Ti mit értetek el 22 éves korotokra? (gondolok itt okj, diploma, nyelvek, párkapcsolat, sport, versenyek)
Tudom, hogy az ember nem papíroktól lesz valaki, hanem a megszerzett tapasztalataitól, a jellemétől és a mentalitásától. De én nem érzem, hogy elértem volna bármit is az egyetemre bekerülés óta. Sőt, egyre kevésbé érzem, hogy helyem van itt...
Egy ideje elég erősen szorongok is emiatt.
Fontos lehet még, hogy elköltöztem a szüleimtől. Önállóan tartok fenn egy háztartást.
Nem akarok panaszkodni, sem másokhoz hasonlítani magam, csak érdekelne mások véleménye és helyzete.
Értelmes és komoly válaszokat szeretnék.
Igaz én még csak 20 vagyok de hamarosan 21 leszek szóval azért ha nem gond én is le írom.
Van egy érettségim és egy szakmám ami nem jól fizet és nem is tudom el képzelni magat benne ezért most tanulok egy másik szakmát de most úgy érzem ez nem nekem való.
Van egy B jogsim.
Jártam már szép helyeken.
Sportolni szeretnék de egyedül nem nagyon tudok teniszezni vagy kosarazni ezért ebben eddig még nem értem el sok mindent.
Régebben nagyon sok célom volt most már nagyon kevés, de már leginkább nincs is, pedig kéne.
Most lehet hogy negativ leszek de jártam már több helyen mert az egyik rokonom sofõr és hát ahogy látom sehol sem tökéletesek a dolgok bel és külföldön,ennek örülnöm kéne hogy sok helyen jártam már de már annak sem tudok nagyon örülni,mivel már lassan nem látom az élet értelemét, mindenki csak szalad a mai világba.
Barátnõm még nincs és nem is volt, de addig nem is nagyon szeretnék amíg nem rakom magamat rendbe és valamilyen célokat nem találok ki.
3 nyelven meg akarnák tanulni de eddig még nem nagyon halottam elõre Németül minimálisan tudok, angolul nem nagyon, spanyolul pedig csak pár szavat pedig szeretnék nyelv vizsgát is tenni.
20F
3 szakma, barátnő, főállás és sok cél :)
mindenkinek a saját életére kellene koncentrálnia nem a másikat nézni, hogy neki milyen jó/rossz
bárhogy is érzel most az ott a te életed, ha jó vagy rossz az is neked köszönhető! ha bármit szeretnél változtatni, akkor tedd meg
sokan elkezdik az egyetemet aztán ott hagyják, sokan nem amiatt, mert nem tetszik nekik, hanem mert az akkori tudásukkal találnak olyan munkahelyet ahol sokkal többet tudnak tanulni és tapasztalni, mint az egyetemen (ez elég gyakori)
vannak akik csak arra jönnek rá, hogy őket mégsem érdekli az adott irány, szakma
a te életed, a te boldogságod, ha neked ez nem jó így, akkor változtass! ne másoknak akarj megfelelni, nem azok a másik fogják élni az életedet!
18-21 eves koromig kijarogattam Gorogorszagba szezonalis munkara, animatorkodni hotelekben.19 evesen lerettsegiztem, aztan elmentem egyetemre nappali tagozatra. Felevet lehuztam, aztan passzivaltattam magam, 6,5 honapra kimentem Kretara. Amikor hazajottem, visszamentem a suliba, de levelezore. Utana volt meg egy 4 honap gorog. Most 1 eve, hogy egy multinal dolgozim teljes munkaidoben, mellette csinalom a sulit, most vagyok harmadeves.
Angolbol felsofokum van, nemetbol szakmai kozep a suli miatt, most megyek a heten hollandbol kozepfokuzni.
Egyedul elek egy baratnommel 2 eve.
Parkapcsolat teren nem voltam tul sikeres, most lett parom, de meg friss, 1,5 honapos kapcsolat, de ugy nez ki, hogy most ez jo lesz. :)
Szabadidom nem sok van, a mostani munkam sem a szivem csucske, hianyzik a porges, de ugy vagyok vele, hogy amig a diploma meg nem lesz, addig jo itt, utana majd hatha lesz valami olyan, amit elvezni is fogok. Nagyon szeretnek stewardess lenni. :)
22/L
Egyelőre 21 vagyok, most tanulok, van egy stabil párkapcsolatom, és összesen három havi munkatapasztalatom. Van két nyelvvizsgám, de sokat felejtettem, a sport, amit egy jó darabig csináltam, úgy néz ki hobbiszinten is árt nekem, így azt most hanyagolom. Középiskolában sok versenyen voltam, jó eredményekkel, mióta egyetemen vagyok ez is kimaradt. Viszont tanulmányilag az egyetemen is megállom a helyem, jól megy, és szeretem is csinálni. Kollégiumban lakom.
22 éves koromra ha minden jól megy, lesz egy diplomám is, fel fog fejlődni a nyelvtudásom és el szeretnék kezdeni egy OKJ-s tanfolyamot is. Egyelőre én is azt érzem, hogy az egyetemre kerülésem óta keveset értem el, főleg a lehetőségekhez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!