Amikor történik valami a világban, miért emelik ki, hogy "NŐK és GYEREKEK" is érintettek? Az ő életük többet ér?
Furcsa lesz, de én is nő vagyok, 30-as éveim közepén.
Viszont amikor még gyerek voltam, már akkor sem értettem ezt, főleg ugye tragédiáknál lehet ezt hallani, hogy nők és gyerekek is vannak az áldozatok között.
De miért kell ezt így kiemelni?
Ha egy férfi hal meg, az kisebb veszteség?
Egy család számára az nem tragédia, ha a családfenntartót megölik?
Csúnyán hangozhat, de egy nőnek lehet másik gyereke. Egy férfinak lehet másik gyereke.
De egy gyereknek nem lehet másik apja, ha meghal!
(Félreértés ne essék, nem az elhunytat lehet pótolni, nem ezt írtam!)
Tudom, hogy szörnyűség egy anyának eltemetni a gyerekét, na de egy nőnek nem ugyanakkora fájdalom eltemetni a férjét, élete szerelmét? Vagy egy gyereknek az apját?
Mi a francért kell kiemelni, hogy nők és gyerekek haltak meg, mintha az ő életük többet érne?
"A hagyományos családmodell – a normalitás – szerint a család feje a férfi. Fölötte csak Isten van. Ha aláaknázzuk a férfi tekintélyét, maga a család válik életképtelenné. S a cél voltaképp ez.
Korunk férfiideálja ugyanis az Al Bundy-típus. Az a hájfejű cipőárus. Ő ma a prototípus. Gyerekei kiröhögik, neje kihasználja, tekintélye nulla. „A hülye férfi”. Az idióta. A lúzer. Érte nem kár. Ő akár fel is robbanhat. Nem számít. A média ezt sugallja nap mint nap: a férfi erőszakos, mosdatlan, trehány és idegesítő. Egy selejt. Nem borotválkozik, az ágyban önző, issza a sört és böfög.
„Köztük nők és gyerekek.” A propaganda mindössze egyetlen esetben tesz némi kivételt. A Nagy Testvér a terrorizmus elleni harc, meg persze az emberi jogok és a humanizmus nevében, a minap a földdel tett egyenlővé Irakban egy falut. Nem én találtam ki, a rádió mondta. Eredmény: 18 halott. Köztük szép számmal „nők és gyerekek”.
De ezt most a bukott amerikai akció kitervelői cinikus közönnyel mondták, mivel hála az újabb haladásnak, még a „nők és gyerekek” se számítanak, csak a harc a „másik” terrorizmusa ellen."
Aztán nem árt benézni a felszín alá is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!