Miért nem értik meg az időhiányt, más hogy-hogy nem időhiányos?
9 óra a munkahelyen, 1,5 óra utazás oda-vissza összesen, mindennapi teendők, mint evés, tisztálkodás, rámolás, házimunka minden napra legalább egy valami jut, nekem ezek 2-3 óra, legyen átlag 2,5.
Ez eddig 13 óra.
8 óra alvás esetén 21 óra.
3 óra marad minden másra, ami nekem punnyadás, tanulás, sportolgatás.
Állítólag másnak 5-6 órája is van délután, hogyan?
Felkelek.
10 perc alatt locsolok (egyik hobbim a növények), a fürdőszobába készítem a ruhámat, felveszem a sportrucit, összekészítem a táskámat, amit kivettem belőle, visszarakom/mellérakom, mosdó, ivás, ja és elrakom az ágyneműt.
10 perc múlva 20 perc torna vagy 30-40 perc futás.
Utána reggeli, ez 30 perc mindennel, ha elhúzódik, akkor majszolom a szenvdicset, mialatt turmixot készítek; de szeretek lágy tojást csinálni stb.
Utána irány a fürdő, ez azért fogmosással, zuhanyzással, felöltözéssel, fésülködéssel, cipőfelvétellel, mindent lekapcsoltam, elzártam, kihúztam együtt 20-25 percet kitesz azért.
Jó, ezek egy részét lehet este, nettó idő ugyanennyi, kivéve a ruhakiválasztást, mert reggel úgyis meggondolom magam.
Estére marad a mosogatás, három edényt nem éri meg, mert a fürdőszobai vízmelegítőből nem ér oda a melegvíz; a nálam is tényleg heti egy mosás, és a bevásárlás(ok).
Nyilván takarítani hétvégén szoktam, bár mosni is, ha egy mód van rá.
Máshogy már nem tudom.
De tény, hogy máshogy rohanásnak érezném, és max 20-30 percet nyernék vele... Akkor arról írnék ki kérdést, hogy nem kevés 3,5 óra, nem pedig arról, hogy nem kevés 3 óra.
A másfél óra ingázásban kétszer 25 percet ülök a villamoson, nyilván elfoglalom magam, legrosszabb esetben zene közben elgondolkozom, de nekem ez is pihenés. Volt már angolozás, máskor cikkeket olvasok. Hála Istennek általában le lehet ülni, de ha nem, akkor 3 megálló múlva, tehát ez nyilván pihenés hála Istennek.
Ki dolgozik 8 órát?
Ha csak fél óra az ebédidő és pénteken nincs az előbb elmenős baromság, akkor is 8,5 órát van az ember a melóban, nem?
De több helyen állásinterjúztam, ahol minden nap egy óra ebédidő van, tehát 9 óra bent, pénteken is!
Ki dolgozik 8 órát?
Az ebed idő benne van a 8 oraban, igazabol d.u 4 helyett mar 3.50-kor kapun kivul vagyok. Szoval meg 8-at sem.
Én sem hajtom magam halálra, de azért 3-4 óra evés-zuhanyzás, "rámolás" címszóval azért sok minden napra.
De ugye kifogás mindig kell.
Nekem is volt ismerősöm, aki azért nem ért rá összefutni, mert "holnap dolgozik és össze kell készülni". Meg hivatkozott arra, hogy mosnia kell... :D
Nekem ez kicsit "semmi dolgom de annyi dolgom van" szindrómának tűnik. Mikor valaki a mindennapi teendőit is beállítja végtelenül fontos és időigényes feladatként, mintha ezt mások nem megtennék (és mégis marad idejük).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!