Miért gyűlölik az emberek a karácsonyt?
Egyre több helyen hallom, olvasom ezt.
Megvan a lehetőség olyan ünnepet teremteni magunknak, amilyet szeretnénk, és nem másokkal foglalkozni.
Akkor mire fel ez a nagy gyűlölködés? Egyáltalán mit gyűlölnek a karácsonyban? Én semmit sem tudok.
Mert fos az életük és nem is akarnak javulást, élvezik a fuldoklást a depresszióban és az önsajnálatban. Ha valakinél boldog sorokat olvasnak, próbálják lehúzni a saját szintjükre. Karácsony? Fúj, csak a pénzről szól, minek ünnepelni, csak a stressz és gyerekkori negatív érzések. Szar lehet így élni.
Na megyek karácsonyi filmeket nézni! :) (tudom, mind kommersz-gagyi)
#21 Senki nem írta, hogy mindenkinél csak a pénzről szól, de igen, a legtöbb családnál már sajnos igen. Egyszerűen csak ki kell nyitnod a szemed.
Egyébként mi tartjuk a karácsonyt, úgy írom ezt.
Engem az idegesít hogy már november elejétől kint vannak a díszek stb mert kapitalizmus.
Így elveszíti a varázsát az a 3 napos ünnep, hogy 2 hónaposra duzzasztják
Úgy látom nincsenek sokan, akik nem a sablonszöveget hajtogatják.
Nekem is alkesz volt az apám, és? Felnőtt vagyok, úgy alakítom az életem, ahogy akarom. Ez nem indok arra, hogy gyűlöljem a karácsonyt. Ahogy az sem, hogy mások mennyi hitelt vesznek fel, vagy hány napig takarítanak, hányfélét főznek, stb.
Ezek az emberek a saját életüket utálják, csak fáj bevallani.
És ha az ember tök egyedül marad, akkor miben legyen más a karácsonya, mintha meg sem tartaná?
Én piszok szerencsésnek érzem magamat már attól is, hogy nagy nehezen meg tudtam oldani, hogy egy egész héten át nálam lakhasson barátnőm akivel 3 éve vagyunk együtt, és végre itt lesz az ünnepek alatt. De kinek nincs senkije sem?
Az hogy "élje úgy az életét" ahogy akarja?
Emlékszem jól én is azokra a karácsonyokra, amikor egyedül voltam végig...
Nincs opciója az ilyen embernek.
Maximum ha talál egy másik olyan ismerőst, aki szintén egyedül lesz, és volna igénye karácsonyozni.
"Nekem is alkesz volt az apám, és? Felnőtt vagyok, úgy alakítom az életem, ahogy akarom. Ez nem indok arra, hogy gyűlöljem a karácsonyt. "
Lehet, hogy ez téged annyira nem viselt meg lelkileg. De ha mondjuk apád részegen karácsonykor mindig elvert volna téged, vagy felrúgta volna a karácsonyfát, nem biztos, hogy olyan szép emlékeid lennének erről a napról.
Nem mindenki olyan, mint te. Ha valahol csak látszat szeretetről szól az egész, képmutatás, akkor ott pl. az egyén mit érez? Semmit. Inkább nyűg neki az évenkénti összejövetel, fejfájás, hogy mi a sz..rt vegyen mindenkinek olcsón..stb. Mivel már rég nem a szeretet náluk a lényeg ilyenkor.
Kérdező, neked meg nem kötelező beleokoskodni mások életébe, pláne ítélkezni róluk csak azért, mert máshogy mernek gondolkodni, mint te.
Mégis milyen jogon döntöd el egy idegenről, hogy “tuti szar az élete”, csak azért, mert jajj, nem szereti a karácsonyt?
Miért kéne neked egyáltalán bármit is megmagyaráznunk? Nincs itt semmilyen “kifogás”, egyszerűen máshogy gondolkodunk, mint te. Ugye megengeded?
Ugye megengeded azt is, hogy ne szeressem a karácsonyt, mert egyszerűen nem érdekel? Az év többi 363 napja ott van, hogy jól érezzem magam, és köszönöm szépen, ezt meg is teszem, kikérem magamnak a szar az életed, savanyú vagy, depis vagy stb vádakat mindenkitől.
Párom meg jelenleg nincs, szóval ugye megbocsátasz, hogy nem tudok vele ünnepelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!