Nők miért nem foglalkoznak tudományokkal, gazdasággal és politikával? Bármi ilyen konferenciára járok kb 2-5% a női részvétel.
19: Érdekes, én ismerek lányt, aki villanyszerelőként végzett, és egy gyárban gépbeállító. És egy férfi a műkörmösöm. Szóval nem röhögök.
Kérdező: most csak arra a részre válaszolnék, hogy a politikában miért nincs nő.
Tök egyszerű: nem szavaztok nekik bizalmat. Mikor megy a választási cécó, akkor nagyon sok női jelölt is van, és mégsem kerülnek be sehová. Pedig sok esetben sokkal rátermettebbek és képzettebbek, mint a férfiak. De sok pasi egyszerűen úgy tesz, mintha nem is léteznének, inkább szavaz egy másik pasira. A nők szavazata ha megoszlik, és páran a férfira szavaznak, akkor már elbukta a jelölést, mert sosem kapja meg a többségi szavazatot.
De ezt nagyjából mindenhol tetten lehet érni.
Mikor a cégünknél új vezérigazgatót kerestek, akkor is jöttek az önéletrajzok, és belső pályázaton is indult több nő is. Nagyon ritka, hogy kapnak lehetőséget.
Egyik kedves kolléganő pont ezért váltott céget. Pályázott egy pozícióra, de nem kapta meg. Viszont felajánlották neki, hogy lehet a nyertes mellett asszisztens: magyarul ő lát el mindent, ért is hozzá, és teljesen rátámaszkodna a férfi kolléga, de azért az ajtón mégsem szerepelhet egy női név.
Inkább kiment külföldre.
22: én meg ismerek olyat lányt, aki pedagógusként végzett és sales-es lett.. szóval vele nem lett több pedagógus, ha érted mire gondolok..
"a politikában miért nincs nő. Tök egyszerű: nem szavaztok nekik bizalmat."
A mi kerületünkben pl egyetlen nő sem indult. Erről ennyit. Persze aki mindenhol csak a nők elnyomását vizionálja, az erre is tudja a választ..
"Ha ez igaz lenne akkor az egyetemen 1:1 arányhoz közeli számok lennének, nem 20:1"
Erre a 20:1 arányra hoznál valami hiteles(!) forrást?
Addig is hozom én a cáfolatot:
Pld. tavaly nem hogy 1:1 volt az arány, hanem lényeges több nő felvételizett, és többet is vettek fel a felsőoktatásba mint férfit!
Csípem amikor valaki olyasmiről osztja az észt, amiről halvány lila gőze sincs!
:-)
Nem gondoltam, hogy ennyi önsajnáltató, férfiakat démonizáló választ fogok kapni. De azt hiszem ez körvonalazza a valódi problémát. A nők tömegei egész egyszerűen elhitték a minden médiumból áradó feminista propagandát és ahelyett, hogy azzal foglalkoznának, hogy jobb szakemberek legyenek, tanulnának és vállalkoznának mindenben az elnyomást keresik és másokra mutogatnak. Természetesen én is ismerek jó női szakembereket minden területen és tisztelem is őket, de sajnos ők a ritka kivételek.
Nem hiszem, hogy egy nő képességei alapvetően rosszabbak lennének bármiben, mint a férfiaké, viszont azt látom, hogyha valaki nem értelmes dolgokkal tölti az idejét az elbutul és lemarad.
Ha meg szigorúan tényszerűek akarunk maradni az összes jóléti mutató (fizikai biztonság, egészségügy, halandóság, munkahelyi balesetek, hajléktalanság, állami támogatások ... stb) szerint a nőknek messze jobb. Szóval legjobb esetben is férfielnyomásról lehetne beszélni, de én nemszeretem az ilyen áldozat alapú narratívákat.
A te érvelési hibád: állító kérdés.
A válaszolók egy része egy szatyorban él, 1950-ben. épeszű nő nm áll szóba velük, valahol meg kell bosszulni. A sok lusta, otthon henyélő, kis fizetésű, szűk agyú szőrőstalpú tempójú... Na, lássuk, ki az, aki öltözködik?
@24
STEM-ről meg politikáról beszélünk, nem minden szakról.
Miskolci Egyetem, az én évfolyamom:
Mérnökinfó: 60 fiú 4 lány
Progterv: 30 fiú 1 lány
Gazdinfo: 30 fiú 1 lány
De itt egy felvi-s forrás:
3. táblázat. 4000 férfi, 300 lány
"2017 van!"
Ez aztán az indok. Skacok aktuális év van, ez minden józan észt felülír mehetünk vissza a politika kategóriába
# 27/27 Időpont ma 12:29
Persze, van ahol magasabb a férfiak aránya - máshol meg a nőké az.
De ezekből a "részhalmazokból" nem lehet az egész halmazra igaz következtetéseket levonni.
Azt meg végkép nem lehet állítani, hogy ne foglalkoznának tudománnyal, kultúrával. Még a politikai is elég necces, mert egyrészt a jelenlegi hatalom nyíltan hímsoviniszta, másrészt sokan csak a parlamenti képviselőket tekintik politikusnak, holott ennél jóval szélesebb a kőr.
27:
Egy intézmény 3 szakának, egy éves felvételi átlagából mit akarsz leszűrni, bizonyítani?
Ezért jó, hogy az észt igénylő pályákon sok a nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!