Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen messzire mernétek...

Milyen messzire mernétek menni a gonoszságban, ha bármiben szabad kezet kapnátok és nem lenne következménye?

Figyelt kérdés

Most ne kalkuláljuk bele hogy lenne aki meghátrálna. Tegyük fel, hogy bármit találtok ki, azt meg is tehetitek.

Őszinte leszek, nekem van olyan is, amit még Tor böngészőn keresztül sem vállalnék fel. De pl egyes emberek nyomorba döntését (teljes anyagi, erkölcsi, mindennemű kihasználását) szemrebbenés nélkül megtenném. Van aki utálok annyira, hogy ha tehetném, még a lelkét is elvenném, és a saját hasznomra fordítanám.

Ti mit csinálnátok, meddig mennétek?

2020. ápr. 11. 17:46
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Privát üzenetet küldő válaszoló!

Nem talált a tipped. Miért érdekelt?

Egyébként nagyon furcsa úgy olvasni magamról, mint "silány, szadista ember". Ezzel semmi célom, csak gondoltam megjegyzem, mert nem érzem magam annak.

Rendben tartott emberi kapcsolataim vannak, sokan szeretnek (100-ból 1-2 ember ha nem). De ugye a sötétség belül rejtőzik mindenkiben nemde? Lehet hogy igaz, nem gondoltam még így magamra. - Csak érdekességnek írtam, jöhetnek még a válaszok!

2020. ápr. 11. 18:17
 12/34 anonim ***** válasza:
95%

örülök, hogy megfogott a vers, a nagy versek katartikusak - ami azt jelenti, megtisztítóak és ezáltal jobbá, nyugodtabbá, tisztábbá válik a tudat - József Attila versei így gyógyítóak.

- küldök még, az arany öntudatról - ami "bensőből vezérel"

"Hallottam sírni a vasat,

hallottam az esőt nevetni.

Láttam, hogy a mult meghasadt

s csak képzetet lehet feledni;

s hogy nem tudok mást, mint szeretni,

görnyedve terheim alatt -

minek is kell fegyvert veretni

belőled, arany öntudat!"

2020. ápr. 11. 18:17
 13/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Nálam volt már katarzis (nincs erre másik szó is? Mintha lenne, de nem biztos, talán a vízválasztó), meg is változtam, de erkölcsileg nem igen mozdultam sehova. Ezek szerint akkor nem állok éppen a legjobb helyen, viszont ami elégedettséggel tölt el, hogy az életem minőségileg nagyot ugrott - túl nagyot is ahhoz, amit először elképzeltem. Rájöttem, hogy ha elképzel valamit az ember, és annak egy töredéke megesik vele a valóságban, bizony sokkal intenzívebb, mint amikor csak fantáziált róla.

Aztán mikor belegondolok, hogy hogy fogom megélni a valóságban azokat, amiket most elképzelek (jóval nagyobb dolgokat), akkor érzem igazán jól magam. Nem is tudom milyen fajta öröm ez, de nem a tiszta boldogság, valahogy más.

Köszönöm a jó témaalapot!

2020. ápr. 11. 18:20
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Terroristákat sorozat bérgyilkosokat egyeb sittes fergeket Bene László es a mostani villamos keselőket romma veretném K1 esekkel , aztan pár nap utan elengednem mindet stadionokba ahol online dronokkal aknazárral géppuskakkal ki lehetne lőni mindet a lelkes jelentkezőknek Home office .
2020. ápr. 11. 18:23
 15/34 anonim ***** válasza:
62%
Ahogy látom, rengeteg energiát fordítasz gyűlöletre. Kérdésem csak annyi: Miért?
2020. ápr. 11. 18:24
 16/34 anonim ***** válasza:
75%
Nem a büntetés visszatartó ereje miatt nem csinálok olyan dolgokat, amiket gonosznak tartok, hanem, mert az az én személyes, belső meggyőződésem, hogy azokat nem helyes csinálni. Vannak emberek akiket nem szeretek és sok ember nélkül szerintem jobb lenne a világ, de nem érzek irántuk se gyűlöletet, nem akarnám őket megbüntetni sehogy. Legfeljebb olyan helyzetbe hozni, hogy ne árthassanak többet embereknek.
2020. ápr. 11. 18:25
 17/34 A kérdező kommentje:

A K1-es válasz jó volt, jól szórakoztam rajta, fantáziadús.

Miért teszem? Fogalmam sincs, de jólesik. Megpróbálom a ti szemetekkel nézni: kicsinyes bosszú. Az, nem tagadok semmit, miért tenném? Ha szánalmas vagyok (vagy lelki nyomorék inkább, nem tudom) az vagyok, jól érzem így magam, ok nélkül senkinek nem ártok, legfeljebb hazugság fordult elő olyannak is aki szeret engem és nekem sem volt vele bajom. Arra fogható volt hogy kegyes hazugság.

2020. ápr. 11. 18:27
 18/34 anonim ***** válasza:
93%

a katharszisz - görög szó - megtisztulás, nem tudok rá másik kifejezést. Inkább onnan közelíteném meg, hogy a tudatállapotszint milyen? mert a tudatállapotok hierarchikusak, fokozatai vannak, alacsonyabb, magasabb stb.. Saját magamon is tapasztalom: más szinten vagyok, ha egy matematikai feladaton gondolkodom, más szinten, ha bambulok stb. ezer szitn mozog akár egy napon belül [az indulat (mely e kérdést is indukálta) jellegzetesen "elborítja " a tudatot - és alacsonyra viszi, ezért is jó ezen dolgozni, és hát... lehet egy életen át, tapasztalatból tudom]

Legmagasabb szint az intuíció -ihlet : így születnek a nagy műalkotások, versek. Amikor a befogadó átéli katartikusan - akkor arra a szinte jut fel, ahol az ihletett alkotó volt, intuitíve fogadja be. "Megérinti"

2020. ápr. 11. 18:30
 19/34 A kérdező kommentje:

Akkor tényleg van bennem gikszer ha sok esetben a következmények tartanak vissza (és fognak is, ebben biztos vagyok)? Nyilván ölni nem ölnék (embert sem, állatot meg főleg), de a tényen ez nem változtat semmit.

Ne értsétek félre, nem tartom többre sem az embert sem az állatot, csak szeretem főleg a négylábú kedvenceket, és egyébként is az állatvilágot.

Kezdem úgy érezni, hogy külső szemlélőnek valami befordult elmebetegnek tűnhetek. Bár ha erről van szó, halmozódnak a "megbotránkoztató" kommentjeim mert válaszolok a kérdésekre, tehát elkerülhetetlen.

Köszi a válaszokat!

2020. ápr. 11. 18:30
 20/34 A kérdező kommentje:

Katarzisos üzenetet író válaszoló: Zseniális vagy, köszönöm! Jó olvasni őket.

Indulat (nem szó szerint) nem igen van bennem. Bármit tettem eddig azt nem nyílt haraggal tettem, és alapjáraton sem haraggal. Mindig nyugodt voltam és vagyok is. Több éve voltam utoljára olyan istenesen idegbeteg, ez elpárolgott. Nyugodtan teszek mindent.

2020. ápr. 11. 18:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!