Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gyűlölik az emberek a...

Miért gyűlölik az emberek a karácsonyt?

Figyelt kérdés

Egyre több helyen hallom, olvasom ezt.

Megvan a lehetőség olyan ünnepet teremteni magunknak, amilyet szeretnénk, és nem másokkal foglalkozni.

Akkor mire fel ez a nagy gyűlölködés? Egyáltalán mit gyűlölnek a karácsonyban? Én semmit sem tudok.

2019. nov. 29. 13:55
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
64%
Szinte érezhető volt már az elején, hogy cirkusz lesz ebből a kérdésből is...
2019. nov. 29. 16:31
 32/60 A kérdező kommentje:
Ha jobban belegondolok, az ilyen emberek tarsolyában mindenre van egy sztereotípia. Nem újdonság. Csak megdöbbentő, hogy ez a gyűlölet mára mekkora méreteket öltött.
2019. nov. 29. 16:48
 33/60 anonim ***** válasza:
74%

Én szeretem.

Akkor szerettem meg, amikor saját magam a saját tempómban szerveztem. A gyerekeknek egész évben veszünk ajándékokat és úgy osztjuk be az ünnepekkor, ahogy tetszik (szülinapot, gyereknap, karácsony stb.) 1 nagyobb ajándékot szoktak kapni, amit kérnek. Már advent első vasárnapjára feldíszítjük a lakást. 24-e előtt sütünk, főzünk. Így 24-én kirándulunk és délután együtt ülünk az asztalnál. Nálunk 25-én bontják az ajándékokat, hogy legyen idő játszani. Délután vagy másnap megyünk a rokonokhoz.

Szóval nincs semmi rohanas csak élvezzük, hogy együtt vagyunk.

Kb. olyan, mintha egy szülinapra készülnénk.

2019. nov. 29. 17:06
 34/60 anonim ***** válasza:
76%

"Felnőtt vagyok, úgy alakítom az életem, ahogy akarom".

Pontosan. Szóval akkor miért is kéne kötelezően tartanom egy ünnepet, ami nem érdekel? Miért kell részt vennem abban, ami a többségnek ünnep, ha nekem nem az? Vallásos se vagyok, minek tartsam a keresztény ünnepeket, mit fáj neked, hogy leszarom a karácsonyt? Ha én február 8-án akarok ünnepelni helyette egy saját ünnepet, akkor február 8-án fogok ünnepelni és pont nem érdekel, hogy a magadfajtáknak ez nem tetszik. Én se cseszegetem a karácsonyozó embereket, hogy egy idióta vallás idióta ünnepét követik, csak mert ezt tanulták meg, tessék engem is békén hagyni.

2019. nov. 29. 17:11
 35/60 anonim ***** válasza:
77%

Magát az ünnepet imádom,csak azt nem hogy eddigi 28 évem azzal telt,hogy drágalátos apámnak a kötekedéseit meg ordibálásait kellet hallgatnunk karácsonykor,szilveszterkor mindig megállás nélkül:hogy ez nem tetszik,az nem jó úgy,ez miért ilyen,az miért olyan...csak akkor volt csöndbe mikor aludt.

Most meg az a baj,hogy már nincs velünk,de az emlékek miatt sokszor car a kedvem,meg stb. De azért megpróbálunk vidám ünnepet teremteni,ha már végre szabadok vagyunk.

Szóval szeretem a karácsonyt,csak az emlékeket nem...

2019. nov. 29. 17:19
 36/60 anonim ***** válasza:
64%

Én imádom a karácsonyt, a lelkem ilyenkor szárnyal és szinte gyermeki. Engem nem érdekel a sok reklám, a drága holmik, meg hogy már menő lett gyűlölni a karácsonyt. Az én és a családom lelkében egy meghitt ünnep, nem kakkantjuk még csak le sem, hogy mit csinál a külvilág. Aki a saját szerettei körében, rohanás és idegeskedés, a többiekneknek való megfelelés nélkül képes megélni ezt a meghitt ünnepet, az nem fog panaszkodni. Bírom, hogy amikor megkérdezik valakitől, hogy miért utálja a karácsonyt, azt válaszolja: sokan vannak mindenhol, csak a drága ajándékokról szól, csak a rohanás, veszekedés... Én ilyenkor azt mondom: Állj! Neked erről szól? Arról szól, amiről akarod, hogy szóljon. :)

Nekem ez a véleményem.

2019. nov. 29. 17:20
 37/60 anonim ***** válasza:
35%
Ja és hozzáfűzmém, nekem sincs minta családom. Apám egész életemben terrorizált,anyám meg régen elég idegbeteg volt. Apám a mai napig megkeseríti az életem. De a jó dolgokkal kell foglalkozni.
2019. nov. 29. 17:26
 38/60 anonim ***** válasza:
70%

Én meg olyanról még nem hallottam, hogy valaki gyűlöli. Szóval ez nagyon durva túlzás. Olyan viszont van, hogy az emberek belefáradnak a karácsonyi hajszába, megkattanak a bevásárlás miatt stb. Tényleg sorolhatnám az okokat. És akkor bezzeg jön az, hogy a Karácsony hibája az egész. Kérdezem én, ha már ünnepeljük, akkor ünnepeljük rendesen. A valós Karácsonyt, Jézus születését. Senki nem mondta, hogy ez az ünnep a túlzásokról, a partizásról, a hajtásról szól, ami miatt nem tudunk örülni az ünnepnek. A probléma nem az ünneppel, legyen az bármelyik is, hanem az emberekkel van, a hozzállásukkal. Én nem vásárolok semmit. Elmegyünk templomba, előtte pedig főzök egy finomat a családomnak. A Karácsony a szívben kezdődik. Az a gond, hogy sokaknál ez nem a szeretetről, hanem a minél nagyobb anyagi dolgokról szól. Presztízs.! Szerintem nem az ünnepet kell okolni, hogy a legtöbb ember követi a többit, mint a birka a hülyeségekben. Nem fognak senki fejéhez fegyvert, hogy a Karácsony igenis a banzájról szóljon. Mindenki maga dönti el, hogy miről/KIRŐL szól.

Tudom, egyesek írták, hogy nincs pozitív tapasztalatuk a Karácsonnyal kapcsolatban. Emiatt sem az ünnepet kell utálni, nem kedvelni. Miért kell az emberi ostobaságot rákenni valamire? Ha én berúgok az az én hibám, felelősségem, csakis az enyém. Nem kell ráfogni a Karácsonyra, az időre vagy a szomszéd macskájára.

Na ez a baj az emberekkel. Vagy ráfogják másra a gondjaikat, vagy nyalogatják a múltbéli sebeiket. És közben ott a szívünkben a "jó öreg" utálat stb. Minden a mi döntésünk. Engem nem érdekel, hogy a többi ember hogy rázza a rongyot, nekem Karácsony marad Jézus születése!!! Ajándék, felhajtás, parádé nélkül is. És teljesen boldog vagyok. 😊

2019. nov. 29. 17:34
 39/60 anonim ***** válasza:
12%

Én arra szeretnék választ kapni, hogy miért kell BELESZÓLNI meg LESZÓLNI mások szokásaiba/szokásait?

Mit foglalkoztok ti azzal, hogy pl én egy számotokra vadidegen ember, mit gondolok? Mellesleg egy szóval sem írtam, hogy gyűlölném az ünnepet, csak hogy számomra nincs túl nagy értéke, mert a családom nem ehhez szoktatott hozzá (férjem, gyerekem meg nincsen még, de nem kell aggódásba bujtatott rosszindulat, a gyerekeimtől nem fogom megtagadni az ünneplést). Ergo mivel nem abban a meghittségben nőttem fel, mint más emberek, igényem sincs rá, hogy én itt ugráljak örömömben. A többiek nagyjából szintén ugyanezeket írták, mégis mindenki a sárga földig van lepontozva (én is le leszek, tudom), leszólva, hogy szar élete van, depis stb, mintha legalábbis ismernétek minket! Milyen jogon teszik ezt meg itt egyesek?

Érdekes, én nem bántottam senkit, aki élvezi a karácsonyt, örülök, hogy nekik így jó. Cserébe elvárom, hogy engem is tiszteletben tartsanak mindenféle pofavágás, ítélkezés, fikázás nélkül (ezeket természetesen én sem teszem). Tényleg annyira nehéz lenne ez?

Ez meg lehet, hogy csak saját szerencsétlen tapasztalat, de én sokkal többször látok megszállott ünneplőket csesztetni a nem karácsonyi lázban égőket, mint fordítva. Miért nehéz tudomásul venni, hogy nem mindenki olyan, mint ti, de nem, ettől még nem lesz sem depis, sem megkeseredett sem stb hasonló? Hogy tudtok egyetlen szokásból egy egész emberről ítéletet mondani (pláne a neten keresztül)?

2019. nov. 29. 17:45
 40/60 anonim ***** válasza:
73%

Sosem utáltam a karacsonyt.Gyerekkoromban nem láttam át a hercehurcát,pedig biztos volt,de én el voltam foglalva az ajandekokkal,énekeltünk,misére jártunk,szóval nagyon szerettem.Most szintén.Szenteste a család van együtt,majd másnap 1x az egész család,és nálunk sosem volt az,hogy ki főz,hol lesz stb.Nem csinálunk 20 fogást,sem 10 féle süteményt.Egyszerűen az egész ünnepnek megvan a varázsa.Karácsony előtt 4 hettel együtt csináljuk a koszorút,férjemmel ajándékokat vásárolunk/készítünk,együtt feldíszítjük a fát,Szenteste szűk családi kör ajándékbontás,éneklés,egy közös könnyű vacsora,majd mise.

Én nekem az a nézetem,hogy badarság az ünnepre ennyit stresszelni,szervezni,stb.Ismeretsegi körömben is káosz van,aztán mindig csodálkoznak,hogy én nyogodt vagyok az ünnep közeledtével.A karácsony nem arról szól,hogy kinél legyen,menjünk ajándekot nézni,stb,hanem hogy végre kilépjünk a hétköznapoból,ünnepeljünk,érezzük jól magunkat es legyen együtt a család.Nem lehetetlen

2019. nov. 29. 18:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!