A felnőtt életben létezik szabadidő?
Én jelenleg esténként, munka után tanulok (ma is nemrég hagytam abba, lett volna még mit, de ma már pihenni akarok és mindjárt lefekszem).
Hétvégén suliba járok.
A háztartást is vezetnem kell, legalább minimálisan.
Hihetetlen az is, mennyi elintéznivaló van, mindig akad valami: ilyen bolt, olyan bolt, ide átutalás, oda, ilyen orvosi vizsgálat, amolyan, fogorvos, szerelő jön, mérőórát cserélnek... Állandóan van valami.
Munkatársam ugyan élete örömteli időszakát éli, de ez se könnyű.
Esküvőszervezés, rengeteg időt elvesz (ezt amúgy közelebbi ismerősöknél is vígignéztem), lakáskeresés, költözés... Brutál sok pénz, hitel, stressz, utánajárás, idő, energia.
Aztán jön a szülőség...
Na az meg aztán végképp... Szerintem az mindent követel.
Sportot és kreatív hobbikat felejtsük el, én-idő napi 20 perc, mondjuk az ágyban, lefekvés után, alvás előtt.
Ezen mindig sokat gondolkoztam, de pl most is láttam itt egy kérdést, ami konkrétan a sportot taglalja....
Egyik nap munka után elintéztem pár dolgot a plázában, mentem edzeni, este 8 előtt kicsivel indultam haza, tanulni.
Úgy köszönt a recepciós srác, hogy jó pihenést. Pihenés.... Jó vicc.
Na jó, de melyik kötelesség vagy az alvás rovására szakítasz időt arra, amire "szeretnél"?
Nem tanulsz, inkább ott roh.dsz változatos rossz munkahelyeken egy életen át, nem költözöl és maradsz albérletekben, nem tanulsz a gyerekkel, nem olvasol neki mesét, nem viszed edzésekre, még egy minimális rendet se tartasz otthon, makkegészséges vagy és nem kell orvoshoz járnod, de azért kontrollra se jársz el?
30 felé közeledek már.
Hát, körülvesznek engem dolgozó, gyerekes emberek, hát, 8-tól 5-ig dolgoznak, vagy még többet, utána loholás a gyerekért, otthon házimunka és tanulás a gyerekkel, majd ágyba ájulás.
Nagyszülő nem mindenhol kapható bármire is.
Amúgy gondolkoztam rajta még alvás előtt és tényleg összejött rengeteg elintéznivaló meg orvos is.
Orvos: évente fogkőszedés, évente fogorvosi kontroll, évente nőgyógyász, évente bőrgyógyász, évente egy labor. Ha valaki lelkiismeretes.
Bár nem vagyunk azok szerintem, most őszintén, de akkor ott vannak az alapbetegségek és a mindenféle bajok.
Nekem pl most komolyabb és drága fogorvosi kezelés kontrollja lesz, emellett fogkőszedés, emellett vérkép, már csak a koleszterinszintem miatt is, ami miatt nemsokára nem úszom meg a gyógyszert.
A kéményseprő, a villanyóra-, gázóra-, vízóraleolvasó is évente jön (nekünk legalább utóbbi nincs), meg kell szervezni beengedését, kulcsot adni valakinek. Erre szabit kivenni ugye azért luxus.
Ha van klíma, évente tisztíttatni.
Amióta háztartást vezetek, tapasztalom, hogy állandóan elromlik valami (akár apró dolog) vagy cserélni kell valamit. Ezért el kell menni külön barkácsboltba, vagy szerelőt hívni, vagy szolgáltatót kihívni, vagy felkeresni egy hozzáértő ismerőst.
Fentiekből már önmagában átlagosan havi 1-3 jut.
Emellett rengeteg ilyen-olyan apróság, ez+az van, állandóan.
Szerintem egyébként jó az időbeosztásom. Csak "időbeosztással" nagyon kevés idő nyerhető, inkább arra jó, hogy ne maradjon ki semmi.
Én rá is szoktam érezni, mit mivel együtt, mit mikor, milyen sorrendben érdemes és észben is tudom tartani a teendőket.
De most nem ez a kérdés. :D
Melyik életszakasz az, amikor valakinek van ideje pihenni?
Tényleg azt látom magam körül, hogy vagy tanulás és munka, vagy munka mellett tanulás, vagy az élet egyéb feladati pl költözés vagy gyereknevelés, vagy belefullad az ember a túlórákba, vagy a gyereknevelés mellett még tanulás.
Két ünnep között az egyik rokonlátogatásnál végig azt magyarázták nekem, hogy ma már az élet folyamatos tanulás, még sok tanfolyamot el kell végeznem és ha gyerekem lesz, az elegendő alvást és a szabadidőt úgy alapjáraton felejtsem el.
Nehogy már ilyen minimális orvoshoz mászkáláson akadj fenn.
Nekem ennél több betegségem van, pont most voltam kardiológiai kivizsgálások sorozatán. Bőrgyógyászhoz nem megyek, ha nincs panasz, de járnom kell szemészetre, a magas vérnyomás miatt, évente többször csinálnak labort nálam, mert vizsgálnak egy betegséget, fogászati kontroll és fogkőleszedést nálam egyben megoldják.
Mérőórát nem kell évente cserélni. Átutalás egy kattintás, szerelő ide évek óta nem kellett, vízórát kiírom az ajtóra, kis áramos szekrényt nyitva hagyom az Elműnek.
Plázában van az irodaház, ahol dolgozom, így a bevásárlást ott is el tudom intézni - de ha nem ott, akkor 3 percre van tőlem egy kis Tesco, 5 percre egy Penny, 7 percre Aldi, és 10 percre Interspar.
Egyedül a postára mászkálás zavar, mert sokat rendelek. Gyereket meg nem akarok.
Na jó, de melyik kötelesség vagy az alvás rovására szakítasz időt arra, amire "szeretnél"?
Egyik rovására sem. Van olyan nap/hét amikor nem tudok a hobbikkal foglalkozni, ez tény de ez nem állandó.
Nem tanulsz, inkább ott roh.dsz változatos rossz munkahelyeken egy életen át,
Sok éven át tanultam, hogy ne változatos rossz munkahelyem legyen. Sőt, az igazat megvallva addig voltak szar munkahelyeim, amíg tanultam mert diákmunkát csak éjszaka gyárakban tudtam vállalni. Egyébként meg hobbiból nyelvet is tanulok, heti 2 órát, csak az nekem a hobbi kategóriába megy attól függetlenül, hogy voltaképpen hasznos.
nem költözöl és maradsz albérletekben,
De, költözök ha meglesz az önrész egy saját lakáshoz/házhoz. Az meg sajnos nem két év ha nulláról indulsz. Addig mégis hol lakjak, a híd alatt?
nem tanulsz a gyerekkel, nem olvasol neki mesét, nem viszed edzésekre,
Írtam hogy nincs gyerekem és nem is akarok. Én elhiszem hogy akinek van, annak tényleg minimálisra csökken a szabadideje, de gyereket csinálni nem kötelező. Aki csinál, vállalja vele a nehézségeket is.
még egy minimális rendet se tartasz otthon,
Dehogynem. Az hogy nem sikálom napi 2 órán át a lakást, még nem jelenti azt hogy disznóólban élek. Egy porszívózás 10 perc, egy mosogatás szintén, egy konyha felsöprése/felmosása sem több. Összesen fél óra az életemből. Ha egyébként nem csinálok lomot, nem dobálom szét a szennyest stb. akkor nem fog szaladni a ház ennyi takarítással sem.
makkegészséges vagy és nem kell orvoshoz járnod, de azért kontrollra se jársz el?
Ebben a tekintetben szerencsés vagyok, 5 évente elkap egy nátha és annyi. Félévente-évente rászánok egy-egy napot, hogy elmenjek fogorvosi/nőgyógyászati szűrésre és ennyi. Évente egy üzemorvos. Mégis miért kellene dokihoz járkálnom ha nem vagyok beteg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!