Milyen messzire mernétek menni a gonoszságban, ha bármiben szabad kezet kapnátok és nem lenne következménye?
Most ne kalkuláljuk bele hogy lenne aki meghátrálna. Tegyük fel, hogy bármit találtok ki, azt meg is tehetitek.
Őszinte leszek, nekem van olyan is, amit még Tor böngészőn keresztül sem vállalnék fel. De pl egyes emberek nyomorba döntését (teljes anyagi, erkölcsi, mindennemű kihasználását) szemrebbenés nélkül megtenném. Van aki utálok annyira, hogy ha tehetném, még a lelkét is elvenném, és a saját hasznomra fordítanám.
Ti mit csinálnátok, meddig mennétek?
Azt meg is teszitek*
-Javítás az első sorhoz.
nem tennék semmit. A legfontosabb tudna róla, mert bennem van, a legmélyebb lényegem: ez a lelkiismeretem - és tragikus következménye lenne, ha gonosz tettet tennék - nem élném túl a szégyent. Még gondolatban sem teszek ilyet.
"Az én vezérem bensőmből vezérel!
Emberek, nem vadak -
elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel,
nem kartoték-adat"
(József Attila, kinek ma van születésnapja, és ezért ma van a költészet napja)
Nem érzek senki ellen se haragot, amit így akarnék csökkenteni.
A teljes ignorálás az életemből nagyobb büntetés egyeseknek.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nagyon szép a vers, megjött a kedvem olvasni őket, később lehet hogy becsúsztatom a programjaim közé.
Igazából kicsit meglepődtem. Mármint hogy azt hallottam sok helyen, hogy bizony (ezek szerint a magamfajták) sok a kegyetlenkedésre hajlamos ember. Elismerem, biztosan van bennem valami selejtes alkatrész, és tuti vannak elnyomott érzelmeim, de nem tudatosulak bennem. Gondolom azért tennék ilyet.
Örülök, hogy kifejtettétek a véleményeteket, örömmel várok még válaszokat!
Igen, az elhanyagolás is fáj, volt szerencsém hozzá, de azt nem éreztem gonoszságnak, hogy megemlítsem. Belegondolva viszont egy viszonzatlan kötődésnél igenis tud fájni, tehát tökéletesen beleillik.
Köszönöm a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!