A felnőtt életben létezik szabadidő?
Én jelenleg esténként, munka után tanulok (ma is nemrég hagytam abba, lett volna még mit, de ma már pihenni akarok és mindjárt lefekszem).
Hétvégén suliba járok.
A háztartást is vezetnem kell, legalább minimálisan.
Hihetetlen az is, mennyi elintéznivaló van, mindig akad valami: ilyen bolt, olyan bolt, ide átutalás, oda, ilyen orvosi vizsgálat, amolyan, fogorvos, szerelő jön, mérőórát cserélnek... Állandóan van valami.
Munkatársam ugyan élete örömteli időszakát éli, de ez se könnyű.
Esküvőszervezés, rengeteg időt elvesz (ezt amúgy közelebbi ismerősöknél is vígignéztem), lakáskeresés, költözés... Brutál sok pénz, hitel, stressz, utánajárás, idő, energia.
Aztán jön a szülőség...
Na az meg aztán végképp... Szerintem az mindent követel.
Sportot és kreatív hobbikat felejtsük el, én-idő napi 20 perc, mondjuk az ágyban, lefekvés után, alvás előtt.
Ezen mindig sokat gondolkoztam, de pl most is láttam itt egy kérdést, ami konkrétan a sportot taglalja....
Egyik nap munka után elintéztem pár dolgot a plázában, mentem edzeni, este 8 előtt kicsivel indultam haza, tanulni.
Úgy köszönt a recepciós srác, hogy jó pihenést. Pihenés.... Jó vicc.
Én pénteken voltam bankban, elintéztem valamit és még online is kellett csinálnom valamit, múlt hét vasárnap meg privát pénzügyeket intéztem, számolgattam és elintéztem pár utalást. Nemsokára jön az áram éves leolvasás és a különbözeti számla.
Mindig van kisebb-nagyobb elintéznivaló, kiszámolnivaló, ez meg az, szerintem az nem érti, mire akarok kilyukadni, aki nem akarja.
Az évi egy orvossal nem tudom, miről beszélsz, mert ha nem is kell semmire se állandó gyógyszert szedned (nekem vagy hármat kellene és még mázlista vagyok, annak is érzem magam), jók is a fogaid (nekem a fele mű, na ezzel nem vagyok már mázlista), nincsenek évente megmutatni való anyajegyeid, nem szoktál beteg lenni, akkor is....
Na mindegy.
Szóval még mindig azt mondom, hogy a r.hadt felnőtt élet tele van stresszel, teperéssel és egy merő időhiány, ezt a (különböző élethelyzetekben levő) ismerősi köröm 100%-a alá is támasztja.
Napi 9 óra munka, túlórák, gyerek, salalala, lalalala.
Ismerősöm órákon át ecsetelte (családi látogatás, már írtam), hogy ne várjak én-időt, szabadidőt, alvást... Már önmagában gyerek mellett se, de számoljak túlórával és élethosszig tartó tanulással.
Nincs gyereked, ezt ne sorold fel mindig.
Online ügyintézés miatt is ki vagy akadva? A világ legjobb dolga. "Elintézni utalást"... Ez alatt azt érted, hogy lenyomsz pár gombot? Különbözeti számla. Vagy fizetsz, vagy jön a pénz. Nem kell semmit csinálni. Most mindjárt elintézem én is, míg ülök a kanapén és tévézek.
Nem értem, tényleg nem értem, mert az élet ezekkel sokkal könnyebb, mint sorban állni.
Nincsenek mutogatnivaló anyajegyeim, de mint írtam, október-novemberben 6x voltam kardiológusnál. Nem látom ezt valami nyűgnek, inkább örülök, hogy kivizsgáltak.
Most fogok menni hematológiára, aminek szintén inkább örülök, mint bosszankodom. És szedek 3 féle gyógyszert is, írok emailt az orvosnak, hogy töltse fel a recepteket a rendszerbe, és mehetek is patikába.
Ezek szerint tényleg hülye vagyok, de úgy érzem, neked az egész élettel bajod van.
Miért ne soroljam fel a gyereket, ha nem csak magamról, a saját magam vonatkozásában pedig a legkevésbé a jelenemről szól a kérdés?
Utalás:
Kiszámolni, mennnyit
Előkeresni a számlaszámot pl emailből
Utalni, több perc
Bevezetni az excel táblába, ahol az ember vezeti a bevételeit és kiadásait
Felvezetni valahova, hogy az utalás megtörtént
Nem picsogok az online ügyintézés miatt, ki picsog?
Csak felsoroltattátok, mi minden van
Hát ez az a mindenféle, ami van
Egyik 10 perc, másik egyóra, harmadik húsz perc, egyiket havonta kell csinálni, másikat évente ötször, de nekem mindig az jön ki, hogy rendszeresen van mindenféle dolgom.
De lehet, hogy a szomszédom, a keresztanyám, a munkatársam, aki apuka, egy jó barátnőm, aki óvónő, az a munkatársam, aki friss házas, az Édesapám és én mind h.lyék vagyunk, hogy nincs szabadidőnk, nem alszunk eleget, hajszoltak vagyunk...
Én jelenleg vagy SQL-t, vagy programozást gyakorlok, angolt tanulok plusz a mindennapi ügyek, hat órákat alszom, itt is lopott időkben vagyok fent, amikor pl a hálózati topológiák már nem mennek a fejembe és azon gondolkozom néha, hogy mikor lesz ennek vége.
És soha
Pár év múlva végezhetek ismét tanfolyamot, addig is folyamatos önképzés, gyerek (igen ideírom, mert erről szól a kérdés), mindennapi ügyek, túlórák....
Miért neked kell kiszámolni, mennyit kell fizetned? A számlán nincs ott az összeg?
Miért kell leírni akárhova, hogy az utalás megtörtént???
Felmegyek a szolgáltató oldalára, ahova a saját laptopomon alapból be vagyok jelentkezve, beírom a kártyaszámom, és utal. Ennyi. Megkapom a visszaigazoló emailt az utalásról fél percen belül. A kártyámon kívül semmit nem kell beírnom. Sőt, azt se kéne, mert ott az opció, hogy elmentse, és akkor tényleg egy kattintás lenne.
Nem tudom, nálunk ki hogy utal, de én a legegyszerűbb módszert keresem mindig.
Figyelj, akinek gyereke van, az tényleg nyávogni fog, hogy nincs ideje, mert nincs. De ő döntött így. Én is elkezdhetnék postára járni, meg bepötyögni dolgokat mindenhova, meg tanulni, meg gyereket szülni, de akkor magamnak kreálom az "időtlenséget".
Van még, aki a számlák rendezését nem csoportos beszedési megbízással végzi?
Jéééé, valaki kimondta, hogy a felnőtt embernek nincs szabadideje, alvásra ideje.
Kb ezt vártam....
Jééé...
Egyébként "kedves" 72%-os, elárulhatnád, hogy te hogyan oldanád meg a helyemben, hogy kitörjek a jelenlegi helyzetemből, legyen egy jó végzettségem és ne monototinabbnál monotonabb munkákat kelljen vállalnom, kevés fizuért és munkanélküli időszakokkal tüzdelve, mint a szüleim?
Ja, eddig is tanultam, TDK-s, OTDK, önkéntesség, 4-5-ös jegyekkel diploma, azt kiegészítő végzettségek, jogsi, angolozás.
Csak mielőtt kapnám a kedves ívet, hogy tanulni kellett volna.
Arról meg nem tehetek, hogy évekig hallgattam, hogy nincs logikai készségem, alacsony az IQ-m, buta vagyok (nem ősöktől) ezalatt a neveltetés és egyéb körülmények miatt görcsösen és túl sokat tanultam, ezért az eredmények alá is támasztották fentieket....
Tehát hiába volt bennem a tanulási vágy, nem mertem rögtön mérnökinformatikus szakra menni.
Konkrétan le is beszéltek róla.
Érdekes, most sokkal jobb az agyam, pedig biológiailag mi változott volna?
Csak most az erősségeimre igyekszem koncentrálni és nem hagyom bemesélni, hogy buta vagyok.
Csoportos beszedés az még egyszerűbb, egyszer elintézed, onnan emelik a pénzt.
Nem ismerem az életed, nem tudom, mit hogyan kellene csinálnod. Azt tudom, hogy amiket itt felsorolsz, azokat hogy oldom meg én egyszerűbben. Ne vedd ám magadra, lehet, hogy én vagyok a totál hülye, de soha nem kellett nekem kiszámolnom, hogy mennyit fizessek egy szolgáltatónak.
Nem a felnőtteknek nincs idejük. Hanem azoknak, akiknek van gyerekük például. De ők úgy döntöttek, hogy az alvásnál, szabadidőnél fontosabb a gyerek. Ez olyan, mintha azt mondanám, szeretnék megtanulni dobolni, de zavar, hogy olyankor hangzavar van. Ez ezzel jár.
Ne nehezítsd meg a saját életed. Nem tudunk visszamenni az időben sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!