Aki szeretne valamit, az miért nem tesz érte?
Tudom, provokációnak tűnhet a kérdésem, de nem az, ahogyan azt is tudom, hogy beszélni mindig könnyebb, mint cselekedni.
Pár itteni felhasználó elgondolkoztatott azon a kérdésen, hogyha szeretnének valamit, miért nem tesznek érte.
Például van olyan ember, aki vágyik a szerelemre, de semmit nem tesz érte, csak várja, hogy egyszer csak ráír álmai hölgye. Amikor kapja a tanácsokat, hogy hova menjen, hogy ismerkedjen, és vonogatja a vállát, és semmit sem tesz, de másnap újabb önsajnáltató kérdéssel jön.
Másik példa, hogy beszéltem itt egy súlyosan elhízott lánnyal, akinek több diétát és edzéstervet, amiket én is csinálok (mindketten lányok, egyidősek és kb egy magasak voltunk, szóval egyedül súlyban volt drasztikus különbség), de előbb kezdett engem szidni, hogy én, mint sovány lány, csak ne adjak tanácsokat.
Olyan is van, aki egyetemre szeretett volna menni, de a gimnáziumot se fejezte be, és csak búslakodik, hogy sehova nem veszik fel, legfeljebb takarítónak, de amikor mondtam neki, hogy először szerezze meg az érettségijét, csak pufogott, és azt mondta, az egy felesleges papír.
Nyilván nincs közöm ahhoz, hogy ezek az emberek hogyan élik az életüket, a legtöbbel elég rövidre is zártam a beszélgetéseinket, de egyszerűen nem értem, hogy hogy nem látják az összefüggést a tettek és az eredmények között. És az általam leírtak példáknak minden lehetősége megvolt/megvan, hogy változtassanak, de mégse teszik.
"Nyugodj meg, Balázs!"
Ennyit tudsz, meg a nevedet. Balázska, Balázska, Balázska, mint valami karcos lemez...
És akkor még te nevezel másokat trollnak.
Kimentem röhögni!
Aki szeretne valamit, az miért nem tesz érte?
Azért,mert csak szeretné a dolgot,nem akarja.(Amit akarsz,azért teszel,amit szeretnél,arról álmodsz.)Egyébként a motiváció szót keresed.Akinek nincs,az nem fog változtatni.
De a motiváció hiánya nem az ember hibája. Olvastam egy könyvet a normális étkezésről, egy egész fejezet van benne erről, hogy mekkora hülyeség a "nem akarod eléggé" dolog. Az ilyenek miatt adják fel az emberek az életmódváltást.
A motiváltság az emberrel történik. Felkelsz egy nap, és a semmiből tele vagy motivációval, úgy érzed, képes vagy mindenre. Egy másik nap meg bal lábbal kelsz fel, és úgy érzed, el vagy átkozva. Egyikért sem tettél te magad semmit. A motiváció nem tart örökké, hamar elillan.
#34 ??? Tessék,a motiváció jelentése(i):
Semmi közük ahhoz,hogy mennyire energikusan ébredtél.A "nem akarod eléggé" tényleg hülyeség,mivel az akaraterőd mértéke nem állandó,szerintem erre gondoltál az ébredéssel.
A motiváció lényege:Van egy kitűzött célom.(mondjuk le akarok szokni a cigiről)Ez önmagában kevés,kell valami normális indok(motiváció),hogy miért.Máskülönben az agyam megkérdőjelezi a dolgot.
Példa:a cigi drága/oké,de meg tudom fizetni.Büdös/lehet,de én nem érzem.Káros az egészségre/de az egészségemet nem használom,az csak van(ti.nem eléggé látványos a károsodás,a legtöbb bagós simán lerakja a cigit,mikor megtudja,hogy daganatos).
Nem, a motiváltság ÉRZÉSÉRŐL beszélek, nem az energikusságról. A motiváció és a motiváltság két külön dolog, pont úgy, mint az akarat és az akaraterő.
A motiváció az, amiért csinálok valamit. A szüleimért, a gyerekeimért, az egészségemért, a sok pénzért, stb.
A motiváltság az az érzés, ami magától jön. Amikor úgy érzed, simán megtanulsz japánul, elmész, veszel nyelvkönyveket vagy beiratkozol egy tanfolyamra. (Amihez holnap lehet már nem lesz kedved. Ez nem energia.) A motiváltság inkább lelkesedés.
Akarni a legkönnyebb dolog a világon. Ülhetek itt, és nem mozdulhatok, és mellette a világon legjobban akarhatok sok pénzt kevés munkával, szép alakot kevés odafigyeléssel, stb.
Akaraterő pedig az, amikor valamit akkor is csinálsz, ha nem vagy motivált.
Pl. az egészségem miatt le kell fogynom (motiváció), de ma semmi kedvem megmozdulni sem (motiváltság), de mégis elvánszorgok futni (akaraterő).
21:55
Teljesen jól leírtad. Csak az a baj, hogy az itteni népek egy jó része nem beszéli az értelem nyelvét. Kár a gőzért.
#36 Nem mondtam,hogy egy kategória,nyilván könnyebb lefogyni,mint milliomossá válni,de motiváció mindkettőhöz kell.
#37 "De a motiváció hiánya nem az ember hibája.A motiváció nem tart örökké, hamar elillan."
Ezzel nem értettem egyet.Ha van egy célom,(a te példádnál maradva,lefogyni)és van motivációm(azért akarok fogyni,mert...),akkor nem kell erőszakot tennem magamon,hogy kitartsak az elhatározásom mellett(akaraterő).Az adja a motiváltságot,hogy haladok a célom felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!