Hogy lehetnek ilyen rossz indulatúak a pestiek?
10-es Köszi! Végre valaki átérzi a helyzetem.
Máskor ordítok, hogy: El az útból!
Azon gondolkozom, milyen lehet a szemmel láthatóan falusi... vmi regényből kilépett babos kendős néni, tyúkkal a hóna alatt?
Tehát életveszélyben érezted a babádat, és nem tettél SEMMIT. Annyit sem, hogy megkérsz valakit, hogy legyen szíves arrébb álni...
Nézd, én elég alacsony vagyok, nem tudok a fenti kapaszkodón kapaszkodni. Ha valaki épp nekidől a lenti kapaszkodónak, megkérem, hogy álljon arrébb, és tudod, mi történik? Arrébb áll!
A párod keressen a megyeszékhelyen munkát és költözzetek vissza, mert nem való neked a pesti élet!
Én az életem 90%-át Pesten éltem, azóta is heti szinten járok fel, de ezt, amit te 1 hónap ott lakás után kijelentettél MINDEN fővárosi lakosról, azt nem tapasztaltam.
Volt már életem során, hogy elestem az utcán, mindig többen ugrottak, hogy összekaparjanak, voltam Pesten várandós is, mindig akadt, aki átadta az ülőhelyet.
Viszont!
Soha olyan bunkó tülekedést nem tapasztaltam egyetlen pesti járművön sem, mint amikor a távolsági busz beáll és a vidékiek gyömöszölik fel a kosaraikat, batyuikat, tülekedve, erőszakosan, hangosan és utána élet-halál harcot folytatnak az ülőhelyekért.
Szóval, ne legyél mimóza, a te fatornyos hazádban sem különbek az emberek!
1. A pestiek nem bunkók.
2. Nem biztos, hogy akik ott veled együtt utaztak, mind pestiek voltak.
3. Ha én le akarok szállni, és tömegben vagyok, akkor megkérdezem az előttem állót, hogy leszáll-e ő is a következő megállónál, ha nem, akkor pedig legyen szíves elengedni, nem pedig átfúrom magam a tömegen, mint ahogyan te tetted. Szóval ha mögöttem valaki nyomul és nem kérdez, és én is leszállok a következőnél, akkor én is szólok neki, hogy ne siessen annyira, mert én is le fogok szállni. Mellesleg egyszer a nagyanyámra is rászóltam, hogy várjon egy kicsit a felszállással, és engedje előbb leszállni a tömeget, aztán utána induljon el felszállni, miután már a leszálló utasok leszálltak.
4. Ha nem látszik rajtad, hogy terhes vagy, akkor meg milyen alapon kéne másoknak ezt feltételezniük? Ha meg valaki csak kövér, és azt hiszik róla, hogy babát vár, az meg megsértődik.
5. Ha nem tolakodsz, hanem udvariasan kérdezel, ahogy fentebb említettem, akkor lehet, hogy nem a rosszalló tekinteteket kapod, hanem jobban odaengednek kapaszkodóhoz. Egyébként senki nem akar elesni egy mozgó járművön. Amúgy meg van szád, nem tudsz kapaszkodni, akkor megkérsz valakit, aki mellett úgy látod, hogy még van elég hely, hogy te is kapaszkodni tudj, és megkéred, hogy szorítson egy kis helyet neked is. Én még ráadásul alacsony is vagyok, tehát a magas kapaszkodókat nem minden járművön érem el, és ha úgy van, akkor igenis szólok, hogy szorítsanak nekem is egy kis helyet az alacsony kapaszkodónál. Eddig még senki nem morgott ezért. Nem várom el senkitől, hogy automatikusan arrébb menjen, ha meglát, van szám, tudok udvariasan kérni. Ez neked sem eshet nehezedre, még akkor sem, ha babát vársz.
Remélem, segítettem, bár ezt a viselkedést nem nekem kellene itt megtanítani, hanem a szüleid dolga lett volna.
Kérdező, csak próbáld egy kicsit kívülről szemlélni a sztoridat.
Tudod, mit láttak az utastársaid? Nem egy kismamát, hanem egy udvariatlan, tolakodó fiatal nőt, és a rosszalló tekintetek, ha valóban volt ilyen, ennek a viselkedésnek szólt.
Le lehet pontozni ezt is, nem érdekel...
Úgy látom, komoly szövegértelmezési problémáik vannak egyeseknek...
"szép lassan elindultam az ajtó irányába, senkit nem löktem fel, mindenkit illedelmesen megkértem, hogy engedjen át." Ebben mi a furakodás, vagy a bunkóság?
Egyébként fölösleges felháborodni, még a kérdező sem állította, hogy MINDEN pesti bunkó és rosszindulatú. Én viszont tapasztaltam, 6 év alatt, hogy sokkal jellemzőbb a közlekedésben (beleértve a tömegközlekedést is) a közönyös, időnként agresszív viselkedés, mint a kisebb városokban. Fölösleges ezzel vitatkozni, akinek meg nem inge, ne vegye magára.:-)
25 éve (értsd: születésem óta) Budapesten élek, azonban még egyszer sem tapasztaltam sem a kérdező, sem pedig a két fröcsögő válaszolóhoz hasonló jeleneteket.
A kérdező pedig azt írta szó szerint: pestiek. Nem azt, hogy néhány, vagy bizonyos része, hanem az összes...
Az pedig már a kérdező hibája, ha nem nyitja ki a száját, hogy kapaszkodni szeretne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!