Egyetemre csak okos emberek járnak?
A lexikális tudás és az intelligencia két különböző dolog, és nem mindig jár együtt. Olvass, tájékozódj sokat, legyél nyitott sokféle témára, és érdekesebb leszel, minthogy a diplomát számonkérjék rajtad.
Akinek a papír a fontos é sznob, az úgysem téged keres.
# 3/4 Időpont ma 08:39
Kár ezekbe a vicc!
#6 Nálam meg pont fordítva történt, egyetem helyett szakácsnak megyek. :D Ha elvégzem, szinte azonnal munkába tudok állni, míg diplomával jó eséllyel állástalan lennék egy ideig, főleg, hogy bölcsészkarra terveztem menni. :D
A kérdésre is válaszolva, nem, nem csak okos emberek járnak egyetemre, sőt, némelyikük buta, mint a föld. Nem tudnak egy kohézív szöveget sem megalkotni, a logikus gondolkodást hírből sem ismerik. Sok ilyen van. Persze tényleg megvan az a réteg ott, aki egy hihetelen aggyal van megáldva.
NA nee.
Az hogy valaki okos, nem egy díszes papírban mérik.
Nekem egy szakmám és egy alapszakos diplomám van, szakmában dolgozom, nagyon szeretem. De anyósom folyton érezteti, hogy a picifiának, bizony diplomás lányt képzelt el, metserszakosat, mert az olyan, mint a régi diploma. (Nem tudja, hogy nekem van egy, de csak dísznek.)
Számomra az az okos ember, aki képes gondolkodni, kérdéseket feltenni,lát és hall, érez, összelegóz dolgokat, következtet, és nem pedig egy betanult dolgot hangoztat, hogy az úúgy van, mert azt mondták. Ehhez, amit felsoroltam, pedig diploma nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!