Elfojtott érzelmekre, pótcselekvésre, következetlenségre, önismétlési problémára min kellene gyakoroljak?
Hogyan szabaduljak meg az elfojtott érzelmeimtől ha introvertált vagyok?
Sérült az utóbbi években a személyiségem emiatt és helyre akarom hozni.
Ha valami nem igaz rám a környezetben akkor képes vagyok kiszolgáltatottá válni, hogy lehet a kiszolgáltatottságot helyre hozni ha akaratoskodtak felettem és eléggé össze vagyok zavarodva. Mivel lehet legmélyebb szintre lemenni és ezt helyrehozni visszatérni a régi kerékvágásba, mert mindig téves dolgokat csinálok ahelyett, hogy következetesen haladnék. Többször megnézem hogy megcsináltam egy dolgot? Vagy kétszer ugyanazt megcsinálom. Van olyan is hogy valamit kihagytam és eltúlzok egy másik dolgot (munkában mai napig ami feltart nagyon a ez a következetlenség és magánéletben is nagyon sok hibát csinálok)?
Nem tudom részletezni teljesen de kétszer csinálok ált. meg dolgokat vagy valamit kihagyok és eltúlzok egy másik dolgot ahelyett hogy sorba következetesen megcsinálnám az előzőt és csak azután a következőt.
Bevallom emiatt az utóbbi időben elzárkóztam dolgoktól. Korábban nem voltam ennyire mint az utóbbi időkben és ez rendkívül hátráltat.
Meg szeretném oldani mihamarabb.
Mint mondtam korábban nem voltam ilyen figyelemzavaros...és ez nagyon sok mindenre kiterjed és nem tudom az istenért sem megtalálni ezt legbelül...
Másabb lett a viselkedésen, biztos értitek, kizárt hogy ez egyedüli probléma.
Tehát hol keressem a probléma gyökerét és min gyakoroljak, hogy száműzzem ezt az állandóan elfelejtem és helyette ezeket a pótcselekedeteket csinálom.
Fontos lenne!!!
Aki tud benne segíteni, privátban írjon, mert itt ritkán jön célirányos hozzászólás.
Köszönöm.
Koncentràciofejlesztés területen keress gyakorlatokat.
Nem kell semmibe visszanyulni, semmit korabbrol megvaltoztatni, ez képességhiàny csak, amit tulajdonképpen potolni kell csak.
En altalaban akkor érzek kàoszt ha tul sok a teendö, sürgösek es azt sem tudom mihez kapjak, nem tudok prioritast adni.
En habar nem nèztem a tema utan, sajàt magam kontrollàlom csak 2 dologgal.
Egyik segitseget kérek a prioritas felàllitasahoz.
Vagy ezt kihagyva lelassitom magam vagy az agyam, es van egy kulcsszavam ami amolyan "àtkapcsolo gombom"(mint az egyik filmben mikor mindig megforditotta szkanderverseny alatt steven segal a baseball sapkàt es onnanstol fokozatosan lenyomta a masikat es gyözött)nalam ez a kulcs, az àtakapcsolo üzemmodom: "mindent, csak modszeresen" szoval nem örülten panikolva mindenbe belekapva, hanem szépen sorjàban.
Erre akkor jöttem ra, mikor egyszer melohelyen àt kellett ülnöm egy kollega helyére, lassu volt a gépe, fagyott meg minden, es en meghagytam azt a vontatott tempot amire kenyszerültem, es igy modszeresen haladtam végig a feladatokon, (holott en villamgyorsan intezek alapbol egyszerre több dolgot, több ablak van nyitva, több feladatban vagyok egyszerre stb)es nap végére leesett az àllam azon hogy a feladatokon modszeresen vegig haladva es nem egyszerre többe belekapva es parhumazosan csinalva, a nap végi teljesitmény ugyanazt hozta. Ami joforman ellentmond akàr a matematika, fizika, logika törvényeinek is àllitom.
Szoval amikor keptelen vagyok a kàoszon atlatni es ez is az is amaz is kell egyszerre, csak "megforditom a sapkàm" atsuhan a gondolatom, levegö kifujva, "mindenen végigmenni modszeresen" es go :)
Nekem müködik.
Egyedül a notorius kèsèsemen nem tudok csak javitani. Aminek eleve köszönhetö a kàosz. Eddig annyira rajöttem azert huzok mindent utolso pillanatokra, mert csak az ad annyi adrenalinlökest hogy neki kezdjek.
A következetessèghez kellene valami önkontroll, önuralom. (Pl lefekszem idöben hogy koran keljek) Az talàn sporttal javithato lenne. A sport mozgas önfegyelmet epit be az agyba. (Ugyanazok az ismetlödö mozgasok, rendszer, sorrendiség) Csak epp a sporthoz is kellene legalabb annyi önkontroll hogy pl ne 3 napig csinald csak.
Én is türelmetlen típus vagyok és mindig sietve csinálok sok mindent. Én is késő. Én is szenvedélyből szeretek dolgoakt csinálni, munkát is. Vagy perfekcionizmusból, főleg általánosságban az a legjellemzőbb, hogy sok energiát adok bele egy-egy dologba, sokszor görcsösen ha valamit csinálok. Perfekcionizmusból.
Én csak így tudo kelfáradni valamibe, de sokan ezt körülöttem nem szeretik, sőt munkában sem. Ezzel küzdök és eddig még nem sikerült tartós enyhülés...
Meditációt próbáltam, sajnos nem sok a siker és nincs hol tanulnom. nekem több idő kellene, tanítót meg nem ismerek a XI. közelében ahol rendzsrees eljárás meggoldható volna és lassan de biztosan tanulhatnám az elcsendesülést.
Közben elgondolkodtam ezen.
Érzékcsalódás vagy gátlátosság ez? Vagy lehet tudatlan vagyok?
Hamar meg tudok ilyedni és könnyen le tudok blokkolni ha túl nagy inger ér.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!