Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért akarnak az emberek...

Miért akarnak az emberek Isten helyett ítélkezni, s határozni mások felett?

Figyelt kérdés

Nyilvánvalóvá tette mi az Ő akarata, s azt is,hogy egyszer majd mindenki elé kerül, s elszámol a cselekedeteivel.

Miért akarnak az emberek "istenesdid" játszani? (Gondolok itt az LMBTQ közösségre például akik senkinek sem ártanak. Ellenben persze ez a gyilkosokra, bűnözőkre nem vonatkozik.)

2017. márc. 11. 13:54
 1/10 A kérdező kommentje:
Kicsit félreérthető lehet, szóval hogy világos legyen az őket ért támadásokra gondolok.
2017. márc. 11. 14:00
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem hiszek Istenben, úgy olvasd.

Van akik tapasztalatból ítélkeznek, míg mások pusztán tények, amik sokszor nem igazak, alapján.

2017. márc. 11. 14:03
 3/10 anonim ***** válasza:
61%

ateista vagyok nem hiszek "istenben", sok vallásosról meg ne is beszéljünk, hogy ők hogyan ítélkeznek...

megszületek és egyből bűnös vagyok? na menj már :D

nem csináltál semmit és már bűnös vagy :D

a papok tömik az emberek fejét a hülyeségekkel, oké erkölcsöt ad meg irányt, meg közösség tagjai...

de agymosás az egész!

mindenki éljen úgy, hogy legyen boldog, de ne más emberek kárán!

gondol amit akar, tesz amit akar, de ne ártson másoknak...

24F

2017. márc. 11. 14:09
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem igaz tény nem létezik szerintem.

Az a bajunk hogy felszínesek, önteltek vagyunk(attól még hogy a világot megkaptuk nem vesztettük el a szolgaságunkat. Van Urunk, s más embertársainkkal együtt mindnyájan hozzá tartozunk. Mindenki egyenlő!

Csak mohók, hatalomittasak,s telhetetlenek lettünk. (Tisztelet persze a kivételeknek!)

2017. márc. 11. 14:17
 5/10 anonim ***** válasza:
"A rosszakat el kell ítélni. Akik bűnösek, szenvedjenek."
2017. márc. 11. 14:26
 6/10 anonim ***** válasza:
Azért mert néhány ember megérdemli a büntetest!es mert ilyen az emberi természet ha valaki árt nekünk képesek vagyunk százszorosan megtorolni
2017. márc. 11. 14:33
 7/10 A kérdező kommentje:

Kedves #3-as!

Fontos a közösség szerinten az embernek, hisz társas lények vagyunk, de abban sajnos igazad van, hogy sok az elfajzottság a vallásokban. Elferdítik a tanításokat.

Jómagam sem vagyok megkeresztelve(s más vallást sem követek) csak próbálom megismerni az Uram, s hű lenni hozzá.

2017. márc. 11. 14:34
 8/10 A kérdező kommentje:

Kedves #5!

"Szeressétek egymást!"

Ha fanatikusan, agresszió gerjesztésének akaratával akarunk értelmezni(elferdíteni) akkor tartsuk magunkat a megkövezésekhez is(le vannak írva úgyszimt). "Ja, azt már nem! Még megégetnénk magunkat!"

2017. márc. 11. 14:44
 9/10 anonim ***** válasza:

Isten ha létezik, akkor se tesz igazságot (olyat amire mi gondolunk) a földi élet során, ezt elég könnyű (szerintem) belátni. Ezért szükség van törvényekre, hogy egymás mellett megtudjunk élni, mivel ha mindenkinek a saját lelkiismeretére hagynánk a dolgokat itt anarchia lenne. Ezeket a törvényeket ellehet fogadni, vagy ellehet menni innen. Ha valakinek nem tetszik az hogy törvények vannak, menjen el egy lakatlan szigetre, s ott csináljon amit akar.

Aztán az önbíráskodás az megint más dolog, bizonyos mércéig szükség van rá, pl. régebb belefért az hogy a nevelőd fizikailag fenyített, mostmár ez pl. nem fér bele, de vannak még ma is ehhez hasonló "megengedett", "enyhe" önbíráskodások, amiket lehet csinálni jogi szervezetek nélkül is, vagy esetleg kisebb kihágások keretében. Pl. most a mobiltelefonnal nem tudom mi a szitu, de ha a diák órán telefonozik, a tanárok sok esetben megteszik hogy elveszik tőle.

Aztán van még egy harmadik eset is, mikor pl. falun a rendörség nem csinál semmit, feljelented a tolvajt 1., 2. , 3.-ra, akkor se segítenek rajtad, ekkor is szerintem egy bizonyos kereten belül önbíráskodhatsz, habár ez is kihágás, vagy bűncselekmény, viszont vannak esetek, mikor nincs más megoldás. Jogilag lehet ha bűn, de vannak esetek mikor erkölcsileg nem az. Mivel mit csinálj? Ő lopja a tyúkjaidat, a rendőrség röhög rajtad, akkor szerintem az emberek 50%-a vagy több fogná magát, elmenne az illetőhöz haverokkal s vissza venné a tyúkot.

S aztán van a 4. kategória mikor a rendörség, és minden nélkül valaki azt hiszi hogy ő a világ közepe, mindenki más hülye és hogy ő dönti el ki érdemel büntetést és ki nem, és önbíráskodik. Na ez jogilag és erkölcsileg is bűnös (szerintem). Az ilyen emberek hibbantak. És hibbant emberek mindig is lesznek.

Nem tudom te ezek közül melyikre gondoltál :). Én így látom a dolgokat.

2017. márc. 11. 15:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem másban hiszek, hanem saját magamban.

Amikor „ítélkezem”, akkor csak a saját értékrendemben helyezem el az illetőt. Nyilván neki is vannak értékrendjei, stb... ezek igazán nem számítanak. Ami számít, az a társadalmi értékrend, és azokon belül is a szabályokba foglalt dolgok, így nálunk ezek az alkotmány, a btk, ptk stb...

Namost aki ezen szabályokat nem tartja be, az nyilván büntetést érdemel.

Aki ezen szabályokon felül kap ítélkezést, az pedig ugyan elgondolkodhat azokon, amit hallott, de ami tény... ha a hülyeséget elhiszi, akkor saját magának fog hinni.

Tehát én lefikázhatok mást amolyan véleménynyilvánításként, és ha inge, akkor vegye magára, ha nem, akkor meg ne!

2017. márc. 12. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!