Ti hogyan reagáltok ha nem számítotok egy kérdésre?
6. vagyok. Látom, közben írtál, hogy igazából minden kérdéstől félsz. Akkor írok egy példát, és nagyon nem érdekelte, hogy nem tudja a választ. Pedig egyetemista volt a delikvens. Remélem, kicsit tudok segíteni az önbizalmaddal kapcsolatban:
Bezár a bazár TV2-s kvízjáték, első kérdés:
A lánytól megkérdezik, hogy milyen Olivér szerepel a regényben. Négy válaszlehetőség: brake, hip-hop, twist, a negyedikre nem is emlékszem.
A csaj vacilál, gondolkodik hosszasan, majd megjelöli a brake-t. Till Attila kérdezi tőle, biztos? Hát igen, hip-hop nem lehet, twist-et nem hiszem, a brake ismerős. Megjelölöd? Meg. Biztos vagy benne? Biztos.
Nnna, ehhez mit szólsz? Tévéfelvételes műsorban egyetemista lány nem tudta, hogy a Twist Olivér című regényről volt szó. Ééés még utána sem ugrott be neki, a szeme sem rebbent a szégyentől. Erre varrjál gombot.:) Tiszta vicc.
Szóval ne stresszelj, ha nem tudsz valamire válaszolni, mert itt az élő példa, mennyi ilyen ember van. Még Tilla is megjegyezte, hogy hiába játék, egy alapműveltségnek illene lennie.
Személy szerint konkrétan lesokkolt, hogy akkor mit tanulnak mostanság általános iskolától kezdve az egyetemig?
Szerintem más is látta a műsort, és nemcsak én akadtam ki.
#7. Voltam és 9-nek:
Igaz ez valamennyire igaz, pl. ha tudom egy ismerősömről, hogy szeret politizálni én viszont nem szeretek, mert nem értek hozzá, akkor tudom úgy manipulálni a beszélgetést, hogy ebbe ne folyjunk bele.
Tapintatos ember veszi is a lapot, de szerintem itt a kérdező arra gondol, amikor valaki odaszegez egy kérdést, amire úgy érzi illene tudni a választ.
Vannak olyan típusú emberek, akik szeretik a tudásukat, tájékozottságukat fitogtatni, ezért szinte minden második mondatuk keresztkérdéssel kezdődik, hogy aztán beszélhessenek róla, önelégülten, hogy te ezt nem tudtad ő meg tudja.
Intelligens ember nem hoz ilyen helyzetbe, a többi meg nem számít.
A fő kérdésedre nem tudok válaszolni, mert ez eléggé helyzetfüggő. A beszélgető alanytól is függ hogy ki ő számomra, valamint attól hogy mekkora súlyú a kérdés.
Nálad nem csak a tájékozatlanság a probléma, hanem valószínűleg van valami kisebbségi komplexusod, megfelelési kényszered. Kevesebbnek érzed magad a többségnél.
Először is el kéne hinned magadnak, hogy nem vagy kevesebb, valamint jó hír, hogy a tudás, a gyors reagálás fejleszthető.
Az önbizalmadat tudnád növelni ezen a téren kvízjátékokkal.
Ez most itt a reklám helye: Van egy nagyon jó kvízoldal, az a neve, hogy Kvízpart.
Kategorizálva vannak a kérdések különböző témakörökre,:
Általános műveltség, Goeológia, Matematika, Művészet stb.
Regisztrálás után pontokat lehet gyűjteni, ez is motivál, hisz versenyzel anonim a többi felhasználóval. A kérdések megválaszolására kb. 20 mp. áll rendelkezésre, ezzel pl. fejlesztheted a reakcióidődet, és játék közben új ismeretekre teszel szert. Valamint könnyen kiderítheted magadról, hogy mi a gyengéd és az erősséged.
De fontos megérteni, hogy amit nem tudunk az nem szégyen, csak törekedjünk arra, hogy ha tisztában vagyunk a nem tudásunkkal, akkor azt fejlesszük.
A Google nagyon jó barát, és ne legyünk lusták megkeresni egy választ még utólag sem, ha már besültünk egy témával, mert legközelebb már tudni fogjuk.
Pár hete sétáltam egy barátnőmmel az erdőben, és gyülekeztek a varjak költözésre. Szinte egyszerre tettük fel a kérdést hogy ilyenkor hova mennek? Annyit sejtettünk, hogy északra.
Tudtuk hogy tudni kéne, mert biztos tanultuk is anno biológián, de ki emlékszik már rá. Lehet szégyen, de amint haza értünk, azzal kezdtük, hogy rákerestünk hova a fenébe vándorolnak a varjak tavasszal.
Egymást közt nem volt ciki. Sok mindent nem tud az ember, de nézzen utána hogy ne hülyén haljon meg.
Másik jelenség, amikor valakinek hiába van tudása, bizonyos szituációban azt sem tudja fiú-e vagy lány.
Én a Kvízparton már több témakörben is csúcsot döntöttem, de ha elmennék egy élő vetélkedőre, szinte biztos hogy leblokkolnék.
Végezetül egy vicc ami írás közben eszembe jutott:
-Anya! apa miért kopasz?
-Mert sokat gondolkodik.
-Értem. És.. Anya! Neked miért van hosszú hajad?
-Na menj kisfiam szépen játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!