Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lehetnek ilyen rossz...

Hogy lehetnek ilyen rossz indulatúak a pestiek?

Figyelt kérdés
Kb. egy hónapja költöztünk fel a Párom munkája miatt egy vidéki megyeszékhelyről. Én kismama vagyok, úgyhogy most nem dolgozom, szóval elismerem, hogy könnyebb dolgom van, mint azoknak, akik 8-10-12 óra munka után rohannak haza, de amit az utóbbi napokban tapasztaltam, nagyon kiábrándított. Például egy alkalommal a villamoson szerettem volna leszállni, elég nagy tömeg volt, én meg messze ültem az ajtótól, de szép lassan elindultam az ajtó irányába, senkit nem löktem fel, mindenkit illedelmesen megkértem, hogy engedjen át. Mikor a csuklóba értem, az előttem álló lány rámförmedt, hogy ő is leszáll ám. Erre én megálltam és kétségbeesve próbáltam kapaszkodót keresni, mert egyik sem volt elérhető. Láttam a körülöttem állók arcán, hogy látják, hogy kapaszkodót keresek, de eszébe se jutott volna senkinek félrehúzódni, inkább azt olvastam le az arcukról, hogy "Nem tudsz kapaszkodni? Hát ess el! Még beléd is rúgok!" Úgyhogy életveszélyben éreztem a babámat, a villamos még kétszer megállt a piros lámpánál, aztán a megállóban, én meg terpeszbe állva próbáltam egyensúlyozni, hogy ne essek el. Igaz, nem látszik még rajtam kabátban, hogy babát várok, de nem vagyok biztos benne, hogy ha látszik, nagyobb empátiában lett volna részem.Legalábbis nem igazán látom, hogy itt jellemző lenne, hogy az emberek segítenek a terheseknek-babakocsisoknak-időseknek. De szerintem ez már túl van a közönyön, mintha egy csomó emberben merő rosszindulat lenne, és az lenne napja fénypontja, hogy látja, hogy valakinek baja esik. Persze azt értem, hogy itt a nagyobb embertömeg miatt sokkal több a csaló is, és talán ez öli ki az emberekből az empátiát, de azért elég elkeserítő. Egyszer már ájultam el a terhességem alatt, ha esetleg máskor is előfordulna ilyen az utcán...hát nem tudom, itt hány ember menne el mellettem, mire valaki mentőt hívna :( Akire ez nem igaz, kérem ne vegye magára, nyilván én is találkoztam kedves és segítőkész emberekkel, de arányaiban nem sokkal :S

2017. jan. 4. 10:37
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
85%
Minden vidéki ilyen előítéletes, komplexusos, illemszabályokat nem ismerő Maugli?!
2017. jan. 4. 14:25
 32/42 anonim ***** válasza:
90%

Nem értem, miért dobálózol azzal a 6 évvel... Azt hiszed, az olyan sok idő?

Hogy lehet valaki ennyire sötét és korlátolt?

2017. jan. 4. 15:11
 33/42 anonim ***** válasza:
97%

Én is tudnék általánosítani. Nem terhesekről, hanem babakocsis nőkről. Két kezemen nem tudom már megszámolni, hogy hányszor rúgták vagy tolták rám a babakocsit, meg löktek arrébb engem is, másokat is, mert ők akarnak előbb fel/leszállni. Szerintem rosszabbak, mint az idősek. Nem egyet hallottam hisztizni, a "nem tudod megvárni, míg leszállok a gyerekkel!?" dumával. Remélem, te nem leszel ilyen :D Az előttem lévő huszonpárember meg már leírta a többit.

Aki huzamosabb ideig itt él, és inkább tömegközlekedik, az megszokja a parasztkodást (ha nem, akkor megy az agglóba, vagy vissza vidékre).

2017. jan. 4. 16:44
 34/42 anonim ***** válasza:
94%

1. Megérkezett az 5678. "milyenbunkókapestiek" jellegű kérdés! Nem unalmas már a téma?

2. Kérdező! Ha nem tetszik a pesti élet, nyugodtan visszamehetsz a biztonságos kis világodba, ahol pátyulgatják a kis lelkedet! Amúgy egy valamiben igazad van: azon emberek nagy része, akikkel te találkoztál a villamoson, bizony bármilyen meglepő, de munkából megy haza, vagy éppen oda tart, úgyhogy érthető, ha kicsit frusztráltak! Tudod, Pest nem egy világvége falu, ahova útlevéllel járnak még a madarak is, hanem közel 2 millió ember lakhelye, így az emberek nem tudnak mindenkire odafigyelni! Zaj, tömeg, ideges/siető emberek, nem éppen egy idilli állapot! Ettől függetlenül nem igaz, amit az emberek segítőkészségéről írsz! 1 hónap alatt mit is tapasztalhattál valójában? Semmit! Én 30 éve járok tömegközlekedéssel Pesten napi szinten, így bizton állítom, hogy az általad leírtak nagy része egész egyszerűen nem igaz! Nyilván előfordul, de egyáltalán nem ez az általános! Szerezz még pár év tapasztalatot, utána ítélkezz, ne 1 hónap után! Ha meg nem tetszik az itteni élet, nem kötelező itt lakni!

3. Végül a leírásodat két személyes történettel cáfolom meg (Pesten történt mindkettő, és nem kamu!). 1. Egy villamosmegállóban feküdt a földön egy úriember (hajléktalan volt egyébként). Odament hozzá egy srác és egy hölgy, hogy tudnak-e valamiben segíteni neki. Látva az esetet én is odamentem, és megkérdeztem, mit segíthetek. Végül a srác és én felsegítettük az úriembert egy padra és mentőt hívtunk hozzá és a srác hölggyel együtt meg is várta a mentőket. 2. Vásárlásból mentem egyszer hazafelé és egy kereszteződésben észrevettem, hogy egy vérző fejű férfi áll a járdán, mellette a biciklije a földön. Látszott rajta, hogy kicsit megszédült és ahogy írtam, vérzett a feje, ezért megkérdeztem hívjak-e mentőt. Azt mondta, nem kell, nincs annyira rosszul. Picit elbeszélgettem vele. Amíg beszélgettünk, legalább 10 (!)-en álltak meg megkérdezni, hogy segíthetnek-e. Volt, aki vizet ajánlott fel neki, volt aki, megkérdezte, hívjon-e mentőt és volt olyan is, aki felajánlotta, hogy beviszi kocsival a közeli ügyeletre!

Innentől kezdve nincs több mondanivalóm!

Üdv: egy "bunkó" pesti

2017. jan. 5. 11:16
 35/42 anonim ***** válasza:
0%

" ajánlom a híresen tömött 7-es buszcsaládot és bármelyik metrót is. :-)"

Azzal rendszeresen jártam a Tétényi útra, kora reggel, ismerem. Pontosan ezért vagyok biztos benne, hogy nem jellemző az általad kioktató modorban leírt párbeszéd.

Egyébként 6 év pesti tapasztalat pont elég is volt, alig vártam, hogy visszamehessek a 2000 éves múlttal rendelkező, kulturált és biztonságos szülővárosomba dolgozni.:-)

2017. jan. 5. 11:28
 36/42 anonim ***** válasza:
91%
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy a hajléktalan nem azért feküdt a földön, mert ott talált magának fekvőhelyet, hanem mert leesett a villamosról. Mikor a padra ültettük, látszott rajta, hogy az egyik kezét furcsán tartja, így valószínűleg az el is tört neki. Csak a pontosítás kedvéért tettem hozzá.
2017. jan. 5. 11:31
 37/42 anonim ***** válasza:
75%
35-öském, nyugodtan költözz is vissza a szülővárosodba, neked sem kötelező itt élni!
2017. jan. 5. 11:32
 38/42 anonim ***** válasza:
0%
Már megtettem, uttsó, nyugi.:-) Nem is szándékoztam a fővárosban maradni, az egyetemi évekre jó volt, de hosszútávon soha nem akartam ott élni.
2017. jan. 5. 11:51
 39/42 anonim ***** válasza:
100%

34-es vagyok.

Hogy ne csak a pestiekről írjak, leírnék még egy sztorit (ez sem kamu!). Szüleim úton voltak a vidéki házunkba kocsival, amikor apukám rosszul lett vezetés közben és becsúsztak egy árokba. Ez egy kisvárosban történt, Heves megyében. A baleset után többen is kijöttek a közelben levő házakból, apukámat kisegítették a kocsiból, mentőt hívtak hozzá és egy idős úr a traktorjával kihúzta az árokból a kocsit.

Ezekkel a sztorikkal csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy mindenhol vannak rendes emberek és nem kellene rögtön egy-két rossz tapasztalat alapján általánosítani.

2017. jan. 5. 12:44
 40/42 anonim ***** válasza:
0%
39-es, a fővároson kívül ez az általános, és nem a kivétel kategória.:-) Néha akár kellemetlen is lehet, jártam úgy, hogy a város határában, este, sötétben megálltam lehúzódva, vészvillogóval az út szélén, mert leesett a vizesüvegem kupakja, és meg akartam keresni. Két percen belül hárman álltak meg és jöttek oda, hogy segíthetnek-e.:-)
2017. jan. 5. 12:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!