Milyen messzire mernétek menni a gonoszságban, ha bármiben szabad kezet kapnátok és nem lenne következménye?
Most ne kalkuláljuk bele hogy lenne aki meghátrálna. Tegyük fel, hogy bármit találtok ki, azt meg is tehetitek.
Őszinte leszek, nekem van olyan is, amit még Tor böngészőn keresztül sem vállalnék fel. De pl egyes emberek nyomorba döntését (teljes anyagi, erkölcsi, mindennemű kihasználását) szemrebbenés nélkül megtenném. Van aki utálok annyira, hogy ha tehetném, még a lelkét is elvenném, és a saját hasznomra fordítanám.
Ti mit csinálnátok, meddig mennétek?
Hajaj, az álaltkínzókat nem is említettem. Na, róluk le merem írni: Nem hagynám őket aludni napokig, minden végtagjukat szilánkosra törném apránként és társai. Megölni nem lenne értelme, ha az ember a fájdalommal teli testbe van zárva, abból nem tud nagyon menekülni (ahhoz meg nagyon sok kell hogy kiüsse őt a saját szervezete, hogy ne szenvedjen). - Csáth Géza Ópiumjából van az utalás a bagolyra, ami csak szállásként szolgált a beleköltözött fájdalomnak. Csak gondoltam beleveszem csavarként, ha már volt szó a psziché formálásáról.
Ezt leírtam, mert "társadalmilag elfogadott" az állatkínzókkal szembeni gyűlölet.
Rendbe tenném a föld lakosságának számat.
Ha ez megvan az igazság következne. Egy olyan világot alkotnék, ahogy nem a pénz és a hatalom határozza meg mi a helyes.
Kegyetlen intézkedések lennének ami kizárólag a föld gyógyulását szolgálna és nem csak az emberéket.
Egyrészt én nem a következmények miatt vayok jó vagy rossz, hanem a lelkiismeretem, a saját belső értékrendem vezérel. Azonban valóban sokszor - és egyre többször - találkozom ezzel a fajta attitűddel, amikor az embereket csak valamilyen külső elvárás irányitja. Ez nekem fura.
Tehát, csak ugyanaz az ember maradnék akkor is, ha bármit megtehetnék, akkor is, ha nem. Nem kell messzire menni, szexuális sikon például a mai világban szinte bármit megtehetnék, mégsem teszem, csak amit lelkiismeretileg helyesnek vélek.
Az utálattal és a bosszúállással nem tudok azonosulni, szerintem meg kellene tanulnod elengedni ezeket az érzéseket, és ha nem is megbocsátani, de legalább felejteni. Bár a megbocsátás még jobb (nem nekik, neked!)
Másfelől utat kellene engedned a benned levő agressziónak valamilyen küzdősport formájában. A agresszió természetes dolog, csak tudni kell haszosan levezetni.
A gonoszságról csak a saját tapsztalatomat tudom elmondani, én a mindennapi életben a szószoros értelmében a légynek sem tudnék ártani, eközben viszont amióta az eszemet tudom, felizgulok a bdsm szexre. Élőben sose próbáltam, odáig nem süllyedtem, de rengeteg videón élvezkedtem már a témában. És egy idő után eljutottam arra a pontra, amikor már taszitani kezdett, amikor már elég lett, sok lett.
Ezt csak arra mondom, hogy talán a gonoszságot is ki kell élni valamilyen, másokra nézve ártalmatlan formában magunkból ahhoz, hogy végül megcsömöröljünk (? jól ragozom ?) benne, és kigyógyuljon belőle a lelkünk.
Másfelől
Nem vagyok az erőszak híve egyáltalán. Kb a szúnyog az egyetlen élőlény amit lecsapok ha rám száll de még a legyet is inkább kihesegetem, szóval puszta hóbortból nem gonoszkodnék semmilyen téren senkivel. Azonban ez a megerőszakolós, pedofil, gyilkos, állatkínzó és hasonló dolgokat elkövető emberekkel szemben tudnék "gonosz" lenni.
(Nem tudom h azok az emberek akik az erkölcsről, lelkiismeretről beszélnek hogyan élnének meg egy olyan tragédiát h megerőszakolnák és halálra vagy félholtra vernék az anyjukat, feleségüket, lányukat vagy egyéb családtagjukat.. Nem hiszem h hátba veregetnék az illetőt / illetőket és gratulálnának..)
Nagyon szép válaszok, köszönöm szépen!
A halálbüntetés helyett kényszermunkát ajánlanék. Ha olyat tesz elítélik, és csak akkor kap enni ha dolgozik, vagy kínzással bírják rá (mentálissal mondjuk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!