Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A felnőtt életben létezik...

A felnőtt életben létezik szabadidő?

Figyelt kérdés

Én jelenleg esténként, munka után tanulok (ma is nemrég hagytam abba, lett volna még mit, de ma már pihenni akarok és mindjárt lefekszem).

Hétvégén suliba járok.

A háztartást is vezetnem kell, legalább minimálisan.

Hihetetlen az is, mennyi elintéznivaló van, mindig akad valami: ilyen bolt, olyan bolt, ide átutalás, oda, ilyen orvosi vizsgálat, amolyan, fogorvos, szerelő jön, mérőórát cserélnek... Állandóan van valami.

Munkatársam ugyan élete örömteli időszakát éli, de ez se könnyű.

Esküvőszervezés, rengeteg időt elvesz (ezt amúgy közelebbi ismerősöknél is vígignéztem), lakáskeresés, költözés... Brutál sok pénz, hitel, stressz, utánajárás, idő, energia.

Aztán jön a szülőség...

Na az meg aztán végképp... Szerintem az mindent követel.

Sportot és kreatív hobbikat felejtsük el, én-idő napi 20 perc, mondjuk az ágyban, lefekvés után, alvás előtt.

Ezen mindig sokat gondolkoztam, de pl most is láttam itt egy kérdést, ami konkrétan a sportot taglalja....

Egyik nap munka után elintéztem pár dolgot a plázában, mentem edzeni, este 8 előtt kicsivel indultam haza, tanulni.

Úgy köszönt a recepciós srác, hogy jó pihenést. Pihenés.... Jó vicc.

2019. jan. 18. 20:55
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Nyilvánvalóan példák voltak, amiket felsoroltam. -.-

A lakást már hadd ne hagyjam nyitva az óraleolvasónak :D :D

Nyilván nem évente jönnek mérőt cserélni, ez egy példa volt... De szerintem sejthető. -.-

Nekem a porszívózás azért minimum 30 perc, pedig gyors vagyok és nem alapos. De lakótársamnak, jóval kisebb szobában is több, mint 10 perc.

Erős túlzás az a 10 perc.

Vagy gyerek, vagy tanulás mindenkinek van munka mellett, úgy látom, a házimunka adott és ügyintézés és/vagy orvos is állandó.. Most sorolhatok példákat, de csak támadás lesz belőle.

2019. jan. 19. 14:29
 12/32 A kérdező kommentje:

Azért született meg bennem ez a kérdés, mert momentán ezen a héten ledolgoztam a 42,5 órát, sőt, minimálisan ugyan, de többet. Mellette tanultam, gyakoroltam és ugyan lehet, hogy rosszul tettem, de volt 3 órányi sport is, fele direkt itthon, idő-és pénzhiány miatt.

Aludtam 6-6,5 órákat.

Hétfőn főztem csak (pedig hobbim is és jobban ízlik a saját, mint a menzás, pénzhiány meg nincs is jó étkezde a melóhelynél), akkor is 15-20 perc előkészületeket igényelt a kaja, aztán készült magától a sütőben.

Szociális élet nulla, két hete csak Édesapámat láttam (a munkatársaimon kívül).

Ja, mostam, mosogattam, vásároltam, de egyebekben a lakás szalad. Rendszerető vagyok, de ez nem hatja meg pl. a port.

Emellett sok orvosos és ügyintézéses dolog jött össze most.

Tegnap munkaidő végén elmondhatatlanul fáradt voltam és zsibbadt az agyam.

Fogalmam sincs, mikor lesz ennek vége, szerintem leginkább soha... Tanulni egyébként mindig fog kelleni, ha nem is mindig ennyit.

Ha (már ha) találok valakit, vagy engem megtalál valaki, akkor aztán gyerekek... Nem 35 felett akarok szülni, sőt, lassan időszerűnek érzem.

Körülöttem mindenki gyötört, nem tudnak eleget aludni, mert nincs idő, amikor pedig fekszenek az ágyban, nem alszanak jól.

Mindenki fáradt, pénzhiányos, tanulni kényszerül vagy túlórázni.

Senki se egészséges, mindenki szed pár gyógyszert vagy kellene.

2019. jan. 19. 15:19
 13/32 A kérdező kommentje:

Akinek gyereke van, annak a gyerek hurcolásából és a vele való tanulásból állnak az estéi.

A szomszéddal is egyszer beszélgettem, ő is 6 óra alvásról és rengeteg tennivalóról számolt be. Szereti a férjét, a gyerekét, az életét, de a rohanást nem mindig bírja.

2019. jan. 19. 15:21
 14/32 anonim ***** válasza:

Nem a lakást hagyom nyitva, a kis szekrényt, amiben az óra van. Az a lakáson kívül van.

Továbbra sem értem. Én 10 percig nem tudnék mit porszívózni. Pedig azt szeretem. Egyedül élek, így csak akkor van kupi, ha kupit csinálok, de nem vergődöm végig a lakást.

Ami napi dolog, az a mosogatás. Ritkán főzök, de bögre, tányér mindig van. De az 2 perc.

Hetente kádat mosni, wc-t pucolni, felsöpörni/felmosni nem nagy cucc. A mosást meg sem említem, csak várni kell, hogy teregessek.

2019. jan. 19. 17:15
 15/32 anonim ***** válasza:
Nem támadlak, csak nem értem. Ha gyereked lenne, azt mondanám, ja, szar az élet. De így ez engem azért lep meg, mert eszméletlen szétszórt és lusta vagyok, és mégsem látom ennyire borúsan.
2019. jan. 19. 17:17
 16/32 A kérdező kommentje:

Jöhetsz hozzám házimunkázni.

A mosogatás 15-20 perc, néha nézem az órát, mert reggel szoktam, akkor frissebb vagyok.

Egy olyan takarítás, amit írtál, kádpucolással, mindennel órák, pedig gyors tempójúnak érzem magam és le se ülök.

Nem mindenhol vannak kívül a mérőórák.

Tavaly csak a gázost 3-szor kellett beengedtetni, 1 óracsere illetve a cégük átszervezése miatt 2 leolvasás volt.

A teregetés számomra unalmas, pepecs meló és percek. A száraz ruhák elrakása pláne, kissé össze is csapom, látszik is a szekrényen. :D

Egyébként hogyan lyukadtunk ki ide?

Az volt a kérdés, hogy felnőttként van e bárkinek is szabadideje, mert az ember vagy tanfolyamra jár, vagy egyetemre, vagy gyereket nevel.

Punkt.

Futok vissza tanulni, gyakorolni.

Nem sikerül, amit kellene, meg ez az anyag még nem érdekel, de a gyk-nál még az is jobb.

2019. jan. 19. 17:27
 17/32 A kérdező kommentje:

Ha annyira lassan csinálnám a dolgaimat vagy logikátlan sorrendben, nem férne bele annyi minden.

Szóval pont gyorsnak és jó időbeosztásúnak látom magam, csak embertelen sok dolognak kell beleférnie napi 4-4,5 órába és a hétvégébe.

Embertelenül soknak és úgy látom, ez még rosszabb lesz.

2019. jan. 19. 17:29
 18/32 Metionin ***** válasza:
Amúgy ha majd találsz egy normális társat akkor jobb lesz mert kettéoszlik a munka. Két ember nem csinál 2x annyi koszt mint egy, kitakarítani viszont ketten fele annyi idő. Na meg ha gyereked lesz, annak is lesz másik szülője akinek ugyanúgy ki kell vennie a részét az ide kapcsolódó tennivalókból.
2019. jan. 19. 18:06
 19/32 A kérdező kommentje:

Jó, de még a házimunkát érzem a legkevesebb tehernek.

Munka, túlórák, utazás, élethosszig tanulás, orvosok, ügyintézések, gyereknevelés mellett.

És akkor a sport is egy új, a modern kor által létrehozott szükséglet lett

2019. jan. 19. 18:40
 20/32 anonim ***** válasza:

De ezek akkor sem sok idő. Azt írod, ez a legkisebb problémád, de ezek szerint mégis nagy, ha ennyi időt elvesz tőled. Inkább megyek orvoshoz évi egyszer, mint órákig mosogassak.

Utoljára tavaly augusztusban voltam ügyet intézni. Ezek az élet részei, de úgy írod, mintha napi szinten krokodilokkal kellene küzdeni.

2019. jan. 19. 19:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!