Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Annak lenne-e valami jogi...

Annak lenne-e valami jogi következménye, ha egy volt munkahelyem (vendéglátóipari egység) véleményező felületén leírnám a negatív dolgokat, amik ott dolgozóként történtek velem?

Figyelt kérdés
Tehát mondjuk leírnám, hogy rendszeresen kizsákmányoltak, volt, hogy két hétig nem volt szabadnap. Többször a fizetéssel is szemétkedtek, nehezen fizették ki a túlórákat. És hogy alkalmanként embertelen mennyiségű munkát sóztak rám és a kollégákra. Esetleg még a higiéniai körülményeket is lejellemezném. És ezt mondjuk leírnám a hely Facebookos "Vélemények, értékelések"-felületére. Ez rágalmazásnak minősülne?
2019. szept. 20. 07:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell a főnöknek semmit nyomoznia. Ha meglátja a kommented, és úgy dönt hogy feljelent rágalmazásért, megoldják azt a hatóságok.
2019. szept. 21. 09:21
 12/22 A kérdező kommentje:
11: De hogy jutnak el hozzám? Hisz a Facebookon nem adtam meg a lakcímemet.
2019. szept. 21. 09:27
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Az általad használt internetkapcsolathoz ettől még van cím rendelve.
2019. szept. 21. 09:45
 14/22 A kérdező kommentje:
13: És ha a negatív kritikát nem itthonról írom, hanem máshonnan, mondjuk egy netcaféból?
2019. szept. 21. 09:55
 15/22 A kérdező kommentje:
Várnék még választ az utolsó kérdésemre. Privát üzenetben hiába kérdeztem a legutóbbi válaszadót.
2019. okt. 27. 10:26
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Sehogyan nem fognak megtalálni.
2019. nov. 29. 06:55
 17/22 anonim ***** válasza:
Egy negatív komment miatt nem fognak nagyon nyomozgatni. Ha rögtön tudnák, hogy te írtad és felnyomnak, akkor lehet valami, de pl ha tényleg nem otthonról írod akkor mégis mit csinálnak? Egy komment miatt térfigyelő kameraképeket elemeznek? XD
2019. nov. 29. 08:21
 18/22 anonim ***** válasza:
52%

"...amik ott dolgozóként történtek velem?"

Miért nem a főnöködnek mondod a szemébe amit akarsz?

Névtelenül irkálni a saját munkahelyedről negatív dolgokat, igen gerinctelen dolognak tűnik.

Ha a főnököd helyében lennék, én kirúgnálak azonnal - ha igazad van, ha nincs.

Persze más a helyzet, ha velem - mint főnököddel - személyesen beszélnéd meg a problémát.

2020. jan. 25. 12:58
 19/22 A kérdező kommentje:
18: Látom, neked is szövegértési gondjaid vannak, mint a 3-as válaszolónak. Ezért még egyszer leírom: VOLT MUNKAHELYRŐL VAN SZÓ! Már nem dolgozom ott, stimmt?
2020. jan. 25. 13:06
 20/22 A kérdező kommentje:
Vagy ha arra gondolsz, hogy amíg ott dolgoztam, miért nem mondtam el a főnöknek a kifogásaimat, elmondom, hogy de igen, elmondtam. Olyan válaszokat adott, mint "Ha nem tetszik, el lehet menni.", "Ez nem a helyes mentalitás.", és "Rajtad kívül senki más nem problémázik ezeken."
2020. jan. 25. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!