Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért tartják sokan a magántan...

Miért tartják sokan a magántanulást borzasztó dolognak?

Figyelt kérdés

Például több olyan kérdést is olvastam, ahol a kérdező a magántanulói lehetőségekről érdeklődött, és elég durván leb.szták a válaszolók, hogy: "Magántanulóság, mi? Mit képzelsz magadról? Nem akarsz tanulni??? Menjél csak iskolába!!!"

Nos, az, hogy magántanuló akar lenni valaki, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy nem akar tanulni. Ennek több oka is lehet:

- bizonyos tantárgyakra vagy egy sportra sokkal jobban akar koncentrálni, és ezt könnyebb úgy megvalósítania, ha nem jár iskolába

- a településén nincs erős iskola, ahova jár, ott kiközösítik/gúnyolják/megverik, viszont nem akar még elszakadni a szüleitől, és elmenni bentlakásba egy távolabbi városba

Amúgy mindkettőre tudok konkrét példát is, nem csak kitaláltam. Biztos van olyan eset, amikor tényleg azt akarja a diák, hogy csak otthon üljön, és ne csináljon semmit. De rengeteg esetben meg nem ez a helyzet. Mégis, ha valahol felhozzák a magántanulóságot, egyesek úgy reagálnak, mintha az illető megerőszakolt és megölt volna egy csecsemőt. ("Mit képzelsz??? Ki vagy te??? Hogy gondolod???" stb.)

Amúgy én szeretek tanulni (igaz, nem mindent), de én is szívesen lennék magántanuló. És nem azért, hogy itthon üljek, és ne csináljak semmit, hanem mivel elég könnyen tanulok, hamarabb meglenne a kötelező anyag, és többet tudnék tanulni olyan dolgokat, amik mondjuk nincsenek a tantervben, de érdekelnek, és hasznosak lehetnek számomra majd felnőttkoromban. Meg a második ok miatt is, amit leírtam, a település legerősebb iskolájába járok, de itt is nagyon szar a közösség, sok a menőző, be-beszólogató hülyegyerek, semmi kedvem ezekkel egy helyre járni.

2017. jan. 9. 21:06
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

"Része, hogy megtanuld kezelni őket és az ilyen helyzeteket."

Ennyi erővel minden rosszra lehetne mondani, hogy "legalább megtanulod kezelni a helyzeteket". De meddig mehet ez? Arra is ezt mondanád, ha minden nap durván megvernének valakit az iskolában? Hogy nem baj, legalább megtanulod, hogy ilyen az élet? Vagy a fizikai bántalmazásra már nem? De a lelki még oké, ha lelkileg bántalmaznak, akkor még nem kell elmenni onnan?

"Nem verbuválhatsz össze neked tetsző társalkodónőket, hogy belőlük szimuláld a gyerekkori közösségeket, mert adsz a szarnak egy pofont. Egy elkényeztetett, sznob miszp|csa (fiúba is) megteheti persze, de annyit is ér vele."

Ha nem akarok olyanokkal egy társaságban lenni, és nemcsak nem akarok, hanem teszek is ellene (magántanulónak megyek), akik számára az jelenti a szórakozást, hogy gúnyolódnak, dobálnak valakit stb., akkor sznob vagyok és miszp|csa? Ez komoly?

"A szocializáció. Eeegen, biztos ez is mágikus szó, nem vágom, hogy hogyan sikerült politikai párhuzamot vonnod belőle."

A demagógiával vontam párhuzamot. Rezsicsökkentés, szocializáció. Ilyen a kommunizmus is amúgy. :D Szépen hangzik (mindenki egyenlő, de jó!), de a valóságra nem nagyon reflektál. Mert egy olyan társaságban, ahol nem lehet értelmesen beszélni az emberekkel, mert kiröhögnek, és ahhoz, hogy befogadjanak, menősködni kell, meg gúnyolódni másokon... ott mi a szocializáció? Gyakorlatban írd le, hogy hogy kell egy ilyen csoportban szocializálódni, ne csak ezt a szót dobd ide nekem!

"ha 5-10 év múlva a gyakorin azon keseregsz, hogy önbizalomhiányos, (introvertált, mert ez mostanában tényleg aduász), depressziós emberke lettél és nem érted, miért."

Jóóó... Mondd már meg, hogy szerinted mit kellene tennem! A hozzászólásodból ítélve sokkal okosabbnak tartod magadat nálam. Ha tényleg az vagy, akkor írd le, hogy a gyakorlatban mit kell tenni egy ilyen helyzetben! De ne csak annyit dobj ide, hogy szocializáció, mert már leírtam, hogy ilyen társaságban amit általában szocializációnak neveznek, az nem annyira működik.

Amúgy ha át akarnék menni más iskolába, azt is hülyeségnek tartanád (mert "maradjál csak ott, és ha nem tudsz szocializálódni, akkor veled van baj"), vagy ezt legalább meg tudnád érteni? Remélem, hogy ezt még igen, mert ha ezt se... akkor nálad vannak nagy bajok.

2017. jan. 10. 14:48
 32/32 A kérdező kommentje:

"az első mondatod voltam hajlandó elolvasni, igen, igen, a "szövegértési probléma" is mágikus szó, ha nincs más, amibe az önkéntes mérvadó belekapaszkodjon, akkor gyakorlatilag leanalfabétázza azt, aki eltérő véleménnyel van (egyébként a tiéd fogalmam nincs mi, de nem is érdekel) :D"

Oké... És a szocializáció nem ilyen véletlenül? Nem tudsz gyakorlati tanácsot adni a másiknak, hogy mit tegyen egy szar közösségben, helyette odaírsz annyit, hogy szocializáció, és azt hiszed, milyen okos vagy, és már meg is oldottad a problémát... Aki meg nem érti, az biztos hülye, éretlen, önbizalomhiányos, depressziós.

2017. jan. 10. 14:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!