Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem értik meg az időhián...

Miért nem értik meg az időhiányt, más hogy-hogy nem időhiányos?

Figyelt kérdés

9 óra a munkahelyen, 1,5 óra utazás oda-vissza összesen, mindennapi teendők, mint evés, tisztálkodás, rámolás, házimunka minden napra legalább egy valami jut, nekem ezek 2-3 óra, legyen átlag 2,5.

Ez eddig 13 óra.

8 óra alvás esetén 21 óra.

3 óra marad minden másra, ami nekem punnyadás, tanulás, sportolgatás.

Állítólag másnak 5-6 órája is van délután, hogyan?

2018. aug. 13. 16:53
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Felkelek.

10 perc alatt locsolok (egyik hobbim a növények), a fürdőszobába készítem a ruhámat, felveszem a sportrucit, összekészítem a táskámat, amit kivettem belőle, visszarakom/mellérakom, mosdó, ivás, ja és elrakom az ágyneműt.

10 perc múlva 20 perc torna vagy 30-40 perc futás.

Utána reggeli, ez 30 perc mindennel, ha elhúzódik, akkor majszolom a szenvdicset, mialatt turmixot készítek; de szeretek lágy tojást csinálni stb.

Utána irány a fürdő, ez azért fogmosással, zuhanyzással, felöltözéssel, fésülködéssel, cipőfelvétellel, mindent lekapcsoltam, elzártam, kihúztam együtt 20-25 percet kitesz azért.

Jó, ezek egy részét lehet este, nettó idő ugyanennyi, kivéve a ruhakiválasztást, mert reggel úgyis meggondolom magam.

Estére marad a mosogatás, három edényt nem éri meg, mert a fürdőszobai vízmelegítőből nem ér oda a melegvíz; a nálam is tényleg heti egy mosás, és a bevásárlás(ok).

Nyilván takarítani hétvégén szoktam, bár mosni is, ha egy mód van rá.

Máshogy már nem tudom.

De tény, hogy máshogy rohanásnak érezném, és max 20-30 percet nyernék vele... Akkor arról írnék ki kérdést, hogy nem kevés 3,5 óra, nem pedig arról, hogy nem kevés 3 óra.

A másfél óra ingázásban kétszer 25 percet ülök a villamoson, nyilván elfoglalom magam, legrosszabb esetben zene közben elgondolkozom, de nekem ez is pihenés. Volt már angolozás, máskor cikkeket olvasok. Hála Istennek általában le lehet ülni, de ha nem, akkor 3 megálló múlva, tehát ez nyilván pihenés hála Istennek.

Ki dolgozik 8 órát?

Ha csak fél óra az ebédidő és pénteken nincs az előbb elmenős baromság, akkor is 8,5 órát van az ember a melóban, nem?

De több helyen állásinterjúztam, ahol minden nap egy óra ebédidő van, tehát 9 óra bent, pénteken is!

2018. aug. 13. 19:01
 22/28 A kérdező kommentje:
Ja, és olyan ember vagyok, aki akkor is pakol, amíg a locsolókannába folyik a víz (olyan helyen kényelmes megtöltenem, ahol lassan folyik), ha főz, kezdő háziasszonyként is 3 rózsa ég egyszerre és végiggondolom, hogy amíg dinsztelődik a hagyma, addig felvágom a csirkemellett vagy előkészítem a fűszereket stb.
2018. aug. 13. 19:06
 23/28 anonim ***** válasza:
Nekem fizetik az ebédidőm 😃
2018. aug. 13. 19:27
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Ki dolgozik 8 órát?

Az ebed idő benne van a 8 oraban, igazabol d.u 4 helyett mar 3.50-kor kapun kivul vagyok. Szoval meg 8-at sem.

2018. aug. 13. 19:52
 25/28 anonim ***** válasza:
elrakod az ágyneműt :D ezen jót röhögtem. meg a ruhakikészítésen. hány éves vagy? :D
2018. aug. 13. 20:03
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Én sem hajtom magam halálra, de azért 3-4 óra evés-zuhanyzás, "rámolás" címszóval azért sok minden napra.

De ugye kifogás mindig kell.

Nekem is volt ismerősöm, aki azért nem ért rá összefutni, mert "holnap dolgozik és össze kell készülni". Meg hivatkozott arra, hogy mosnia kell... :D

Nekem ez kicsit "semmi dolgom de annyi dolgom van" szindrómának tűnik. Mikor valaki a mindennapi teendőit is beállítja végtelenül fontos és időigényes feladatként, mintha ezt mások nem megtennék (és mégis marad idejük).

2018. aug. 13. 20:10
 27/28 anonim ***** válasza:
a ruhakikészítést én is csinálom, azoknak jó, akik reggel nagyon álmosak, nincs erejük semmin gondolkodni, vagy nagyon korán kelnek, esetleg hajlamosak késni, és ennyivel is rövidebb. egy tanács: hétvégén gondold végig, mit fogsz felvenni a héten. nem zoknira pontosan, de úgy sacc per kábé, hogy ha esni fog az eső, akkor a fekete pulcsit fel tudom venni most a barna nadrághoz,ha mégis meleg lesz, a zöld gatyát. én így hét elején összerakom egy-egy vállfára, mit fogok felvenni a héten.
2018. aug. 15. 23:45
 28/28 anonim ***** válasza:
Én megértelek kérdező én is úgy érzem, hogy állandóan rohanok , kapkodok mindent gyorsan kell csinálni....valószínű én is szöszmötölős vagyok , bár ahogy elnézem mások lakását, lehet hogy inkább csak igényesebb vagyok a rendre és a tisztaságra.A ruhákat én is szeretem nyugodtan kiteregetni bár őszintén szólva még soha nem számoltam meddig tart..:D a fürdés nálam még tovább elhúzódik akár...nekem az maga a paradicsom ..a feltöltődés...őszintén fogalmam nincs hogy a francba tudnak az emberek 5 perc alatt letusolni hajat mosni testápolózni minden hülyeség..nyilván valaki heti 2* mos hajat aztán jólvan ...kicsit bevizezi magát és kész a fürdés...hát különbözőek vagyunk az biztos...én is mindig ezt érzem amiket írsz, hogy kapkodok mindennel..nekem is több énidőre lenne szükségem dehát ez van...próbáld beosztani határidőnaplóba az idődet más tippem nincs...lehet én is megpróbálom, dehát olyan idegesítő , hogy az embernek még a szabadidejét is meg kell tervezni, hogy minden beleférjen..:D talán járj el edzeni valahova fix időpontra .. szervezd meg a takarítást...és komolyan....én is állandóan csilli-villire pucoltam a lakást minden nap , de rájöttem , hogy teljesen felesleges....hagyd a francba néha és helyette ülj le olvasgatni...írják , hogy olvass a buszon...hát nem tudom nekem személy szerint hányingerem lesz ha a buszon olvasok vagy akár ha telefont nyomkodok....:D szóval ha te is hasonló vagy akkor hiába próbálsz olvasgatni ...főleg ha tömeg van és mindenki csiripel körülötted...:D szóval na ...nem tudom mi a megoldás...sokszor agyalok én is rajta , hogy vannak emberek akik este érnek haza és konkrétan az életük abból áll hogy meló vacsi fürcsi és alvás ...merthogy aki 6 körül ér haza mire megvacsizik lezuhanyozik stb és természetesen már 10 kor alszik, annak fogalmam nincs hogy van ideje olvasni, tanulni , a párjával egy kis időt eltölteni stb....én nem tudom...lehet velünk van a baj kérdező..:D
2019. febr. 27. 21:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!