Miért gyűlölik az emberek a karácsonyt?
Egyre több helyen hallom, olvasom ezt.
Megvan a lehetőség olyan ünnepet teremteni magunknak, amilyet szeretnénk, és nem másokkal foglalkozni.
Akkor mire fel ez a nagy gyűlölködés? Egyáltalán mit gyűlölnek a karácsonyban? Én semmit sem tudok.
Higgyétek el, van az az élethelyzet, amikor az embert a hideg rázza a karácsonykor.
Rajtam múlik? Nem! Nem tudom magam visszavarázsolni az időben...
Régen éltek bizonyos nagyon melegszívű emberek a környezetemben, tényleg varázslatos volt a karácsony, nem rohantunk, az ajándékvásárlás gondjait nem láttam át.
Egyébként a fél-alkoholiata, megkeseredett Apámmal ülünk, ha olyan a beosztása (mert közszolgáltatásban dolgozik), akkor akár mind a 3 napon. Ülünk a cigifüstös szobában, ő minimálisan díszít, mondogatja, hogy elege van a karácsonyból, karácsonyi zenéből.
Szívem szerint sütnék-főznék, de ne készítsek, ne abból álljon az ünnep, hogy készítek... Egyébként is, könnyen lehet, hogy leszólná...
Karácsony előtt őrült nagy a tömegnyomor mindenütt és az emberek még az átlagnál is türelmetlenebbek, idegesebbek.
A karácsony maga olyan, mint írtam.
Sokaknál túl "kell" költekezni az ajándékokkal, mert a család elvárja, sokaknál rokonról-rokonra rohanásból áll az egész.
Én aztán szoktam találkozni még rokonokkal, akik látványosan nehezen szakítanak rám időt és pizsamában fogadnak, majd beleszólnak az életembe és eladőadják a saját sznobságukat.
"Régen éltek bizonyos nagyon melegszívű emberek a környezetemben, tényleg varázslatos volt a karácsony, nem rohantunk, az ajándékvásárlás gondjait nem láttam át."
akkor most legyél te az a melegszívű ember, aki varázslatossá teszi a karácsonyt.
Nem olvastam el a válaszokat, de a saját szemszögemből:
Amikor gyerek voltam, volt egy boldog családom. Anyagiakkal sem volt gondunk egyáltalán. 23.-án kényelmesen elkezdtünk sütkérezni, 24.-én reggel díszítettük a fát. 24-én este nálunk volt vacsora, 25.-én anyum felőli keresztapámékhoz és mamámhoz mentünk, 26-án pedig apám felőli nagyszüleimhez.
Aztán később szüleim sajnos elváltak (elég csúnyán). A család széthullott. Keresztapámékkal megromlott a kapcsolat. Szüleim válásából fakadóan anyám felvett egy 4,8 milliós devizahitelt. Ez volt 15 évvel ezelőtt. És a mai napig fizeti. És még hátra van neki 7,5 év. Több mint 20 milliót fizet vissza.
Apámnak szintén lettek adósságai, új életet kellett kezdenie.
Szóval nálunk egyrészt nincs egy boldog, harmonikus család, másrészt küzd mindenki a talpon maradásért és a karácsony csak púp az ember hátán, mert plusz kiadások, ráadásul nincs idő lazítani, mert kell a pénz. És ugyanezért van ez a legtöbb embernél szerintem. Egy rohanó világot élünk, ahol mindenki az anyagiakért küzd.
#45 ez szomorú, de miért kell emiatt a karácsonyt nem szeretni? Miért nem gyűltök össze, akik szeretik egymást és töltötök el egy kellemes napot, amikor félre teszitek a sok gondot?
Nekem a válaszokból úgy tűnik, hogy sokan többet gondolnak a karácsonyról, mint ami. A szeretet ünnepe sem azt jelenti, hogy akit az év többi napján ki nem állhatsz, most nagyon szeretitek egymást. Azzal kell eltölteni a szabadságot, akiket szeretsz. Nem kell ajándék, ha nincs rá pénz.
Hangulatos fények és egy ebéd, kellemes időtöltés azokkal akiket szeretsz. Szerintem semmi több. Nem kell a kliséknek megfelelni, az sokszor csak színjáték.
#48 töltsd azzal, akivel jó.
A szülinapok is ilyen rémesek? Mert szerintem nem sok különbség van. Ha valakivel nem olyan jó a kapcsolatom akkor vagy gyorsan letudom az egészet vagy felhívom és úgy köszöntöm fel. A karácsony is hasonló.
Egyszerűen nem hagyom, hogy bárki elrontsa. Inkább töltöm egyedül bevackolva a lakásban, mint hogy rossz érzés legyen. És ez nem csak a karácsonyra vonatozik. Fogd fel, hogy pár szabadnap, amikor azt csinálhatsz ami jól esik. Akár 2 napig pizsamában sorozatot nézni. Miért is ne? A szeretet ünnepén azt csinálsz, amit szeretsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!