Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért mondják azt, hogy...

Miért mondják azt, hogy szabadok vagyunk, amikor igazából nem?

Figyelt kérdés

Dolgozni KELL. Különben az ember híd alá kerül és éhenhal.

Elvileg eldönthetem, hol dolgozom, gyakorlatilag beadom, ahova tudom és aztán végre felvesznek valahova.

Elvileg eldönthetem a munkakört, pályázhatok is, csak nem fognak felvenni.

Elvileg azt csinálok, amit akarok, gyakorlatilag dolgoznom kell, a szabadidő pedig iszonyú kevés a legtöbb embernek.

Elvileg azt csinálok, amit akarok, de gyakorlatilag behatárol a pénz és egy sor egyéb körülmény.

Elvileg azt veszek meg, amit akarok, de behatárol a pénz és egyéb dolgok (pl lesz-e időm használni adott dolgot).

Elvileg azt tanulom, amit akarok, de nem biztos, hogy képes leszek rá, és miután elvégzem, vagy elhelyezkedem benne vagy nem.

Elvileg olyan hobbit választok, amilyet akarok - és amire pénzem van, amit az egészségem, időm, családi helyzetem enged.

Ezek miatt úgy érzem, egy felnőtt még kevésbé szabad, mint egy gyerek.

2020. márc. 31. 13:13
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Egyébként megpróbálkozom még egyszer.

Az, hogy valakit mi érdekel, mire fogékony a világon, az veleszületett.

Ha 1 dolog érdekli, és az nagyon és abban jó is, akkor karrier szempontjából előnyben van, mázlista.

Mást lehet, hogy ezer dolog érdekel és minden csak kicsit, és nem is jó bennük, az is adottság. Valószínűleg többet kell tanulnia, nehezebben dönti el, milyen foglalkozást akar magának, esetleg átképzés is szükséges. Ebből a szempontból hátrányban van. De lehet igencsak kitartó, küzdhet az utolsó leheletéig. Ja, és ez se garantálja a sikert.

De igazából ezt csak jól esett leírnom, mert erre a távoktatásra, főleg amilyen formában csinálják, képtelenség figyelni...

68% eldöntötte, hogy életképtelen vagyok, közben pl tuti nem tanult annyit, mint én.

2020. ápr. 1. 18:30
 32/39 anonim ***** válasza:
52%

Továbbra sem írtam, hogy életképtelen vagy

Összemosod a dolgokat és kiforgatod, mert elfogytak az érvek a gyenge lábakon álló érvelésed mögül. És próbálsz egyre inkább személyeskedni.

Még mindig oda próbálsz kilyukadni, hogy a szerencsén múlik csak, hogy meddig jutsz. Ez egyszerűen nem igaz. Pont.

1200-ban, amikor egy jobbágy, csak jobbágy lehetett, akkor megállta volna a helyét. Ma egyszerűen nem.

2020. ápr. 1. 20:14
 33/39 A kérdező kommentje:

Akkor miért van, hogy 2 gyerek ugyanolyan keményen edz, egyik pár év múlva világbajnok lesz, a másiknak viszont nem jönnek az eredmények, abba kell hagynia?

Miért vannak havariak, rák, háborúk, gazdasági világválságok, eltérő egyéni adottságok?

Miért van az, hogy valaki tanul és karriere lesz, más tanul és semmit se ér el?

2020. ápr. 1. 20:20
 34/39 anonim ***** válasza:

Megint mellébeszélsz.

De, hogy lásd miért van:

Akkor miért van, hogy 2 gyerek ugyanolyan keményen edz, egyik pár év múlva világbajnok lesz, a másiknak viszont nem jönnek az eredmények, abba kell hagynia?

Sport, teljesen más világ. Fizikai adottságokon sokkal-sokkal több múlik, mint a munka világában.

Miért vannak havariak, rák, háborúk, gazdasági világválságok, eltérő egyéni adottságok?

A világválságnak mi köze az egyéni adottságokhoz? Ne keverd. Mindegyiknek van oka bőven. Egy földrengésnek pl vajmi kevés köze van az egyéni adottságaidhoz.

Miért van az, hogy valaki tanul és karriere lesz, más tanul és semmit se ér el?

Személyiségjegyek, szoft skillek etc.

2020. ápr. 1. 20:23
 35/39 A kérdező kommentje:

A személyiségi jegy, soft skill stb is veleszületetett. Igen, fejleszthető, de van, aki kilométerekkel hátrébbról indul.

Nekem épp beindult volna a karrierem, amiért majd' megszakadtam, aztán jött ez a válság. Na így jönnek ide a válságok.

2020. ápr. 1. 20:29
 36/39 anonim ***** válasza:
52%

"A személyiségi jegy, soft skill stb is veleszületetett. Igen, fejleszthető, de van, aki kilométerekkel hátrébbról indul."

Amíg a hajlandóság nincs meg a fejlesztésre addig tényleg kilométerekkel hátrébb van valaki, és ott is marad.

2020. ápr. 1. 22:51
 37/39 A kérdező kommentje:

Bennem nem a hajlandóság van meg, hanem fejlesztem is.

De akkor is először a hátrányt kell behozni.

Ugyanolyan ez, mintha a futóversenyen a mezőny 5 km-en indulna, ugyanott egy autista 8 km-en indul...

Empátiával be lehet látni a dolgokat..

2020. ápr. 1. 22:54
 38/39 anonim ***** válasza:
52%

Az eredmények viszont nem téged igazolnak.

Szóval a fejlesztést sem jól csinálod. Még mindig ott lehet a kutya elásva, hogy hiányzik a kitartás. (az eddig elmondottak alapján) és könnyebb minden mást, körülményeket stb hibáztatni.

De kíváncsi lennék, hogy egy kiválasztott szoft skilledben milyen hiányosságaid vannak és milyen lépéseket tettél ezek leküzdéséért.

2020. ápr. 2. 07:34
 39/39 A kérdező kommentje:

Pedig ég és föld vagyok mondjuk akár 8 évvel ezelőtti önmagamhoz képest.

Se azt nem látod, milyen vagyok most, se azt, milyen voltam régen. Hogy mered kijelenteni, hogy szerinted nem vagyok kitartó????

2 jó tulajdonságom van, a szorgalom és a kitartás, de ezek brutál erősek.

2020. ápr. 2. 08:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!