Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Azt az embert, aki sosem...

Azt az embert, aki sosem hibázott, miért nem becsülik meg jobban?

Figyelt kérdés
A világon a becsületes, makulátlan múltú embereket semmibe se nézik. Viszont azt, aki rosszat tett, majd helyrehozta, az aztán egekig van magasztalva. Vagy aki alkoholista volt, de leszokott. Aki mohóságából adódóan kövér volt, de lefogyott. Aki rossz volt, de megjavult. Aki k**va volt, de jó feleség lett... Ezekről az emberekről mind dicső históriák szólnak, példabeszédek, és magasztalások, de azokról, akik soha nem tértek le a helyes útról, csak szürke senkik. Sőt, aki soha nem hibázott, beképzeltnek, és önteltnek gondolják. "De nagyra vagy magaddal! Nem tudod milyen felállni a padlóról!" Ez szerintem igazságtalan. A józan ész akkor azt diktálja, hogy csapjak pofán valakit, aztán kérjek bocsánatot egy pezsgővel? És akkor én leszek a jó srác?

2019. szept. 12. 14:46
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező :D

Amit te csinálsz azt egyszerű fenntartani. Ha soha sem doháznyzol, iszol alkohol stb.. egy átlagos normális életet élsz azt rettenetesen egyszerű.

Lehet nehéznek érzed, de nem kíván olyan szintű extra energiát amivel nem hogy legyűgözni, de motiválni is tudnál másokat.

Ha valaki leküzd egy óriási akadályt, még ha saját maga is az elő okozója az nagy szám.

... de mint átlagos ember elmenni az átlagos munkahelyre, teljesen átlagosan élve a mindennapokat nem nagy szám.

Ezen mit nem lehet megérteni? Abban nincs semmi különleges. Te megnéznél egy olyan filmet, ahol a főhős semmit sem csinál csak időnként lemegy a boltba és munkába?

2019. szept. 12. 16:50
 22/56 anonim ***** válasza:
100%

Én pl.: soha sem dohányoztam így nem érezm semmilyen formában sem hogy nehéz lenne nem dohányozni, sőt külön erőfeszítést kéne tennem hogy eltudjak kezdeni dohányozni.

Ugyan ez az alkohollal, drogokkal és sok mással.

Nagyon egyszerű függőségek nélküli életet élni és egyenes pályán megmaradni és stagnálni.

Ha zavar hogy nem istenesítenek tegyél valami kiemelkedőt. Valami olyat, amit nagy szám elérni a te helyzetedből. Ne siránkozz hogy egy átlagos senki vagy.

2019. szept. 12. 16:52
 23/56 anonim ***** válasza:
100%
Totálisan igazad van, majd később kifejtem, mert eszembe jutott pár példa!
2019. szept. 12. 17:00
 24/56 A kérdező kommentje:

19-es, én alap esetben nem kérem hogy istenítsenek, viszont, én annak a híve vagyok, hogy mindenki azt kapja a társadalomtól, amit megérdemel. Ha a becsületes embert semmibe se nézik, ergo a nullával egyenlő, akkor a becstelen emberek viszont bűnhődjenek érte. Vagy ha píszísen gondolkodunk, akkor a becstelen emberek ne kapjanak se jót, se rosszat, viszont a becsületes embereket akkor jutalmazzuk. És a következetesség híve vagyok. Kapja mindenki azt az élettől, amire rászolgált, különben totál felesleges bármi jót tenni az életben.

Amúgy én is kövér kisgyerek voltam, mert mint mondtam, hízékony vagyok. Ugyan azon mentem keresztül, mint amit leírtál. Étrend tartása, edzés, futás, úszás, kardió, és beleadtam mindent. Aztán jön egy kövér ember, rám néz gúnyosan miközben tömi magába a fánkot, és odaröfögi, hogy könnyű nekem, mert biztos jó a genetikám, és ő is ugyan így nézne ki, csak ő hízékony... Ez a példa ráhúzható szinte mindenre.

2019. szept. 12. 17:01
 25/56 anonim ***** válasza:

"És ilyen esetekben (ha nincs happy end) valaki azzal menti magát, hogy a kapcsolat úgyis tönkrement volta magától is valamikor, akkor ennyi erővel lemegyek egy fegyverrel, és lelövöm a horgász pista bácsit, mondván, úgyis öreg, és biológiailag eleve bele van kódolva a halál, tehát én nem megöltem, csak előrehoztam a biztos jövőt..."

Nagyon rossz hasonlat, hiszen Pista bácsi nem akarta, hogy lelődd. Szóval vagy a nemi erőszakkal veted össze, de az nyilván minden esetben egyértelműen rossz, vagy azzal, ha orvos vagy, és Pista bácsi eutanáziát szeretne, mert szenved. Ugyanis a kapcsolathoz két fél kell.

2019. szept. 12. 17:13
 26/56 A kérdező kommentje:

Akkor továbbra is azt kérdezem... Süllyedjek le a béka segge alá, hogy aztán legyen honnan visszajönnöm az átlagos emberi szintre? Akkor leszek megbecsülve? Nem írom le ismét az erőszakolós példámat, szerintem azzal jól jellemeztem ennek az egésznek az értelmetlenségét.

Amúgy egyáltalán nem könnyű a helyes úton haladni. Kísértések mindig jönnek, váratlan helyekről, váratlan pillanatokban, de az embernek mindig ott kell lennie fejben. Volt időszak, amikor olyan rossz passzban voltam, hogy mindenki arra buzdított, még a szüleim meg a háziorvosom is, hogy kezdjek el nyugtatót szedni. Ki is írtak nekem egyet, asszem Zolep volt a neve, bevettem, és maga volt a mámor, a megkönnyebbülés... Másnap óriási depresszióval ébredtem, ami a nyugtató mellékhatása volt, és csak még posványosabbul éreztem magam mint annak előtte. Ott sorakoztak a tabletták, napi kettő volt kiírva részemre, de ott és akkor beláttam, hogy erre simán rá lehetne függeni. Úgyhogy soha többé nem vettem be egy nyugtatót se, és nehezen bár, de túllendültem az akkori depressziómon. Erre az emberek simán csak megrántják a vállukat. Viszont ha jól rászoktam volna a nyugtatókra, aztán a drogokra, végül elvonóra kerültem volna, és ha sikerül leszoknom, taps, elismerés, hajbókolás lett volna a jutalmam érte, és járnám az egyetemeket, iskolákat hogy csodálatos sztorimmal lelkesítsem a fiatalságot. Ez egész egyszerűen nincs rendben így.

2019. szept. 12. 17:13
 27/56 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező.

Akkor becsülnek meg ha valamit leraksz az asztalra.

Ha teljesen átlagos vagy és nem csinálsz semmilyen óriási energiát kívánó lenyűgöző dolgot, akkor ne csodálkozz hogy nem veregeknek a válladon hogy "Ügyes vagy".

https://www.youtube.com/watch?v=qX9FSZJu448

Rá is mondhatod, hogy:

Minek kell háborúba menni katona ként?

Minek kell repülőkből kiugrani?

Megérdemelte hogy elbaszta a hátát, kicsit lebénult és elhízott és nem tud járni.

Ő egy óriási transzformáción ment keresztűl, amiért mindennap órákat áldozott fel olyan dolgokat csinálva, amiket egy normális ember rég feladott volna.

Mért baj neked, hogy valakit mint ő elismernek az óriási erőfeszítéseiért.

Te is tegyél le valamit az asztalra. Ennél konkrétabban nem lehet leírni.

Csinálj valami olyanmint ami objektíven kiemelkedő.

Ha csak nem vagy a világ leggazdagabb embere, fitness model kinézettel, tökéletes családdal, van hova fejlődnöd bőven és te is csinálhatsz valaki kiemelkedőt, de átlag embernek megmaradni nem nagy szám.

Ha zavar mindez csinálj valami nagy dologot vagy fogd be a szád :D

2019. szept. 12. 17:16
 28/56 A kérdező kommentje:
25-ös, kifejtettem, hogy csak a legtündérmesébe illő esetekkor van olyan, hogy mindenki jól jár. Ilyen csak a magyar komédiákban szokott lenni, hogy akitől elcsábítják a párját, az még meg is hívja egy felesre a riválisát, hogy "végre no, elvitted tőlem ezt a házsártos asszonynépet!". Ha olyan rossz a kapcsolat, akkor megvárom, hogy vége legyen, utána nyomulok rá a kiszemeltemre. A kapcsolatok is megérdemlik a természetes halált, épp úgy, mint az emberek.
2019. szept. 12. 17:17
 29/56 anonim ***** válasza:
89%

Minek sülyednél le?

Most is a béka segge alatt vagy.

Nem vagy a Forbes leggazdagabb listáján. Nem vagy híres elismert ember. Nem vagy testépítő kinézető. Nem vagy kiemelkedően jótékony.

Nem csak senki. Egy átlag ember vagy, átlag emberekkel vagy körülvéve. Elveszel a tengerben.

Nem kell mélyre süllyedned. Ez is tökéletes hely az indulásra, a transzformációdra, valami nagy dolog eléréséhez. Minek kéne még lejebb menned, hogy felhúzd magad az átlag szintre?

Fogyatékos vagy netántán?

2019. szept. 12. 17:19
 30/56 anonim ***** válasza:
100%
Az elhízással én is így voltam, mikortól azt ettem és azt mozogtam, amit akartam, lefogytam. És nálam is megpróbálkozrak kövér emberek a számba adni, hogy biztos olyan genetikám van, hogy barmennyit ehetek, bezzeg ők. Pedig nagyon nem így van. De szerintem ez nem támaszt alá semmit, hiszen saját magam is hibázhattam volna, pl. belekezdek egy elhibázott diétába.
2019. szept. 12. 17:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!