Olyan mintha a nők csak eszközök lennének de Isten miért akarhatta így?
Nem eszközök. Nem akarta így Isten.
A történelem során a nőket viszont valóban kezelték eszközként, másodrangúként. De manapság ez már a legtöbb helyen nem így van.
A nők nem is mindig gyengébbek. Ez sem nemfüggő már. Egy csomó gyenge férfi van és egy csomó erős nő.
Egyébként meg a női dolgokkal szemben mondhatnánk, hogy hagyományosan meg a férfi feladata a család eltartása, mindig erősnek lenni, mindig tudni, hogy mit kell tenni. Azért ez sem egyszerű, nagyon megterhelő a nagy felelősség.
Nem így van ez. (A szex bizonyára tévedésből került ott nálad a hányinger elé a szenvedés sorozatba.)
Kezdjük azzal, már a születéskor sérülékenyebbek a fiúk- nagyobb a fejük. Később is több szenvedés jut nekik, mint gondolnád. Előbb is halnak.
*
"Hisztéria. Veszedelmes betegség, kötelezően kellene gyógyítani. Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
Karinthy Frigyes
Szerintem meg pont olyan, mintha a férfi csak egy eszköz lenne a megtermékenyítéshez. Egy adag spermán kívül semmi szükség rá a faj fennmaradásához.
Valószínűleg ezért van meg a férfiakban erősebben az alkotási vágy, hogy célt adjon az életüknek és létrehozzanak valami maradandót.
Egyébként három gyerekem van: oké, hát a szülést kihagytam volna. :) De terhesnek lenni, szülni és szoptatni jó dolog. Egyáltalán nem teher, szenvedés vagy önfeláldozás. Sok apa szenved attól, hogy ezekből a csodálatos dolgokból kimarad, és hogy a szoptatás olyan szoros kötelék anya és gyermek között, amit ő nem tud megtapasztalni.
Az, hogy a gyerekvállaláshoz adod a tested, az nem lealacsonyító. Sőt! Ha belegondolsz: hihetetlen "születéstől". Két pici sejtből létre tud hozni a tested egy önálló embert! Ennél nagyobb erő nincs. ;)
Legyél rá büszke!
6. Vagyok.
Ilyenkor van az, hogy a pasi mehet a búsba, mert nincs rá szükség. Egy igazi nő sokkal erősebb, mint sokan hiszik: rengeteg anya neveli egyedül a gyereket.
Csak az ilyen nőverő gyökerek szeretik elhitetni, hogy nőként kevesebbet érsz és gyenge vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!