A kutyabolondok miért agresszívak?
Megfigyeltem már, hogy közösségi oldalakon ha felvetődik egy téma állatvédelemről, akkor rövid időn belűl anyázások, nyílt fenyegetőzések, lincshangulat alakul ki. Szerintem is, ez az állatvédelem már nagyon túl van tolva, már a legtöbb ember átesett vele a ló túloldalára.
Meg ha történik valahol, hogy megölnek egy kutyát, akkor egyből meg akarják lincselni, 1000 év börtönért üvöltenek, tüntetni mennek a háza elé. Embereket ölnek meg nap, mint nap. Mégse lép fel egy közösség sem a gyilkos ellen ilyen szinten. Vagy csak nekem tűnik fel, hogy az állatvédők, a legagresszívabb állatok?
Kérdező te egy ritka buta ember vagy. De kétséged ne legyen, ha bántanád a háziállatomat a beledet kitépnem.
Az a baj a hozzád hasonlóakkal, hogy azt hiszitek érinthetetlenek vagytok.
Tévedtek.
19.25
Na pont erről a jelenségről beszélek. Köszönöm, hogy szemléltetted.
Nagyon szívesen.
Úgy hivjak, hogy ok és okozat.
"ok és okozat"
Na jó, de mi az ok, ami a részedről ezt a kirohanást szülte?
Nincs itt semmiféle kirohanás.
Amit te kirohanásnak vélsz az nem más mint a felelős állattartók igazság érzetének megnyilvánulása.
Ha a törvény nem szolgáltat igazságot akkor másnak kell.
Ezt megközelítheted úgy is, hogy önbíráskodás, vagy akár jogos igazságszolgáltatásnak is nevezhetjük.
Mindez elkerülhető egy nagyon egyszerű módon.
Te nem bántod a háziállatomat, én pedig nem foglak bántani téged.
Ha nincs állat bántalmazás akkor ebből adódó lincshangulat sem lesz.
Nem bonyolult.
19.58
Te kezdtél el személyeskedni, de nem beszélt itt senki a kutyád vagy nem tudom milyen háziállatod van (bizonyára kutyád) bántásáról. Ez csak egy általad feltételezett, vagy mondhatom úgy is, hogy képzelt félelem.
De bizonyára te rendes kutyagazda vagy. Biztos sokat foglalkozol az állatoddal, meg van nevelve, így az ugatással biztos nem zavarja a lakóhelyeden a szomszédokat. A kutyaszrt is bizonyára felszeded utána a parkban. Akkor biztos nincs oka senkinek bántani a kutyádat. Akkor mégis mire ez a nagy rettegésed, hogy a kutyádat valaki bántani akarja?
Jól van, nem tudok veled beszélni mert nem érted amit mondok.
A kutya ugatni tud, ilyen a hangja.
Ha ez téged zavar szólj a tulajnak, ha az nem foglalkozik veled akkor valószínűleg tudsz hatósághoz fordulni.
Ennyi, ennél többet tenned nincs jogod.
Értsd az állatnak bármilyen sérülést okozni.
Te ember vagy, beszélni tudsz emberi hangon.
Ezek alapján ha valakinek nem tetszik a hangod akkor az inzultálhat téged ?
Kérdező, te az emberéletet jelentősen túlbecsülöd, az állat életét jelentősen alul.
A többit már leírták előttem.
"te az emberéletet jelentősen túlbecsülöd, az állat életét jelentősen alul."
És ez így a normális, nem? Az ember jelentősen felsőbbrendűbb mint egy állat.
Már tényleg ott tartunk, hogy a kutyáknak több joguk van, mint az embereknek. Speciál nekem nincs a szomszédaimban kutya, de akinek van, és zavarja a folyamatos ugatás, annak miért kötelessége eltűrni?
Az ember nem úgy került a tápláléklánc csúcsára, hogy az állatok érdekeit helyezte a sajátja elé. Ne értse félre senki, nem azt akarom mondani, hogy az állatokat bántani kell, de az hogy az ember feladja a nyugalmát, azért hogy az állat jól érezhesse magát, az nem normális dolog.
Értem én a kutyások dilemmáját is, hogy akit zavar a kutya ugatása, az költözzön el. De ennyi erővel ha valakinek a darazsak fészkelnek a háza mellé, nem írthatja ki őket, sőt ha csótányok költöznek a házába, arra sem kérhet rovarírtást, mert a rovar is érez fájdalmat és az is élőlény, inkább költözzön ki a házából az illető. Annak a csótánynak, darázsnak, ágyi poloskának az élete miért ér kevesebbet? Értitek az összefüggést?
Sőt aki levág egy csirkét, azért hogy egyen, azt is meg lehet kövezni. Mert nem kötelező húst enni, lehet vegának is lenni.
Ha valaki teljes nyugalomra vágyik az ne a panelt válassza, hanem egy csendes vidéki kisvárost vagy falut. Esetleg egy nagy birtokot valahol az erdő mellett.
Nem a darázs irtással van a gond hanem ha valaki azt azért teszi mert örömet leli benne. Az már baj.
Csirkét is lehet vágni. Ezzel sincs baj ha nem az állat kínzása a cél.
Vagy tényleg nem látod mi a különbség vagy csak kötekedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!