Mit tehetek, ha sorozatban negatív következmènye van, ha kiállok magamèrt?
Első lehetőség: lehet, hogy objektivan nézve neked nincs igazad, és amiatt nem nyersz csatákat.
Második lehetőség: neked van igazad, de nem megfelelő stilusban kommunikálod le, amire nagy az esély, ha eleve pszichésen sem vagy teljesen rendben. Ezt nem bántásból irom, csak ilyenkor az ember nehezebben lát tisztán, nehezebben tud érzelmek nélkül, tárgyilagosan megélni szituációkat.
De ha ez lenne, az jó, mert ezen lehet dolgozni, finomitani, akár az orvosod segitségével is, terápia közben.
Harmadik lehetőség: neked van igazad, és jól is kommunikálsz, de peche vagy, és sokszor olyan közeget, olyan "ellenfeleket, ellenségeket" sikerül összeszedned, akik igazságtalanul bánnak veled.
Sajnos van ilyen is, nagyon jól tudom, bár ha MINDIG és MINDENHOL ez van, és pozitiv élmény meg soha, akkor érdemes elgondolkozni rajta, hogy az egyetlen, aki közös az esetekben, az te magad vagy, azaz benned (is) gyökeredzik a hiba - DE A MEGOLDÁS IS :)
Uolsó vagyok, és nem akartam előitéletesnek tűnni. Attól, hogy valaki pszichés zavarral küzd, még nem elmebeteg, vagy idióta, vagy hülye, és természetesen jóesteben képes objektivan látni a dolgokat - sőt, néha objektivabban, mert egy pszichoterápia alatt sokkal mélyebb önismeretre és problémamegoldó készségre tud szert tenni egy ember, mint a hétköznapokban.
Csak azt mondom, hogy akinek ilyen gondjai vannak, az jó eséllyel érzékenyebb, sérülékenyebb, esetleg ingerlékenyebb is LEHET, mint aki stabil.
Az ellenségeskedés alapbol ellenàllàst kelt.
A celjaidat ill azt hogy kiàllsz magadèrt valahogy nem "csatàkkal"kellene elèrned, hanem humànusan hogy szinte eszre se vegyék hogy te iranyitasz. Ezt kellene gyakorolni. Probàlj kimért higgadt jokedvü kedves, esetleg humoros maradni/lenni, az idegesség, frusztràciok provokàlo tényezök. Hasznàlj màs eszközöket a celjaid elèréséhez es magad védelmère.
Ez független dolog betegsegektöl.
A fönökömet is figyeltem hogy ö minden kényes helyzetet ugy kommunikal le, hogy humorizàl kedves marad. Pl felszolitottàk hogy miota nem fizeti valamelyik szàmlàjàt. Ö kedvesen mosolyogva jelezte hogy" amièrt nem küldik meg idöben a szàmlàkat ugy nem is nehéz késésbe esni a kifizetéssel :)"
Vagy pl felejtsd el a nem szot
Pl szolnak hogy ezt is csinald meg, de nem érsz ra
Ilyenkor ne azt mond hogy nem, nem tudom, nem fér bele.
Hanem kezdj ugy egy mondatot okes rendben csinalom, csak elöbb ezt meg azt csinalom, aztan ha nem marad ra idöd, ugy sem csinalod meg amire külön kèrtek.
Mindenre az elsö valaszod egyetertes nyugtazas legyen akkor nem lesz provokativ semmi
Amugy a gyermekedet is le akarod uralni kompromisszumok helyett? Csak ha ilyen küzdö szellem vagy, gondolom.a gyermekek pont segitenek abban hogy fejlödj. Vele gyakorolhatod is hogy ugy érj el celokat hogy humànus maradsz figyelembe veszed a màsikat is es kedvesen iranyitasz vagy türelemmel.
A gyermekek allitolag amugy is a szülöket segitik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!