Miért gyűlölik az emberek a karácsonyt?
Egyre több helyen hallom, olvasom ezt.
Megvan a lehetőség olyan ünnepet teremteni magunknak, amilyet szeretnénk, és nem másokkal foglalkozni.
Akkor mire fel ez a nagy gyűlölködés? Egyáltalán mit gyűlölnek a karácsonyban? Én semmit sem tudok.
Arra nem tudok válaszolni, hogy a többi ember miért gyűlöli a karácsonyt, arra viszont igen, hogy én miért utálom.
Mesterkélt. Erőltetett. Nyálas. Üzleties. Képmutató. Hiteltelen. Kötelezettségeket, teljesen felesleges kiadásokat generál. Az emberek ebben az időszakban már-már hisztérikusan viselkednek, kivetkőznek önmagukból. A karácsonyig is rengeteg, fogyatékos reklám ebben az időben a harmadik hatványra emelkedik. - Vég nélkül folyik mindenhonnan a semmitmondó, nyálas fos! Éves szerepjáték, amikor megtörténik "a nagy kebelre borulás", aztán másnap átlépnek az über-keresztények ugyanannak az embernek a hulláján, akivel egymás vállán "sírtak" a nagy keresztény meghittségben. Értelmes dolgot nem tehetsz egy héten keresztül, mert az életet is megállítják mesterségesen ennek a hányadéknak a tiszteletére. Egyébként pedig semmi bajom a Harácsonnyal!
Nálunk arról szólt a karácsony, hogy apám elment fát venni az ismerősétől, ott berúgott, mint állat, aztán terrorizálta a családot. Másnap a szomszéddal ivott, utána kocsmába ment. Üvöltözött, fenyegetőzött, ez lesz, az lesz, mindnekit megver, mindneki költözhet el, késsel hadonászott, mindennek úgy kellett lennie, ahogy ő akarta. Maradék napokon nem szólt senki senkihez. Természetesen nem értette, hogy mi a baj, állítása szerint ő soha nem emlékezett rá, hogy viselkedett. Nem emlékezett arra sem, hogy mennyi pénzt adott nekünk gyerekeknek, utána meg kereste a pénzét, hogy hol van. Mindig alig vártam, hogy leteljenek az ünnepek.
Én azóta gyűlölöm a karácsonyt, pedig már nem otthon lakom, apám is megváltozott, elváltak anyámmal, de akkor is ez maradt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!