Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kezdek agyfäszt kapni a...

Kezdek agyfäszt kapni a melegtől. Ti hogy viselitek, milyen módon védekeztek ellene?

Figyelt kérdés
Kor, nem is jöhet. 👌
2017. aug. 3. 22:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Lakás besötétít, redőny leenged, ablakom résre nyitva marad, ventilátor megy. Kb. 30-31 fok van a szobámban. A főzést lehet nagyon megszenvedni, holnapra vásároltunk inkább konzerveket (sólet, babgulyás).

Anyám ma elment 2 utcányira egy "hivatalba" megérdeklődni valamit és taxival jött vissza, na erre sem volt példa az elmúlt 30 évben.

2017. aug. 3. 23:15
 12/17 anonim ***** válasza:
Ha nagyon melegem van elmegyek kocsikázni. :D Autóban legalább van klíma, nem épp gázolajtakarékos megldás, de ez van. :D
2017. aug. 3. 23:56
 13/17 anonim ***** válasza:
50%
Én nem tudok aludni és egyáltalán nem is álmosodok.
2017. aug. 4. 01:12
 14/17 anonim ***** válasza:
67%

Leírtak már minden érdemlegeset, de toldom még azzal, hogy ha nagyon túlmelegszem általában lemosom a karjaimat majdnem hideg vízzel és naponta többször vágyakozva nézem az idokep.hu-n hogy mikor jön a lehűlés.

23N

2017. aug. 4. 09:38
 15/17 anonim ***** válasza:
50%

Reggel még viszonylag elviselhető a hőmérséklet, bár ma már izzadtam :)

Napközben a munkahelyemen szerencsére van klíma, így nagyon kellemes idő van.

Otthon le van sötétítve minden, de sajnos a falak átveszik a meleget, így mikor hazaérek kb majdnem olyan, mint egy szaunában.

Hideg vizet iszom, és néha le is tusolok délutánonként többször. Olyan este 8 felé kinyitom az ablakot. Hiába meleg a levegő, de legalább jár.

Nagyon ki tud meríteni ez az idő. Egy hete még munka után otthon kint dolgoztam, most meg olyan kimerült vagyok, hogy az ágyról alig tudok felkelni :) 35F

2017. aug. 4. 09:50
 16/17 anonim ***** válasza:
24%

17/f

Én engem nem érdekel. Felfogás kérdése.

Járok edzésre (boksz) szoktunk kint futni, lépcsőzni stb. Az edző annyit mond hogy hülyeség nyáron pihenni.

Itthon is dolgozok, eddzek.

Céljaim vannak amiket megvalósítok -70 és +70 fokban is.

2017. aug. 4. 13:49
 17/17 anonim ***** válasza:

A főzésről múltkor nem írtam, azért az is megváltozik.

Mindig egyszerű ételeket eszünk, az nem melegít oly sokat, a konyha amúgysem szokott 25 Celcius fölé melegedni, de pl. a befőzés (ma szederlekvár és körtebefőtt készült) a házon kívül történik. A lekvárnál főleg fontos volt ez, mivel az sok vizet elpárologtat s egyéb se hiányzik a konyhában, mint a hőmérséklet s a páratartalom együttes növekedése... A kenyéret is kint sütjük (múltkor nem, mert épp lehűlés volt), de a bográcsos ételek (bármi, ami elég nedves és nem pici mennyiség) is kint készülnek, én meggyújtom s egészségesre összehozom a tüzet, majd bemenekülök, a párom pedig kibírja a második részt, közben locsol az árnyékban, ami azért segít neki :).

Ha nagyon fontos lenne, kihagyhatnánk az egész főzést, ha a nyersvegánoknak évtizedekig megy, akkor nekünk is OK lenne napokra, bár egy tükörtojás 1 perc... Semmi szín alatt nem főzőcskéznék órákig egy meleg konyhában, felesleges.

2017. aug. 4. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!