Miért gyűlölik az emberek a karácsonyt?
Egyre több helyen hallom, olvasom ezt.
Megvan a lehetőség olyan ünnepet teremteni magunknak, amilyet szeretnénk, és nem másokkal foglalkozni.
Akkor mire fel ez a nagy gyűlölködés? Egyáltalán mit gyűlölnek a karácsonyban? Én semmit sem tudok.
Vagy ha már nektek szar akkor legyen a másiknak is az ugye? Tipikus magyar gondolkodás...
Ui.: én úgy tudom a karácsony pont a szeretetről, a családról szól, nehogymár elnézést kelljen kérnem mert örülök annak hogy a szüleimmel tölthetem a karácsonyt meg meglátogathatom a két nagymamámat...gondolom valakinek nem erről szól, na de mind1 is fulladjatok bele a nyomorotokba 🤮
Már le is lettem pontozva nullára? 😂 fáj az igazság mi? 😂 nembaj, akkor is dögöljetek meg
Amúgy nem is csodálkozok az ilyesmi kérdéseken
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ke..
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Lehet olvasgatni az irgalmasság lelki és testi cselekedeteit. (Akár a rokonainkkal is megszívleltetve a jó tanácsokat...) :)
Esetleg papírcetlikre felírva azt, hogy milyen sokan szenvedhetnek SZÜKSÉGET EMBERI JÓ SZÓBAN, CSELEKEDETBEN...? Milyen szorongató élethelyzetben lévők tömegei...?
Hátha egy kicsit könnyebbnek érezzük a magunk életét egyéb esetleges borzalmakhoz viszonyítva.
(Pl. nem szólnak a gépfegyverek, nem kell légiriadótól tartani és menedéket keresni, mint hosszú-hosszú évtizedekkel ezelőtt.)
Vagy az a bizonyos forradalom és szabadságharc - amikor a tankok "járták az utcákat"...
“ dögöljetek meg ha ilyen nyomorultak vagytok”
“ fulladjatok bele a nyomorotokba”
“ dögöljetek meg”
Azért itt is van egy kis hiba a toronyban...
#49, születésnap egyáltalán nem ugyanaz. Oda meghívhatok csomó barátot, de karácsonykor ők is a családjukkal vannak - és ezért természetesen nem is ítélem el őket, örülök, hogy nekik megvan az a gyerekkori meghittség, ami nekem is volt valamikor. Majd talán lesz is újra, ha saját családot alapítok.
Sorozatot nézni, otthon ülni? - Na hát pont ezt teszem mostanában, de ez tényleg csak egy átlagos szabadnap. Ettől még nem fogom jobban élvezni magát a tényt, hogy karácsony van. Közömbös dolog, és baromi unalmas már, ahogy más emberek le akarják nyomni a torkomon, hogy csak azért is ünnepi lázban KELL égnem, mi az, hogy nem teszem, hogy merek kifogásokat keresni. Milyen kifogásokat? Miért kellene bármit is megmagyaráznom a saját szokásaimmal kapcsolatban, amíg nem ártok vele senkinek? Nem fogok, és ki is kérem magamnak már ezt a csesztetést. Amíg én nem szólok le mást, addig én is elvárom ezt az alapvető tiszteletet.
#56 Én nem akarom lenyomni a torkodon. Nyilván, mindenki másképpen éli meg a karácsonyt.
De erős túlzás utálni. Aki nem akar változni, az nem is fog.
Akik nagyon utálják, manapság sok grincsfát lehet kapni. Mert már az utálkozókra is gondolnak és próbáljak lehúzni őket is. Szóval ne érezze senki kihagyva magát a karácsonyból. 😉
“De erős túlzás utálni.”
Hol írtam egyrészt egyetlen szóval is, hogy utálom? A válaszolók jó része szintén csak annyit írt, hogy nem izgatja a dolog, nem azt, hogy fujj, kiugrik tőle az ablakon. Másrészt: szerinted túlzás. Más szerint meg nem. És ezt nem bírják sokan felfogni (tudod, akinek inge...). Én sem hisztizek amiatt, hogy másnak meg pl a saját szülinapja nem fontos, nem kezdem el toporzékolva győzködni, meg fikázni sem (megint csak ismétlem, hogy akinek nem inge), hogy szar életű stb (nézd vissza, miket írtak itt ránk, ha van kedved).
“Aki nem akar változni, az nem is fog.”
És miért KELL megváltozni? Miben árt az bárkinek is, hogy én pl nem ugrálok örömömben karácsonykor? Továbbra is hangsúlyozom, hogy nem szólok le senkit, örülök mások örömének, nem lecseszem őket, hogy miért mernek vidámkodni. Utóbbi kategória nyilván gyökér, de semmivel sem jobb a megszállott győzködőknél, okoskodóknál.
"És miért KELL megváltozni?"
Nem kell. Azért írtam, hogy nem meggyőzni akarok embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!