Annak lenne-e valami jogi következménye, ha egy volt munkahelyem (vendéglátóipari egység) véleményező felületén leírnám a negatív dolgokat, amik ott dolgozóként történtek velem?
Figyelt kérdés
Tehát mondjuk leírnám, hogy rendszeresen kizsákmányoltak, volt, hogy két hétig nem volt szabadnap. Többször a fizetéssel is szemétkedtek, nehezen fizették ki a túlórákat. És hogy alkalmanként embertelen mennyiségű munkát sóztak rám és a kollégákra. Esetleg még a higiéniai körülményeket is lejellemezném. És ezt mondjuk leírnám a hely Facebookos "Vélemények, értékelések"-felületére. Ez rágalmazásnak minősülne?2019. szept. 20. 07:05
1/22 A kérdező kommentje:
Vagy mondjuk kommentben leírnám egy Facebook-postra, ami a helyről szól.
2019. szept. 20. 07:08
2/22 anonim válasza:
Én nem egyes szám első személyben írnám, hanem úgy, mintha valaki mondta volna. Pl. Ezen a helyen nem adják ki a szabadnapot a dolgozóknak.
4/22 anonim válasza:
Az általában a vendégeknek van, nem a dolgozóknak, őket pont nem érdekli a bajod. A higiéniai körülmények, azok igen, azt leírhatod. Egyébként ha igazat írsz az nem rágalmazás, csak tudd bizonyítani.
5/22 A kérdező kommentje:
3: Nem tudom, tudsz-e olvasni. Volt munkahelyről van szó.
2019. szept. 20. 07:28
6/22 A kérdező kommentje:
4: Egy egycsillagos értékelést nyilván adtam, miután elkerültem onna, ez alap. :)
De akkor leírhatom, hogy senkinek nem ajánlom az éttermet, mert láttam, ahogy újrahasznosítják a vendégek által félig meghagyott kaját, nem mosnak kezet vécézés után, és egerek is rendesen vannak a konyhában és a kamrában, és hogy egyszer én is kórházba kerültem valami fertőzéssel?
2019. szept. 20. 08:34
7/22 anonim válasza:
#6: Úgyis törölni fogják. Olyan helyre írj, ahonnét nem tudják. Tripadvisor pl.
8/22 anonim válasza:
ha tudod bizonyítani, akkor leírhatod, ha nem tudod bizonyítani akkor is, de ez utóbbi esetben csak akkor javasolnám, ha sok kidobni való pénzed van, amivel nem tudsz mit kezdeni...
9/22 anonim válasza:
Lehet jogi következménye. És ha nem tudod bizonyítani az igazad, hát...
10/22 A kérdező kommentje:
De mi lenne ennek a menete? Leírom a negatív dolgokat, és utána? (Azt nem írtam, hogy külföld a helyszín, a munkahelyről elkerülésem óta már más a lakcímem.) A főnök a munkavállalási számom alapján lenyomoztatná, hogy most hol lakom, és egy napon postai úton jönne egy bírósági idézés?
2019. szept. 21. 08:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!