Hogy lehetnek ilyen rossz indulatúak a pestiek?
Én elhiszem, hogy eddig egy védelmező burokban élted le az életed, de ennyi tapasztalás után kijelenteni hogy a pestiek rosszindulatúak...butaság.
Van szád, keresel egy hozzád eső kapaszkodót és megkéred az ott lévő embert, hogy kicsit szorítson neked is helyet. Én simán így teszek, ha valahol nem tudok kapaszkodni.
"inkább azt olvastam le az arcukról, hogy "Nem tudsz kapaszkodni? Hát ess el! Még beléd is rúgok!"
?????
"mintha egy csomó emberben merő rosszindulat lenne, és az lenne napja fénypontja, hogy látja, hogy valakinek baja esik"
?????
Hát veled nagy baj van, kérdező.
Pesti vagyok, itt élek, ide születtem, a 3 terhesség alatt végig tömegközlekedtem, nincs autóm.
de SOHA ilyet nem olvastam le egy arcról sem!!!
Azt sem, hogy azt várná, valami baja esik a másiknak.
Ha valaki elesik, bajban van, rohan mindenki segíteni.
Beszéld meg egy lelkivezetővel, mert benned van a hiba.
Nem szeretem ezt a sztereotípiát a pestiekről...
Én mindennap utazom villamossal, tudom milyen ott szenvedni, főleg reggel. Az emberek sokszor maguk sem tudnak kapaszkodni, ha pedig nem is látszik rajtad, hogy várandós vagy, nincsen okuk bűntudatra, hogy nem adják át a kapaszkodási lehetőséget. Mindenkinek nagyon frusztráló ott utazni, legközelebb szólj valakinek, hogy legyen szíves odébb állni, mert terhes vagy, és félted a babád.
nem látszik kabátban, hogy terhes vagy. senki nem tudta a villamoson. ennyi. szóval most felejtsük el a terhes vagyok, életveszélyben volt a gyerekem kártyát és induljunk ki abból, ami valóban történt.
egy fiatal nő két megálló között oda akart menni egy túlzsúfolt mozgó villamoson az ajtóhoz. az előtte álló lány nem akarta, hogy átmásszon rajta is, mert ő is a következő megállónál szállt le. a fiatal nő hirtelen nem talált a közelben kapaszkodót (felvetődik a kérdés, hogy miért ugrál mozgó járművön terhesen úgy, hogy nem gondol arra, hogy legyen mibe kapaszkodnia), ezért egyensúlyoznia kellett. mindenki más állt és nem érdekelte a dolog, mert
1. ők megtanultak felnőttkorukra kapaszkodva közlekedni.
2. a nő nem szólt egy szót sem, hogy "elnézést, lenne egy tenyérnyi hely még a kapaszkodón"
3. ha átengedik neked a kapaszkodót, ők mibe kapaszkodjanak?
nem kell túldramatizálni a dolgot. onnantól, hogy nem látszik, hogy terhes vagy, nem vonhatod felelősségre az embereket, hogy ignorálnak egy terhes nőt.
Azért a babád messze volt még az életveszélytől...
Ne ess túlzásokba.
Azt hiszem van szád, ki tudod nyitni, és tudsz hangot kiadni. Na, innentől kezdve annyi a dolgod, hogy beszélsz, megkérsz másokat arra, amit szeretnél. Nem képzelődni kell, meg "gondolatolvasni". Beszélni. Kérni.
Hidd el, sokkal hatásosabb.
Nem rosszindulatúak a pestiek.
És te sem lettél aranyból csak mert terhes vagy (főleg, ha ez nem látszik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!