Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki szeretne valamit, az...

Aki szeretne valamit, az miért nem tesz érte?

Figyelt kérdés

Tudom, provokációnak tűnhet a kérdésem, de nem az, ahogyan azt is tudom, hogy beszélni mindig könnyebb, mint cselekedni.

Pár itteni felhasználó elgondolkoztatott azon a kérdésen, hogyha szeretnének valamit, miért nem tesznek érte.

Például van olyan ember, aki vágyik a szerelemre, de semmit nem tesz érte, csak várja, hogy egyszer csak ráír álmai hölgye. Amikor kapja a tanácsokat, hogy hova menjen, hogy ismerkedjen, és vonogatja a vállát, és semmit sem tesz, de másnap újabb önsajnáltató kérdéssel jön.

Másik példa, hogy beszéltem itt egy súlyosan elhízott lánnyal, akinek több diétát és edzéstervet, amiket én is csinálok (mindketten lányok, egyidősek és kb egy magasak voltunk, szóval egyedül súlyban volt drasztikus különbség), de előbb kezdett engem szidni, hogy én, mint sovány lány, csak ne adjak tanácsokat.

Olyan is van, aki egyetemre szeretett volna menni, de a gimnáziumot se fejezte be, és csak búslakodik, hogy sehova nem veszik fel, legfeljebb takarítónak, de amikor mondtam neki, hogy először szerezze meg az érettségijét, csak pufogott, és azt mondta, az egy felesleges papír.

Nyilván nincs közöm ahhoz, hogy ezek az emberek hogyan élik az életüket, a legtöbbel elég rövidre is zártam a beszélgetéseinket, de egyszerűen nem értem, hogy hogy nem látják az összefüggést a tettek és az eredmények között. És az általam leírtak példáknak minden lehetősége megvolt/megvan, hogy változtassanak, de mégse teszik.

2019. szept. 28. 15:50
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
0%

"Na jó, ez a párbeszéd átfordult oda, hogy már nekem kínos bizonygatni a fölényemet. Hagyjuk, nem érdekes."

Az érdemi vitában már rég elvéreztél, semmiféle "fölényed" nem volt itt, pláne, hogy az érvkészleted bő 90 százaléka szalmabáb.

2019. szept. 28. 16:34
 22/39 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, van benne igazság. Én tettem lépéseket a saját ügyemben, de a sok sikertelenség miatt feladtam. Egy idő után ez van. Talán, ha lenne egy motiváló valaki mellettem, akkor menne.
2019. szept. 28. 17:04
 23/39 anonim ***** válasza:
84%

A többi válasz olvasása előtt csak a fő kérdésre válaszolok.

Mostanában nincs erőm és időm, ezért ritkán vagyok itt. Magány, stresszes élet, az utóbbi időben sok sikertelenség és néhány megoldhatatlan probléma miatt volt azonban korábban sok kérdésem itt.

Nem minden az, aminek látszik.

Fogalmad sincs, a másik mennyi mindent tett meg, mi vezetett eddig eredményre, mi nem, milyen az alapvető lelkiereje, mentális egészsége.

Itt szeretik kapásból rásütni a kérdezőre, hogy semmit se tesz magáért, holott...

2019. szept. 28. 17:12
 24/39 anonim ***** válasza:
73%
Mert börtönbe kerülnék érte :(
2019. szept. 28. 17:12
 25/39 anonim ***** válasza:
23%

Szia Balázs! (az 58%os válaszoló. Totál egyértelműen ő az)

A szöveg értelmezése meg sokaknak nem erőssége. Itt nem azokról van szó, akik próbálták hanem azokról, akik csak sírnak a sejhajukon ülve de egy szalmaszálat se tesznek odébb, hogy jobb legyen nekik.

Akik tesznek érte, de pofára esnek, az megint másik helyzet. A kérdező nem erre kíváncsi.

Aki meg többszöri pofon után inkább feladja, pl a tanfolyam keresést... Részben megértem, én is adtam fel ezt-azt. Részben viszont tisztában vagyok vele, hogy hülye vagyok ezért. Másik lehetőség, másik megoldás után kéne néznem. Nem pont ugyanolyan, akár teljesen más után is. Mert ha feladom, a kutyát nem fogja érdekelni de nekem nem lesz jobb. Vagy küzdök tovább és hátha, vagy feladom és elfogadom. De akkor egyrészt nem rinyálok érte sose, mert ez az én döntésem volt és viselem a következményeit, másrészt a fennálló körülmények közt keresem meg a lehetőséget, hogy jól el legyek a bőrömben. Ha mást nem, hozzáállás és felfogás módosításával. Tehát végső soron mindig teszek valamit azért, hogy jobb legyen. Igen, néha vannak dolgok amiket el kell engedni. De ha elengedtem én magam, akkor az megint csak az én "hibám". Már ha hibának akarom látni. Ez is csak rajtam áll.

Aki érti, érti. Aki nem, lepontoz.

2019. szept. 28. 17:18
 26/39 anonim ***** válasza:
87%

Az 58%-os válaszoló tipikusan az, akire a kérdezö gondol!

Mindent jobban tud, mint a hozzáértök, de ö maga nem tesz semmit, hogy javítson a helyzetén, hanem mindenkit szid, akinek nála jobban megy.

A kérdésre: sokan vannak, akiknek az a "szerepük", hogy másoknak tudjanak siránkozni, hogy nekik miért rossz, ha elt megoldaná valaki, akkor még ennyire sen foglalkozna velük senki.

2019. szept. 28. 18:06
 27/39 anonim ***** válasza:

Az 58as az oldal egyik trollja. Az se biztos, hogy akár egy szava is igaz. Ne is foglalkozz vele.

De tény, hogy a gyakori tele van a kérdező által említett típussal. Van egy új husi is, egy 18 éves kölyök, aki tökéletesen bele illik a leírásba és agyrém, ahogy a segítségre reagál, ha szembe állítja valaki önmagával.

Szinte érzem, hogy a kérdést pont ő ihlette. Meg az ilyen magányoshuszonnégyeff félék.

2019. szept. 28. 18:15
 28/39 A kérdező kommentje:

Bizony, pont ő volt az. Neki is írtam rengeteg értelmes és őszinte tanácsot, de csak szidásra futotta.

2019. szept. 28. 18:19
 29/39 anonim ***** válasza:
91%

Amúgy megértem, hogy sovány lány ne adjon tanácsot. Nekem sem tetszene. Kivéve ha régen annyira kövér volt, mint én. Mert ha nem, akkor pont azt a részét nem érti meg a túlsúlynak, amivel baj van. Kalóriadeficit, ennyi lenne a titok. Csak hogy ha tényleg ennyire egyszerű lenne mentálisan is, nem lennének kövér emberek.

Azt nem tudom, te milyen módon adsz tanácsot, de hidd el nekem, vannak azok az emberek, akik MINDENBEN szakártőnek hiszik magukat, és a segítségük igazából nem segítség, hanem önfényezés. Nagyon sok különböző ember van, akik nem ismerik fel az igazi értéküket, nem ismerik önmagukat ahhoz eléggé, hogy valóban társ legyenek a másiknak. (És nem csak romantikusan értem, bármilyen kapcsolatra.) Ilyen pl. az a nő, aki állandóan főz, mos, takarít, nem ül le egy percre sem, ha kell neked víz, ő hoz, nem hagy semmit csinálni - ő nem érzi úgy, hogy ha leül beszélgetni valakivel, akkor akarna tőle bárki is bármit, így magára veszi ezt az idegesítő "kiszolgáló" szerepet, hogy úgy érezze, hasznos.

A másik, akiről beszélek, aki mindenhol segíteni akar, pl. az oldalon Red Vixen - bocsáss meg - tipikusan olyan, minden kérdéshez be tud írni valami haszontalan, semmitmondó tanácsot. A probléma gyökere, teljessége nem érdekli, az érdekli, hogy egy mondatban megmondhassa a tutit, és odaszóljon másoknak. Én hiszem, hogy benne nincs bántó szándék, de valami miatt ő ezektől érzi magát értékesnek.

2019. szept. 28. 18:49
 30/39 anonim ***** válasza:
44%

"Szia Balázs!"

Nem unjátok még ezt a Balázskázást? Az első ötszáz alkalommal se volt vicces.

"Itt nem azokról van szó, akik próbálták hanem azokról, akik csak sírnak a sejhajukon ülve de egy szalmaszálat se tesznek odébb, hogy jobb legyen nekik."

Aki próbál tenni, azt is ugyanúgy csak fikázni tudjátok. De igen.

"Az 58%-os válaszoló tipikusan az, akire a kérdezö gondol!"

Te pedig tipikusan az az állatfaj vagy, aki szerint mindenki, akinek rosszul megy a sora, saját hibájából van ott, ahol, és megérdemli, hogy a hozzád hasonlók belerúgjanak még egyet ahelyett hogy felsegítsék.

"Mindent jobban tud, mint a hozzáértök, de ö maga nem tesz semmit, hogy javítson a helyzetén, hanem mindenkit szid, akinek nála jobban megy."

Azt szidom, aki megérdemli. Meg azokat a kreténeket, akik mindent egy emberen akarnak leverni. Ha magadra vetted, az téged minősít, nem engem.

"Az 58as az oldal egyik trollja. Az se biztos, hogy akár egy szava is igaz. Ne is foglalkozz vele."

Igen, ezt már ismerjük, aki nem a ti ökörségeiteket szajkózza, az troll. Aki nincs velünk, az ellenünk, igaz-e?

[link]

Minden állításomat leellenőrizheted a való életben, sajnos a tények nem téged igazolnak. Ennyit arról, ki az, akinek egy szava se igaz.

A te ostoba lózungjaiddal sem kell senkinek foglalkoznia, maximum egy szakpszhichiáternek.

2019. szept. 28. 19:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!