Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vásárolnál olyan cégtől,...

Vásárolnál olyan cégtől, amiről megtudnád, hogy a dolgozókat nem jelentik be, vagy a túlórapénzt csak feketén kapják?

Figyelt kérdés
2017. nov. 29. 19:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
34%
Ha szükségem lenne a termékükre, akkor igen.
2017. nov. 29. 19:45
 2/19 anonim ***** válasza:
16%
Mi a baj ezzel? Ez a rohadt magas adók miatt van! Olcsóbb a munkaerő így, még ha cserébe többet is fizet a dolgozóknak..nekik se viszi el az adó a fizetésük felét..Aztán ha te nem vásárolsz a cégtől azzal mit érsz el? Ez ilyen sok hűhó semmiért.
2017. nov. 29. 19:47
 3/19 A kérdező kommentje:
És ha máshol is megveheted ugyanazt?
 4/19 anonim ***** válasza:
6%
Ha nekem ad számlát, akkor nem igazán érdekel, hogy a dolgozóval mit csinál. Az legyen a dolgozó baja.
 5/19 A kérdező kommentje:
Ilyen helyen dolgozom, de nem éri meg igazán. A fekete után nem adóznak, ergo, az után nem jár semmi, ami a tiszta után jár, ha csődbe menne a cég, a feketét nem számolják a munkanélküli támogatás alapjához, ha gyerekem lenne, a fekete nem számít be a CSED-be, GYED-be, ha elesek a csúszós járdán, mert nem takarítják és kezem vagy lábam töröm és nem tudnék dolgozni, a táppénzhez nem számolják a fekete pénzeket.
2017. nov. 29. 19:50
 6/19 anonim ***** válasza:
67%

Jajj, hagyjuk már ezt az undorító álszenteskedést.

Hányan is veszik félmillió forintokért az ájfónt, amit kínai munkások egy marék rizsért raknak össze?

Senkit nem érdekel a másik ember szenvedése, amíg nem a szeme előtt történik (akkor is inkább csak arrébb megy, hogy ne lássa).

2017. nov. 29. 20:06
 7/19 A kérdező kommentje:
Csak érdekelt mások véleménye. Egyébként jelenleg is állást keresek, mert én nem akarok sokáig így dolgozni. Amíg nincs jobb, addig meg fizetem ebből a számlákat.
2017. nov. 29. 20:09
 8/19 anonim ***** válasza:
13%
Persze, azért nem jelentik be, mert nagyon magasak az adók, az országban az összes cég trükközik. Amelyik meg nem az már rég csődbe ment a magas adóterhek miatt.
2017. nov. 29. 20:15
 9/19 anonim ***** válasza:
28%

Ha jó vétel a termékük, akkor igen.

Nem az én feladatom a dolgozók problémáját megoldani, az az ő dolguk.

És értelme sincs. Ha senki nem vásárol tőlük, akkor csődbe mennek, vagyis a dolgozók ugyanott vannak, mintha kilépnének maguktól. Egyébként kérhettek ellenőrzést a cégre.

2017. nov. 29. 20:20
 10/19 A kérdező kommentje:
Én dolgoztam már teljesen tisztán, szóval nem csak olyan cégek vannak, akik ilyenekkel trükköznek. Most az a célom, hogy visszakerüljek olyanhoz. Tudom, hogy magasak az adók, de azt is tudom, hogy vannak olyan cégek, akiknek nem okozna anyagi terhet rendesen bejelenteni a dolgozóit, mert van akkora bevételük (függetlenül attól a cégtől, ahol most vagyok).
2017. nov. 29. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!