emberek egyre jobban utálják egymást, egyre mélyebbre süllyednek, és egyre inkább fordulnak az állatok felé, akik mindezekre nem adnak okot.
Egyébként meg egy élet az egy élet, teljesen mindegy, hogy emberről vagy háziállatról beszélünk. Mindkettő érez szeretetet, fájdalmat, szomorúságot, és sok minden mást is. Épp ezért ha rajtam múlna, szándékos gyilkosságért életfogytiglani kényszermunkát kapna az összes ilyen, aki meg nem egyezik bele, annak jöhet a kötél, nincs ingyen luxusélet a börtönben.
1. Vannak a szélsőségesek, nekem kutyám és madaraim is vannak, de nem tartozom a szélsőségesek közé.
2. Aki állatot kínoz, emberre is veszélyes, és nincs visszatartó ereje a büntetésnek. Ha gyorsan és kíméletesen leölsz egy csirkét, hogy levest főzz belőle a családnak, az teljesen más kategória, mint mondjuk ha a kocsid után kötöd a kutyádat, és addig furikázol, míg bele nem pusztul.
Mi emberek nem vagyunk egyformák, van aki igényli az emberi társaságokat, barátságokat.
Az ember nincs kiszolgáltatva a természetnek és kegyetlenkedéseknek, ha sérülés éri, vagy akármi tud kihez fordulni, ellenben egy állatot óvni kéne, oda kell rájuk figyelni, kicsit olyan ez mint a gyereknevelés.
Én gyerekkoromban is több időt töltöttem állatok között minthogy a kortársaim között játszottam volna, nekem mondjuk többet ért az hogy egy sérült állattal besiessek az orvoshoz, mint hogy munkába menjek, mert a legtöbb ember nem foglalkozik azzal ami nem az Ő gondja, ilyen a Föld szennyezése is. Ezért kéne sajnálni az ember társaidat?
A jelenlegi járvány helyzet is mit eredményez? A nagyon értékes emberek, ledobják magukról a kesztyűt az első adandó helyen, hol ott 1 méterre lenne a kuka, tehát szarnak mindenre, így foglalkozz mással. Az emberre vonatkoznak törvények, jogai vannak, az állat sajnos másodlagos lény az emberiség mellett, ezért kell a közbenjárásunk ilyen olyan módon, legyen az fenyegetés, vagy leckéztetés hogy tanuljon a tettéből a sok féreg.
A szép szavak sajnos sosem vezetnek eredményre, ezért jutottunk idáig.
Sokszor célravezetőbb egy problémás embert jól megagyalni, mint hogy karba tett kézzel a törvényre várjon ember, és sokszor nincs belőle ügy.
A lényeget egy csokorba szedtem, ha akarod tudomásul veszed, nem különösebben érdekel.
Foglalkozz csak az embertársaiddal továbbra is.
Több észrevételem van.
- Miért hegyezed ki a kérdést a "kutyabolondokra"? Láttam már hogy valaki macskát, lovat, sünit kínzott vagy pusztított el, és szintén lincselni akarták. Mi köze ennek a kutyásokhoz?
- Nem is értem, hogyan kellene reagálni arra, hogy valaki megkínoz, kegyetlenül megöl egy kutyát. Aki ilyet csinál, az NYILVÁN nem normális, nem való a társadalomba, persze hogy fel akarnak lépni ellene. Nyilván büntetést érdemel, és mielőbb el kell tüntetni a normális emberek közül, ez nem is kérdés...
- Embereket ölnek meg, igen. És az emberek életét jobban is védik a törvények, a tettes szép büntetésre számíthat. Az állatkínzók buksisimogatást, ejnyebejnyét kapnak. Az emberek ezután persze hogy úgy érzik, nem működik a hivatalos igazságszolgáltatás, hát ahelyett kell valakinek cselekednie.
- Honnan veszed, hogy nem lépnek fel az emberek az embergyilkosok ellen? Én valahogy ugyanolyan lincselős, kínzós, "keressükmeg" kommenteket látok ember vs. ember gyilkosságok alatt is a neten.
- Csomó aktivista, szervezet, mozgalom, kampány, stb van ami az emberek közti erőszakos bűncselekmények visszaszorítását célozza. Ismét kérdem akkor, mi az hogy nem lépnek fel?
- Az állatok az ember szemében védtelen, ártatlan lénynek számítanak sokszor. Nagyobb felháborodást okoz, ha egy ilyen lénynek árt valaki. Például: melyik dühítőbb szerinted, ha azt látod, hogy "A 20 éves fiatal felpofozott egy 25 éves fiatalt", vagy az, hogy "A 20 éves fiatal felpofozott egy 4 éves kislányt"? A második felháborítóbb, mert már egyből egyértelmű, hogy igazságtalan túlerőben volt a támadó. Persze ennek esélye megvan az első esetnél is, de itt egyértelmű.
- Ha szóba kerül az állatvédelem, és rövid időn belül lincselés a téma, akkor fura oldalakat nézel. Úgy általánosságban az állatvédelem téma keveseket sarkall anyázásra. (Egy aktuális hír már annál inkább.)
- Hogy lenne túltolva az állatvédelem, ha még mindig nincs ilyen ügyben kb. semmi hivatalos szinten? :D Mi van túltolva azon, hogy kvázi bármit csinálhatsz bármilyen állattal következmények nélkül? :D
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!