Nők miért nem foglalkoznak tudományokkal, gazdasággal és politikával? Bármi ilyen konferenciára járok kb 2-5% a női részvétel.
38:
Nem, nem fogytak el. Egyet sem hoztam ide neked, mert nem érvelek nyelvöltögetős szmájli szinten, hovatovább elég nevetséges ezen a nívón "érveket" követelni.
Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Te nyelvet nyújtogatsz, erre VÁLASZUL én kiröhöglek.
Erre te azt hiszed, hogy "megnyerted a vitát" (ami nem is volt, direkt, mert nem mentem bele).
Akkor hidd ezt. :))
Szívesen.
Kérdező: mint említettük: a te érvelési hibád az állító kérdés.
Ennyire ne frusztráld magad a nők miatt. Nagyon megbántottak?
Tényleg túl sok időm van.
Nők aránya társadalmi, gazdasági területen a felsőoktatásban, oktatók, óraadók (de összeszámolni nem fogom, saccra 50-50):
# 44/44 Időpont ma 13:29
Ezzel a linkkel mit akarsz bizonyítani?
Pld. megnéztem az "Elmélettörténet Tanszék"-et.
A vezetője nő.
3 férfi és 3 nő oktató.
1-1 férfi profeszor emeritus és óraadó.
Szociális Munka Tanszék
vezetője nő
6 férfi és 11 nő oktató
1 férfi és 1 nő professor emeritus
7 férfi és 11 nő óraadó
"És mi a gond? Annyi volt az alapfeltevésem, hogy közel 50-50% a nemek aránya, a példáid alapján ez be is jött."
Szerintem nagyon elbeszélünk egymás mellett.
Én az első forrást annak a cáfolatára hoztam, hogy az arány a felsőoktatásban 20:1-hez lenne a férfiak javára.
Erre kezdted el, hogy fókuszaljunk a mérnökökre, mert az a fontos.
Ezek az emberek (akik tanítanak az egyetemen) járnak gazdasági, poltikai témájú konferenciákra, te pedig azt írtad, hogy amikor te ilyen konferenciákra jársz (erősen kétlem egyébként, hogy bármilyen konferencián vettél már részt életedben), ott 2-5% a nők aránya. Ezt máris cáfoltam akárcsak az óraadók listájával, mivel a konferenciákon is ők adnak elő, nem egyet láttam az egyetemen, ugyanannyi női előadó volt, mint férfi.
Nyilván vannak férfiak számára vonzóbb területek az informatika, gépészet, stb., de onnan sem gondolom, hogy ki lennének túrva a nők, egyszerűen csak kevesebb nőt érdekel ez a téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!