Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nők miért nem foglalkoznak...

Nők miért nem foglalkoznak tudományokkal, gazdasággal és politikával? Bármi ilyen konferenciára járok kb 2-5% a női részvétel.

Figyelt kérdés
Így nem maradnak le a kultúráról, társadalomépítésről, jól fizető állásokról?
2017. febr. 2. 09:35
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:

38:

Nem, nem fogytak el. Egyet sem hoztam ide neked, mert nem érvelek nyelvöltögetős szmájli szinten, hovatovább elég nevetséges ezen a nívón "érveket" követelni.

Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Te nyelvet nyújtogatsz, erre VÁLASZUL én kiröhöglek.

Erre te azt hiszed, hogy "megnyerted a vitát" (ami nem is volt, direkt, mert nem mentem bele).

Akkor hidd ezt. :))

Szívesen.

2017. febr. 2. 13:22
 42/59 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező: mint említettük: a te érvelési hibád az állító kérdés.

Ennyire ne frusztráld magad a nők miatt. Nagyon megbántottak?

2017. febr. 2. 13:23
 43/59 anonim ***** válasza:
53%

Tényleg túl sok időm van.

Nők aránya társadalmi, gazdasági területen a felsőoktatásban, oktatók, óraadók (de összeszámolni nem fogom, saccra 50-50):

[link]

2017. febr. 2. 13:29
 44/59 anonim ***** válasza:
42: Lószart mama. Nem veszed észre, hogy a nyelvnyújtós nem egyezik a forrásbelinkelőssel?
2017. febr. 2. 13:33
 45/59 anonim ***** válasza:

# 44/44 Időpont ma 13:29

Ezzel a linkkel mit akarsz bizonyítani?

Pld. megnéztem az "Elmélettörténet Tanszék"-et.

A vezetője nő.

3 férfi és 3 nő oktató.

1-1 férfi profeszor emeritus és óraadó.

Szociális Munka Tanszék

vezetője nő

6 férfi és 11 nő oktató

1 férfi és 1 nő professor emeritus

7 férfi és 11 nő óraadó

2017. febr. 2. 13:38
 46/59 anonim ***** válasza:
46 És mi a gond? Annyi volt az alapfeltevésem, hogy közel 50-50% a nemek aránya, a példáid alapján ez be is jött.
2017. febr. 2. 13:41
 47/59 A kérdező kommentje:
Az hogy mi történik az állami oktatásban az miért szempont? Oda jellemzően azok mennek, akik nem tudnak elhelyezkedni a verseny szektorban (nincs olyan tudásuk, amiért bárki piaci alapon fizetne). Kivétel az akinek van rendes állása, vagy vállalkozása és mellette hobbiból tanít.
2017. febr. 2. 13:50
 48/59 anonim ***** válasza:

"És mi a gond? Annyi volt az alapfeltevésem, hogy közel 50-50% a nemek aránya, a példáid alapján ez be is jött."

Szerintem nagyon elbeszélünk egymás mellett.

Én az első forrást annak a cáfolatára hoztam, hogy az arány a felsőoktatásban 20:1-hez lenne a férfiak javára.

Erre kezdted el, hogy fókuszaljunk a mérnökökre, mert az a fontos.

2017. febr. 2. 13:54
 49/59 anonim ***** válasza:

Ezek az emberek (akik tanítanak az egyetemen) járnak gazdasági, poltikai témájú konferenciákra, te pedig azt írtad, hogy amikor te ilyen konferenciákra jársz (erősen kétlem egyébként, hogy bármilyen konferencián vettél már részt életedben), ott 2-5% a nők aránya. Ezt máris cáfoltam akárcsak az óraadók listájával, mivel a konferenciákon is ők adnak elő, nem egyet láttam az egyetemen, ugyanannyi női előadó volt, mint férfi.

Nyilván vannak férfiak számára vonzóbb területek az informatika, gépészet, stb., de onnan sem gondolom, hogy ki lennének túrva a nők, egyszerűen csak kevesebb nőt érdekel ez a téma.

2017. febr. 2. 13:57
 50/59 anonim ***** válasza:
49 bocs, de mi nem beszélünk el egymás mellett, én egyszerűen csak a kérdezövel beszélgetek, az ő kérdésére reagáltam, te pedig nem tudom ki vagy. Több 68%-os válaszoló van, talán emiatt értettél félre.
2017. febr. 2. 13:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!